Monday, April 18, 2011

kurang suka bila..

Assalammualaikum..

   Hai! Ketemu lagi kita ye. Wah sanggup tak tido lagi ni nak update entry ye. Yela sebab sekarang ni shif dah tukar tengah malam on9 siang study hihi. Aci tak macam tu. Tadi jenuh daku berblog walking ke blog2 cun2 ni ha sampai nak naik juling mate ni ha. Tapi kan ade lah agak bengang jugak bile tengah syok berblog walking ni. Nak tau kenape? meh sini nak share. but before that daku nak mintak maap andai ade yang terase ke hape ke kan.

  Daku agak tension @ bengang bile bukak blog yang....


  • Ada comment moderation
Aish..Tengah syok2 nak komen ni sekali terkeluar menatang tu kang. Dah jadi 1 keje nak pegi ikot huruf2 nombor bagai tu ha. ade 1 blog ni daku komen agak panjang disitu tapi salah letak words verification tu ha. Terus spoil mood nak komen pangkah terus. Sory maybe mase tu mood tengah tak betol kan. Tapi berharap lah pada blogger2 yang still buat lagi moderation tu disable kan la ye. Mungkin bukan daku je yang tak suke ada jugak yang lain tapi kalau boleh silelah disable kan sebab berbulu mate ni ha tengok.


  • Content Warning
Yang ni lagi 1 hal. Tension gue. Tadi agak banyak kot blog yang guna benda alah ni. Daku bukan ape daku agak tak suka sebab leceh la. Hem. Sory ek disable kan la.


  • Cursor terlalu kreatif @ menarik
Payah jugak bile dah terlebih2 kreatif ni kan. Habis semua nak bagi kreatif. Nak buat cursor cecantik tu boleh tapi janganlah sampai menggangu pandangan pembaca. Ni kang nak klik kat mana pun tak tau sebab terlalu kreatip mak oi. Cukuplah sekadar ade anak panah biase je.


  • Lagu Hardcore tahap dewa
Feh yang ni daku rasa mostly blogger tak suka kot. Kalau yang auto play bolelah jugak sebab boleh tekan punat pause tu ha. Ni buatnye yang jenis letak lagu yang hardcore gile kentang tu tambah pulak dengan lagu blog lain. Grrr. Rase nak hempuk je lappy ni. Daku ni jenis suke pasang banyak2 blog bile bw so bile blog yang terlalu menggugat jiwe ni mintak maap saye tekan pangkah je.


  • Lambat loading
Yang ni. Hem dulu daku punye blog pun berat jugak.Then ada sorang 2 blogger baik hati bagitau daku yang blog daku berat. So daku cari alternatif untuk ringankan blog ni. Tadi daku timbang blog daku 96.7+ kb. Pk la tu kan. Ni buat blog yang juga terlebih kreatif & tersangat berat dengan widget2 yang daku rasa tak perlu tu silelah amik perhatian. Tadi pun dah tension nak bukak bebrapa blog ni sebab berat sangat.Buat scroll box untuk bloglist,masterlinky,blog archieve pun dah oke.


  • Tulisan susah nak baca
Amma. Ini pun 1 kes. Usahle guna tulisan yang terlalu berangkai sangat sayang2. Juling mate ni ha nak bace. Kalau layout putih tak pe ni warna warni. Susah blogger lain nak baca nanti.

 Daku rasa itu aje.
 Ini dari pandangan daku sendiri jadi pade sape2 yang terase ke sentap ke ape sory eh.
Daku pun newbie jugak pernah je buat benda yang daku listkan kat atas tu ha tapi slowly belajar.
Improvement tu penting. 
Daku tak kate blog daku ni ok sangat pun bersepah je kan tapi ape salah nye tegur menegur dengan cara baik kan
So jangan marah2 ye peace :)

p/s : ade blog ni comel gile weh tapi lelaki. wah!





2 comments:

  1. betul la tu najihah.. kekadang tu dari nak komen, trus close.. sebab leceh..

    ReplyDelete
  2. tu la pasal..
    em tapi nk wat cane kan sabo je la huhu

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi