Thursday, April 28, 2011

entry syok sediri ( tegur-menegur)

Assalammualaikum.

   Hai semua! Malam ni nak curik2 update jap.Sunyi jek tengok blog ni tak de orang nak singgah hukhuk. Tadi kebanyakkan entry mostly pasal tegur menegur. Em hari tu adeah jugak 1 mamat ni nak bertelagah dengan daku hanye sebab daku komen "nak tegur bia beadap,cakap bia berlapik :)". Sebab kan itu je dah nak meletop fb tu ha.Wtfish???

   Bukan nak kate apelah..Sape2 yang nak menegur pun bialah kalau boleh menjaga kata2 tu jangan kau main taram je nak berkata2. Memang lah kau boleh kate "mulut aku suke hati aku lah nak cakap ape". Aaah der,mulut kau tapi sebab mlut kau jugaklah timbulnya macam2 fitnah. Bukan kah kita dah sedia maklum tentang adab2 nak menegur. Even tak suke mane pun kite kat some1 tu kenelah jaga jugak hati die. 

   Daku nak cakap lebih2 pon tak guna jugak kang ada pulak kate daku ni baik sangat kan. So diam jelah.Tu ha kat wall fb tu bersepah orang dok kutuk2 perempuan ni tu lah ni lah. Ehem! Daku yang tak de kena mengena pun terasa sikit la sebab yang dikutuk itu perempuan. Jadinye tak kire lah laki ke perempuan ke kalau nak menegur tu beragak la. Ingat 1 ni je :

cube kau letakkan diri kau kat tempat orang yang ditegur@dikutuk tu..ape macam? Best?

Sekian..

2 comments:

  1. Eee bestnya mengaku tu mulut dia. Tak sedar diri manusia yang mengaku itu dia punya sedangkan itu pinjaman dari Allah s.w.t semata-mata. Manusia mudah lupa. Ish ish.

    ReplyDelete
  2. em tula...x syg mulut..main cakap je

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi