Wednesday, April 13, 2011

BEN ASHAARI BICARA KASIH AYAH


Hari tu dah join segmen ibu oh ibu tapi kali ni jom join segmen ayah pulak..

   Daku panggil ayah daku abah. Abah..Em insan yang tersangat2 istimewa sebab beliau sporting amat! Daku rasa untung gila dapat abah macam beliau sebab beliau tak penah marah daku. Nak kate pukul tu dalam ramai2 adik beradik daku,daku yang tak penah kena rotan ke tibai ke dengan beliau ngee***caye? 

   Lagi 1 bila nak pegi jejalan mana2 mesti mintak kat abah dulu sebab dengan abah bagi je nak pegi mane2 dengan mak banyak soalan sikit hihi. Pastu dengan abah senang nak mintak pitis hahaha. Bertuah punye anak ye daku ni.

   So daku pengalaman pahit tu ade & pengalaman yang paling manis tu bila abah menitiskan air mata kegembiraan bila daku dapat 8A pmr & berjaya menjejakkan kaki ke UPM ni ha. First time weh tengok abah yang kental ni menangis sebab daku wuwuwuw. Tapi pengalaman pahitnye bile abah sakit batu karang yg teruk amat lepas daku abis matrik dulu. Seminggu lebih stay hospital dengan daku2 sekali jatuh sakut. Masa tu Allah je yang tau macam mana siksanya abah tak dapat nak bergerak. Adik daku terpakda ponteng sekolah sebab tak de orang yang nak hantarkan pegi sekolah. Then lepas operate barulah ok sikit..Sedih sebab masa tu abah kurus sangat then dah kembali kepada bentuk asal ngeee...Thanks abah i loooooope u soo much muah! Semoga diberi kesihatan untuk kedua ibu bapaku. Andai ditakdirkan, biarlah aku yang pergi dahulu sebelum mereka.

p/s : Macam mane ni sem ni macam dah tak bernyawa lagi dah nak amik final hoho


Cara terbaik???

Daku rasa  daripada mendidik anak dengan bia & tengok je anak tu buat benda yang bukan2 tanpa buat apa2 baik didik dengan rotan. Bia sakit bia berbekas janji ade jugak kesedaran & ketakutan terhadap mak ayah ni.

27 comments:

  1. ingat lagi aku jumpa parents ko masa kat PLKN..huhu

    ReplyDelete
  2. salam .. pak aji datang tawaf cni .. hehe

    lagu khas untuk ayah :

    http://www.youtube.com/watch?v=H8a43fgs26I

    ReplyDelete
  3. salam...

    ayah segalanya buat kita...tiada duanyer..

    ReplyDelete
  4. Singgah baca entri awk ...:D nice story ...

    ReplyDelete
  5. singgah bca entry awak..:)


    http://cekedismanis.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

    ReplyDelete
  6. singgah lah blog dekcik..
    bce ngah penuh hayati..

    http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

    ReplyDelete
  7. hehehe sama la abah la paling senang derma kan duit2 kecik dia.. termasuk la duit besar dia.. kalau mummy sure banyak soalannya...
    singgah dari segmen abg ben

    http://heandsheloves.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. macam kelaka pun ada + syahdu juga :~

    ReplyDelete
  9. singgah baca entri tentang ayah!
    begitulah pengorbanan seorang ayah..

    ReplyDelete
  10. fashah:
    wsalam..yup x de pengganti & x mungkin ade..

    ReplyDelete
  11. dek cik :

    hai nnt cik najihah dtg ye :)

    ReplyDelete
  12. bersama kak es:

    haha tu la..banyak yang syahdu kot

    ReplyDelete
  13. ayah adalah yg terbaik!^^

    mari2 singgah^^
    http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

    ReplyDelete
  14. Jalan2 singgah sini.

    JOm Joint.Blog akan di pamerkan ke page yang mempunyai 16000 fan page

    Peraduan


    FARISZ@AZ.Com FanPage




    .

    ReplyDelete
  15. sayangi mereka sementara masih ada..^^

    ReplyDelete
  16. cik cempaka:
    yup betul tu jangan nanti dah x de baru nak menyesal..

    ReplyDelete
  17. tade yang lebih tacing dari kisah Ayah dan Mama.

    Nadh sayang ayah nadh jugak.. ;)
    Salam singgah salam ziarah dari nadh..
    kita jadi anak soleh untuk Ayah ye. yang mendoakan kebahagiaan depa dunia dan akhirat..

    Nadh datang melawat ni.. ;)
    kisah anak Ayah Budak Nakal

    ReplyDelete
  18. hai nadh..
    betul tu..x de die x bermakna..
    sama2 kite doakan kesejahteraan mereka

    ReplyDelete
  19. ayah kamu memang hebat...kasih ayah memang tiada taranya...ayah saya lebih awal telah dijemput pulang...sama-sama jadi anak solehah buat mereka dengan huluran doa yang tidak putus dan mmlihara maruah diri..

    http://adilahisharudin.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

    ReplyDelete
  20. hai ana muslimah :
    al fatihah..
    simpati dengan kamu dear..
    tabah & bersabar ye..semoga Allah memelihara mereka semua

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi