Friday, May 6, 2011

zaman keputusan UPU daku dulu...

Assalammualaikum..

   Hai semua. Sempena sekarang ni musim bebudak lepas spm tau keputusan UPU mereka kan tetibe daku teringat zaman daku masa keluar keputusan UPU dulu. Daku nak share citerlah. Harap korang sudi baca thanks :).

   Act dulu masa spm result tak pandai mana pun even belajar kat mrsm. Tak semenggah & daku rasa malau gila sebab macam memalukan nama skolah daku haha. Siyes result daku betul2 cukup2 makan je. Lagi tak bertuahnya masa orang lain tengah dok sebok2 isi UPU fasa yang ke 2 tu daku tengah berperang bagai nak habiskan PLKN yang best tu ha. Aah memanglah boleh on9 kat situkan dah tu akak daku yang tolong isikan. Ini lagi 1 kisah tragik daku. Daku tak dapat pun UPU weh. Sedih nak gila lah. Masa lepas dapat result yang hampeh tu semangat lah nak ubah balik ape yang akak daku isi dalam UPU tu kan tapi malangnye password salah!! Dem lah waktu itu. 

   Masa tu daku menangis & menyumpah seranah akak daku sebab beliaulah daku tak boleh log in masuk UPU. But then the only way masa tu tepon orang UPU tu ha. Memang lagi bes & terharu sebab kena marah time tu jugak tapi at last dapat. Kau tau weh memang harapan lah nak dapat tempat sebab dah last minit sangat ubah. Tiba2 dihari result UPU kelua

"dukacita dimaklumkan bahawa anda gagal ditempatkan dimana2 IPTA"

bes gile time ni sampai menangis tersedu sedan weh. Rasa dunia sudah gelap ceh!

p/s : adik2 jangan isi upu lambat2 ye nanti tak dapat padan muke wee

    Then masa kelua UPU haram daku tak dapat. Sumpah sedih! Tapi masa tu dapat offer pegi Mesir buat medic tapi daku tak pergi sebab yuran nak pegi saje dah TERLALU MURAH. Daku tak mampu lah. Yang tak tahan siap bagi tiket kapal terbang lagi wee. Masa tu ok pikir masak2. Tapi tak lama lepas tu dapat offer matrik. Masa tu weh macam2 expectation yang datang antaranya :

  • matrik sangat2 susah
  • matrik bole buat student gila
  • belajar kat matrik singkat sangat
     Daku ignore just memberanikan diri pegi matrik amik aliran Sains Hayat.Masa kat matrik wa cakap lu bes gilak! Rugi weh korang tak pegi. Memangla belaja speed nak mampus tapi bile korang dah adapt korang akan sayang gila2 kat matrik tu ha. Kenapa daku kate matrik bes? :

  • jimat masa
  • tak payah nak belajar menda lain dah 3 subjek je. Bio/Fizik,Math,Kimia. Kalau aliran akaun ade ekonomi. Same je
  • peluang nak masuk U agak lagi cerah
  • automatik korang akan jadi seorang yang pandai uruskan masa & rajin haha
  • lecturer hensem2 & cun2**betoi la
    Ha tapi terpulanglah pada korang kan. Daku pilih matrik pon sebab itu je yang ada untuk sambung belaja. Kalau tak kawen lah haha. Tapi belajar kat matrik tak bes sebab :

  • laju nak gila! **padah bagi korang yang suka ponteng kelas tapi sile lah 
  • persaingan sengit teramat
  • masa untuk hangout @ berpoye2 tu tak de sangat**tapi daku sempoi je taram je even dah nak dekat2 exam waaa
  • kalau dapat matrik yang selalu tak de air nasiblah haha
  • compete dengan diploma,stpm,asasi untuk ke U nanti
    Ok daku kat sini bukan nak takut2 kan korang adik2 yang bakal ke matrik tu. Tak pe korang semua batch2 yang pandai. No hallah. Daku ni tak berapa nak pandai sangatlah. Sem 2 dapat tutomate yang haru biru tu yang pointer gemilang ngee. 1 je bila kat matrik. Jaga pointer korang jangan bagi jatuh konpem boleh tido lena. 

    Ok lah entry pun dah panjang. Daku harap korang dapat survive kat sana nanti ye. Daku ucapkan selamat maju jaya for those adik2 yang bakal sambung study tu nanti ye. Tata!

Even celah mana pun korang belajar tak de hal lah. Rezeki ada kat mana2 yang penting usaha & doa. Jangan cepat putus asa.

p/s : sape sini dapat matrik perak? Nanti kem salam kat bangunan teja oke . Rindu lah! Sebelum tu nak bagi jamu mata. Motif tiada

siyes rindu kat dataran ni.tempat poye2..

tutomate sem 2. i lap u ol lah
tutomate sem 1 muuah

Salah sorang tutomate daku ni blogger yang pemes jugak hihi.aimi fiqa

10 comments:

  1. hehehe tau xper rara sampai 2kali isi upu time lepas spm 2006 masuk kolej biasa jer tu pon masuk tahun 2008 then 2010 baru dapat masuk UPSI syukur Alhamdulillah

    ReplyDelete
  2. wow. so sweet fara yg bawah sekali tu.. tingt gmbr tu. time tutor. rindu giler kat matrik!!! :)

    ReplyDelete
  3. rarapuing :

    tu lah berkat kesabaran mesti ada hasil

    ReplyDelete
  4. aimi :

    haha pemes lah lepas ni. tu la rindu gila

    ReplyDelete
  5. Bestnyeee dapat study dkt matrik semua ni :) Teringin ! tapi lama lagi >.<

    ReplyDelete
  6. MATRIK PERAK ? SEBELAH SEKOLAH YAN ! :D

    ReplyDelete
  7. kmpk !!!! eh, entah2 kite batch same ? hehehe. nice to know you :')

    ReplyDelete
  8. izyan :

    yup..o yeke..wa jiranlah kite haha

    ReplyDelete
  9. yuyueyuliana:

    yup..eh kmpk jugak ke????
    nice to know u too :)

    ReplyDelete
  10. Minta izin pihak admin untuk sampaikan maklumat berikut:

    Salam,

    Kepada adik-adik yang belum mendapat sebarang tawaran dari mana-mana institusi, kami di Universiti Tun Abdul Razak, Kuala Lumpur ingin menawarkan Skim Laluan Pelajar Foundation 2013 selama setahun di UNIRAZAK.

    Para pelajar yang ditawarkan kemasukan di dalam skim ini akan memperolehi:
    1. Pengecualian yuran pengajian sebanyak RM5,000 untuk program Foundation bermula dari kemasukan Jun 2013.
    2. Keutamaan tinggal di asrama UNIRAZAK di Taman Cempaka Ampang
    3. Keutamaan melanjutkan pengajian ke program Ijazah Sarjana Muda di UNIRAZAK selepas menamatkan program Foundation.

    Syarat-syarat permohonan:
    1. Minimum SPM 5 kredit
    2. Lulus Bahasa Inggeris

    Pelajar yang baru sahaja mendaftar untuk Tingkatan 6 bawah amat digalakkan untuk memohon skim ini.

    Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi:
    Pn. Wilma
    HP: 019-6495972
    Emel: safwilmar@unirazak.edu.my

    Sila emel/SMS nama & no telefon anda untuk kami hubungi semula.

    Keutamaan akan diberikan kepada mereka yang mendaftar sebelum 2 hb Jun 2013.

    Harap maklum!

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi