Monday, April 18, 2011

Kau pergi tinggalkan ku

Assalammualaikum..

   Phew! Baru sekarang dapat update belog ni ha. Sory ye kengkawan. Daku tengok jiran daku si anis adila ni asyik update blog lelaju je. Wah senang hati beliau ek hihi. Daku nak sangat2 balas kunjungan korang semua yang datang & follow blog daku tapi tak berkesempatan la. Sory ye. Maybe pasni daku akan update tengah2 malam je lepas study insyaAllah. Feh dah lame tak bukak blog bersepah entry2 best dari blogger2 hot yang daku termiss nak baca. Baru tadi sempat luangkan masa komen jap.  

   Hem daku pagi ni nak cerita pasal kura2 daku yang dah mati 2 hari yang lepas tu. Sumpah memang sedih gila2 weh sampai kan mak daku pon terikut sedih sebab tengok daku nangis beriya bagai macam mati laki pulak nye. Huhu. Nak buat macam mana dah sayang. Alkisah..

   Baru balik dari Temerloh..

"mama!! Kure2 angah dah mati"
" huuuuuuuuuuuuuu"

Menangis tanpa henti dalam bilik sampai bengkak mata.

" dah ajal die nak buat macam mane macam manusia jugak"
   
   Daku tersangat2 sedih sebab daku bela pun dari kure2 tu kecik je sampai sekarang dah  besar. Mula2 memang dah tengok macam lain je binatang ni tercungap2 tapi tak sangke lak mati terus wuwuwu. Malam tu jugak abah pegi tanamkan. Sempat daku belai2 die sebelum selamat ditanam. Em sedih pulak bile teringat.

kubur si kure2 itu isk2
p/s : berharap dapat kure2 baru ngee

No comments:

Post a Comment

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi