Friday, July 1, 2011

bila dia bukan milikku

Assalammualaikum..


   Hai semua! Ape kabo weh. Agak kejakunan bukak2 blog tengok ade 20++ komen hasil dari blog Abg Ben.Dasat lah. Trimas Abg Ben wei. Trafik mencanak2. Ok maaf sebab daku 1st time kan dapat rase jadi agak pemes nyah. Haha gile jakun dol minah ni. Watever.

   Tengok tajuk entry agak2 daku akan cite pasal ape? Ok lah malas nak cite pepanjang bace jelah ok sayang. Awok2 semua penah kene dump tak? Maksud daku kene tinggal la oleg sang bf ke gf ke. Kalau penah kite senasib la weh. Hakikatnya perit sangat2.

   "tut tut..mane ni tak angkat pun.."
"***** ade tak??"
"die pegi main futsal"

    Lepas pade seminggu tengok2 ade gambar die tengah peluk pompuan lain. Kalau kau kau geram tak weh? Rase nak makin tak weh? Rase nak bunuh tak weh? Rase kan. Korang tau tak mase daku mengalami peristiwa tu kena tinggal oleh mangkuk jamban busuk tu rase nak quit belaja. Time tu kat matrik.Result test daku hancur lebur nyah. 

    Lepas pade tu ternyata Allah Maha Mengetahui :

  • depan mata daku nampak kecurangan
  • hubungan si mangkuk dengan gf baru tak berkekalan
   Daku sangat percaya yang setiap apa yang kita buat akan dapat balasannya tak kire baik atau buruk.So bagi korang yang tengah frust nonggeng2 sebab kene tinggal dengan gf @ bf tu tak yah nak sedih sangat. Allah s.w.t dah sediakan yang terbaik untuk kita tapi belum masanya lagi untuk kita bertemu.

   Percayalah. Tu lah dulu2 mak kate jangan dok gatal2 nak kapel kau degil,dah kena batang idong baru tau! Kesimpulannya,redha jika dia bukan milik kamu. Jangan ditangisi kehilangannya. Mungkin itu yang terbaik.


Jika kau sungguh menyayangi seseorang itu lepaskanlah,jika dia kembali semula kepadamu maka dia adalah untukmu. 

Allah Maha Kaya. Allah Maha Mengetahui. Jodohmu sudah ditakdirkan. Jadi,bersabarlah wahai teman.
bercinta tidak semestinya memiliki...memiliki tidak semestinya selamanya..
p/s : sayu gilos buat entry ni 

9 comments:

  1. Alahai. sedih betul. Kita pernah rasa juga. Jangan sedih-sedih. Insya Allah ada yang lagi terbaik yang telah ditentukan olehNya untuk kamu :)

    ReplyDelete
  2. ada yg terbaik menanti di depan dik ;)

    hanya Dia yg Maha Mengetahui..

    ReplyDelete
  3. hehe..betul betul..kalau kite tinggal someone toh tanpa sebab one day dye akn menyesal..lambat and cepat je..anis ade wat entry berkaitan

    http://anismelon.blogspot.com/2011/07/kemaafandendam-paling-indah.html

    ReplyDelete
  4. hira :

    eh x sedihlah hihi tenkiu ya:)

    ReplyDelete
  5. anis :

    hihi eh yeke..x perasan pulak

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi