Saturday, April 9, 2011

Budak Dulu VS Budak Sekarang

Assalammualaikum..

  Hai semua! Ketemu kembali. Korang ape kaba? Kalau sihat bagus kalau tak sihat p makan ubat ye. Entry hari ni daku nak citer pasal bebudak zaman dulu masa sezaman daku VS bebudak zaman sekarang yang jauh lebih advance dari zaman dulu. Jom!

Sesi 1 

BD : Masa kat asrama dulu fon haram nak bawak kang tetibe kena rampas plak kan. Henpon dulu2 cap
        3301 tu je yang stok baling kat dinding pun still on lagi caya la.

BS : Budak sekarang ni henpon kemain canggih lagi kalah cikgu. Nak yang touch skrin bagai tu ha. Da tu kat
        asrama kemain lagi main kumpul2 henpon tayang henpon sape paling canggih

Sesi 2 :

BD : Budak zaman dulu mane ade fb tweet bagai ni. Nak bercinta pun pakai surat lagi letak bawah meja tak
        pun jumpe kat kantin haha

BS : Zaman la ni fb sane sini timbul. Budak darjah 1 pon dah ade fb wooo maju betoi. Kalau dulu mane ade
        lappy bagai ni ha takat pakai pc yang gedabak besar tu je. Sekarang lappy sorang 1 menteri bagi hamek

Sesi 3 :

BD : Zaman dulu nak tengok budak pegi skolah pakai kete pon hampeh. Usah kan kate nak bawak kete nak
        ade lesen pon payah lagi.

BS : Tapi zaman sekarang ni cakap je "bapak,nak kete,nak moto sebijik" . Terus dapat. Depan2 mate je
        tengok budak seketot itu bawak kete kalah daku yang tak pandai ni ha. Dasat

Sesi 4 :

BD : Nak berjaya bukan main payah lagi. Dulu nak pegi tusyen pon berjalan kaki bawak buku berat2
        tengah2 panas tu ha.

BS : Tapi sekarang?? Dah moden. Nak belaja pakai main klik2 kat internet je. Segalanya da dihujung jari.

Sesi 5 :

BD : Nak dating zaman dulu susah bapak tak bagi nak kelua sane sini duduk asrama kena ikut peraturan.
        Kalau tak nanti kena banned.

BS : Peduli hape?? Main taram je semua. Nak kelua malam balim subuh suke hati je. Mak bapak dah tak
        nak hormat. Layan mak bapak sesuka hati. Tak nak duduk asrama lari dari asrama.

Itu sajelah.
Mintak maap andai ade yang sentap.
Entry ni bukan niat untuk melaga2 kan mana2 pihak tapi hanya sekadar saje2 ye.
Babai!

p/s : pk nak buat header baru

4 comments:

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi