Saturday, April 30, 2011

entry realiti - jangan mudah jatuh cinta

Assalammualaikum..

   Hem Pepagi bute ni terasa nak update entry pulak. Siyes penat otak gue study mikrob ni ha. Tolong nak krem dah otak ni haiyo. Btw somebody said " oh pliz fara dun be crazy" . Sengal ubi punye member yek dush2! Tapi kan betoi rase macam dah nak sewel dah ni. Tu yang tukar angin update ni. Ok entry kali ni agak jiwang sikit kot tak pun sedikit sadis.

CAUTION!! ENTRY NI MENGANDUNGI UNSUR2 SEDIH,PEDAS,BENCI & MELUAT

   Ok berbalik kepada tajuk entry tu. Tadi daku tengah syok2 godek gamba kat google sane sini. Then terpanggil hati ni nak melihat gambar "si jambu" ni. Hem. Memula tu agak lah sentap kan sebab ado kisah disebalik itu tak pe nanti daku cerita kemudian oke. Entry yang daku buat pagi ni berdasarkan pengalaman hidup daku sendiri yang memang kaw2 punye lah. Jom baca.

   Alkisah daku pernah lah berkenalan dengan "si jambu" ni masa daku kat PLKN then terus contact after that. Tak dinafikanlah mamat jambu ni memang ada rupa baby face gituh & ala2 romantik bagai. Daku pon tak tau lah macam mana daku boleh terjatuh sayang kat mamat ni sampai mengabaikan 1 "si polan" ni ha. Ok "si polan" ni sangat tulus sayang & cinta aku***eh?? Tapi cinta punye penangan memang hebat lah wa cakap sama lu. Wa bute!! Daku bodoh sebab terlalu percayakan si mamat jambu ni. Nak tau ape yang buat daku benci gilak kat si jambu tu? Meh sini...

   Ni zaman kat matrik..

" B...b pegi mane? Call x angkat mesej x balas"
" B..."
tet....tot..
" Em sorylah,jarak kite terlalu jauh..by kat perak b kat pahang" HAKTUIH!
" tak boleh ke tukar matrik amek matrik pahang je" HAPE KAU INGAT MATRIK TU AYAH AKU PUNYE??
" i lap u.."
"cinta ku hanye untukmu sampai mati"
"khatimah cinta,tanpa,selalu mengalah untukku"

ase nak muntah kelabu dol bile kenang balek


   Berjuta kali daku call,mesej tak berjawab last2 kawan die kate " Si jambu tak de lah main futsal". Wtfishh,aku dengar suare kau kat belakanglah samdol! Kau sembang lebat kate itu ini kat aku alik2 kau buang aku macam sampah busuk dol.. Ha start dari situlah daku tau cerita yang sebenarnya. Si jambu ni dah kapel dengan minah lain siap berpeluk bagai. Name nak macam name daku gak tak tahan...Yaw!!! Ape kau orang rase kalau kat tempat daku? Nak buat ape?

a) bagi penampar
b) bako semua barang2
c) maki hamun
d) dok diam je

    Tapi daku diam je sebab terkilan sangat. Then mase tu lah daku amik segala barang2 yang dia bagi kat daku,daku campak dalam tong sampah tu ha.Feh time tu daku down gila baban weh nak2 masa tu tengah quiz kat matrik memang result pun macam tut lah kan. Sebab kau lah jambu! But then my sis,bakal abang ipor & semua kawan2 yang ada cuba tenangkan daku semua. Then daku memang tak kuat langsung siyes! Ase iman tu dah nipis sangat weh sebab daku yang brutal ni 1st time siyes sayang orang tapi mujur! Daku mohon petunjuk dari Allah s.w.t untuk bagi daku kekuatan untuk hadapi semua ni & alhamdulillah daku kuat sampai sekarang. Sejak dari tu hatiku tertutup rapi untuk mana2 perempuan laki.

**************************************************************
Pada sem 2 tahun 2011......

    Then sem ni daku terlihat fb si jambu tu tengok2 dengan minah lain! Waw! Ape sude jadik dengan minah yang kau gile sangat tunjuk kat aku dulu? Tup2 dah kapel dengan orang lain pulak dah. Btw cara yang sama die buat kat minah tu masa die tinggalkan daku macam sampah! Daku hanya tersenyum.....

setiap apa yang dilakukan oleh kita terhadap seseorang itu akan terpaling kembali kepada kita semula disuatu saat keran Allah s.w.t itu Maha Adil.
    
   Yup bila ingat balik sumpit rase sedih weh terkilan. Tapi nak buat cane dah jadi dah pon. "Muke hensem tak semestinye boleh guna untuk main2kan hati perempuan". Dan kau bajet muka kau macam tomok siap rambut senget bagai kate kau hot. Sile jangan sentap bagi yang tak berkenaan. Betul jugak orang dedolu kate bile dah benci semua tentang keburukan orang tu akan kita nampak dengan jelas.

   Daku nak berpesan kepada hangpa2 yang kat luar sana yang mudah untuk kapel sebelum kenal lame**macam kes daku ni ha:

  • jangan kau baik sangat nak sayang terus kat die**nanti jadi cam daku tertonggeng frust!
  • kawan tu bialah kenal sikap,hati budi masing2 dulu 
  • jangan mudah tertipu dengan keHENSEMannya itu! **PENTING!!
  • berdoalah agar dijauhkan orang yang mahu mencelakakan kita mahupun orang yang tak menghargai kita.
    Sory weh entry daku panjang gilos tapi daku selalu pesan kat kengkawan daku yang cepat berubah hati sedangkan baru sangat2 kenal supaya jangan terlalu cepat ambil keputusan untuk kepal ke ape. Tapi korang,terpulanglah kat korang sendiri ye. 

Ya Allah Yang Maha Mendengar,jika dia adalah jodohku Kau peliharalah dirinya agar sentiasa dekat denganMu tetapi jika dia buka jodohku maka Kau jauhkan lah dia dariku...
Allah s.w.t menemukan kamu dengan orang yang salah dahulu sebelum bertemu dengan orang yang semamangnya untuk kamu. Sabarlah,itu ujian.  

    Sekian....


  

12 comments:

  1. mmg xpecaya ngan mamat ade rupa ni...bkn nak kata smua la..majoriti cmtu...mentang2 la sng nak dpt kan...btw xluak pape pun...yg rugi die xdapat kite...haha...yakin itu penting...

    ReplyDelete
  2. morning..
    haah..betol2..jgn terlalu percaye dan cpt sgt jatuh hati..prnah gak mcm ni dlu...mse mula2 nk knl dunia nih.hehe

    ReplyDelete
  3. oked :

    yup ade betulnya..
    hem ase macam nyesal gile gile penah syg org cmtu

    ReplyDelete
  4. umura :

    o yeke..
    sakitkan tapi lame2 ok lah tu..bese lah muda ag huhu

    ReplyDelete
  5. Makin hensem makin buaya. Hahaha. Sabo je laa..

    P/s: Miss Tira ada convocation hari ini. Jadi Bro Ery menjalankan tugas Blog Walking.

    ReplyDelete
  6. hai bro ery..
    aah betul tu makin hensem makin buaya..hahaha...o amik alih la ni ye huu

    ReplyDelete
  7. sangat tepat..k.jue penah kena benda yang sama! :)

    ReplyDelete
  8. hahah kite ade same experience lah..
    huhu

    ReplyDelete
  9. sabar eyh... cuba tengok entry nie,

    http://dayasarmila.blogspot.com/2011/04/cinta-sebelah-pihak-sakit-atau-lebih.html

    mana taw awk lebih tenang.. =)

    ReplyDelete
  10. aku kenal sape..mest si s!@#$%..hahaha

    betul la, org ada muka mmg x boleh diharap..ceh

    ReplyDelete
  11. aah ko kenal sangat pun..
    muke hensem x bleh pakaii

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi