Tuesday, April 5, 2011

Lelaki & kemaluan

Assalammualaikum..

   Ha jangan terkejut hari ni banyak pulak daku post entry ye. Ngee. Ok kali ni daku dah dalam mood ceria balik da setelah bermuram durja tadi petang. * sengal!! Ni daku nak share sikit pasal lelaki & kemaluan. Opss! Bukan yang tut ye tapi dalam bahasa sopannye bile depa kaum lelaki ni malu.

   Korang penah tak ternampak lelaki tengah malu atau pun tengah tahan malu? Agak2 ape yang korang rasa. Kelakar? Kesian? Menyampah? Ok kat sini daku nak share dengan korang pasal benda ni. Some of that ade lah jugak pada pengalaman daku sendiri tengok lelaki malu. Jom bace sebab ape lelaki ni malu dulu.




  • Nervous
Ok ni baru je terjadi tadi mase kat kelas bi. Daku bukan niat nak malukan beliau tapi act quite funny sebab memang kelakar. Die ni tengah presentation then mase tengah tengok2 slide tu die cakap kat kawan die " weh2 cepatkan slide tu aku neves ni". By that time speaker tengah on memang dengarlah 1 kelas kan. Lepas pade tu die menyorok blakang slide besar tu agak lame sampai presentation habis. Aksi2 beliau tu mengundang daku untuk ketawakan die bukan sebab ape sebab kelaka. **memang tak baik. Muka die tak yah cakap merah gila! 


  • Dimalukan
Woh! Laki mane yang suke bila diri die dimalukan. Memang jatoh la saham meh. Memang malu tahap gaban lah bila dimalukan. Ase nak cincang orang yang memalukan tu pun ade kan.


  • Diri die memang pemalu
Yang ni memang tak boleh nak kate ape lah sebab dah memang lumrah semula jadi Allah bagi kat die. Tapi kadang2 kesian jugak kan sebab die tak tau macam mane nak hilangkan rasa malu ni bila berhadapan dengan public. 

   Ok tu antara serba sedikit pasal sebab2 lelaki ni malu. Kat bawah ni daku nak share pulak kenapa lelaki tak suka dimalukan. **harap maklum ini cuma pendapat daku saje ye bukan niat nak persendakan atau ape2 pun.  Kalau ada salah silap maap.


  • Jatuh ego
Macam yang korang sedia maklum laki ni ego kalau boleh nak tinggi melangit kalah bangunan KLCC. Bukan nak kate semua ade lah certain2 tapi mostly lah laki macam tu. Tak dinafikan perempuan pun ade jugak ego yang tinggi gila. 


  • Jatuh saham
Yaw..Saham tinggi jatuh woh. Penat cover macho sekali malu. waaaaa...Habes hilang semua gf ye hihi. Just joke.


  • GF perli
Bagi sape yang ade gf tu ni lah. Bila dah malu si gf pulak nak mai perli2 bagai. Lagi malu kan. Hoho

Ok itulah die serba sedikit.
Tapi jangan lah marah ye kalau ade tersalah silap sekadar ingin berkongsi.
Peace (^^,)v 
 

 




No comments:

Post a Comment

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi