Saturday, April 9, 2011

Aksesori Dalam Handbag VS Peragut

Assalammualaikum..

   Hem malam ni dah dapat mood nak update belog terus laju jek ngadap lappy. Tak jadi nak dating dengan yanus lagi wah! Ha kali ni daku nak citer pasal aksesori yang ada dalam handbag VS peragut jahanam tu kan. Macam mane? Cop sebelum tu daku nak tanye korang wahai si kaum hawa apekah yang ade dalam handbag/bag kamu sekalian? Act aksesori yang kite bawak sampai berat handbag tu kan ada gunanya tau nak2 lagi peragut bersepah2 zaman sekarang. Nak tau ape die? Meh sini nak share. Ni versi daku

1. LIPSTIK


Lipstik ni kalau peragut tu nak cekup kite ke ape kite boleh gunakan sebagai senjata nak cucuk die. Cucuk je tang mana2 pun pastu kasi warna lipstik tu melekat sikit konpem cun si peragut tu :)

2. EYE LINER

Yang ni in case kalau dah susah sangat cucuk jek mata peragut tu. Alang2 biar buta
3. PERFUME

Bawak perfume yang mudah dibawa suda. Jangan lah pegi letak botol yang besar gedabak tu kang lagi berat handbag. Yang ni boleh sembur kat mata si peragut tu jugak.Kalau boleh much prefer perfume yang jenis sembur senang nak pedihkan mata peragut.
4. KUNCI

Kunci ni tak kire lah kunci rumah ke bilik ke kereta ke ape janji kunci. Permukaan kunci yang macam tajam2 sikit tu boleh buat untuk toreh muka peragut tu. 


Itu lah die serba sedikit tentang aksesori yang ada dalam handbag & kegunaannye. Bukan setakat nak buat makeup ke ape tapi untuk keselamatan pun ye jugak. Tapi advantage pada sesiapa kaum hawa yang pernah belajar silat ke taewando ke ninja ke ape2 jelah seni mempertahankan diri.
Yang tu lagi bagus sebab boleh karate si peragut tu kan.

Ape2 pun entry ni hanye sekadar perkongsian bersama. Maap andai ada yang silap.
Jagelah diri mu wahai kaum hawa & adam ketika berjalan2 kerana peragut itu dimana2 boleh timbul.
Tata!

6 comments:

  1. hye jihah..

    tips yg bes..hehehe..lipptik tu yg penting..kasi conteng baik kt muka peragut..nk ragut sgt...huh!!

    ReplyDelete
  2. hye umuura..
    hihi thanks..
    aah bia kasi kawa sikit muke tu gedik nk main ragut2 ye

    ReplyDelete
  3. bawak aje penyebur lada tue..biar die tau ..grrrr..
    xpun letak note dalam beg
    " ayyok... Tuhan marah ambik barang orang, nanti masuk api neraka"

    ReplyDelete
  4. zaman skang peragut2 ni dah tak takut balasan Allah da..semua ptak letak kat lutut,,marah ni huhu

    ReplyDelete
  5. nice blog dear ..rara folow sini klu rajin singah blog rara:))

    puingcinta.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. hai rara
    thanks dear ..i will visit yours too

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi