Wednesday, May 4, 2011

study dengan music = sewel??

Assalammualaikum..

   Halo2 semua. Tengah buat ape tu? Dah makan dah? Kalau yang belum makan & solat tu pegi lah dulu yek pastu moh bace entry daku yang baru  ni hokeh. Ok hari ni daku langsong tak de mood dah nak study sebab memang dah tak de mood. Dalam otak sekarang rasa nak enjoy je.**Tak sedar paper ada lagi 2 ceh. Semalam exam pun keluar awal sebab otak dah sakit sangat perah jawapan. Yaw!!! Sape2 yang nak amik kos daku ni pikirlah banyak kali yek sebab pada sem 2 anda akan ada simptom2 kebiulan dah haha**oke tipu.

   Daku nak bercerita sikitlah pasal kisah study dengan music ni. Mostly ramai prefer yang study dengan music kan. Masyuk je. Tapi daku tak. Daku ikut mood. Kalau subjek yang membaca tu haramlah nak belejar sambil dengar music kan kang baca lain kat otak lirik lagu. Tapi semuanya depends pada diri masing2. Macam rumate daku si paten sangat2 suka study sambil dengar music**lengkap pakej headfon yang gedabak besar kat telinga tu. Tapi daku salute lah beliau sebab pandai wok!
 
   Kalau daku lah kan. Bila daku study sambil dengar music akan jadi :

  • simptom sewel iaitu menyanyi dengan kuat sambil headfon sederhana besar**macam orang gila
  • study tah kemana menyanyi je lebih
  • tak study tapi tulis lirik**ini sangat gemilang
    Begitulah daku. Korang??

   Ada jugak fakta yang mengatakan music ni meransang otak kita untuk lebih aktif. Ye eh? Tapi kan act bes jugak study sambil dengar music ni. Rasa heaven gilos sebab kau dengar dengan dunia kau sorang je huhu. Tapi semuanya depends pada masing2 kan. Okeh lah nak sambung study ni**yoyo o jek. Jumpa lagi next entry babai!



12 comments:

  1. ahahahaha mcm2 perangai la adik2 ni ;)

    tido dik tido..
    lagi x stress ahahaha

    ReplyDelete
  2. huhu beselah tu..
    kalau bole nak tido je tapi isau pulak huhu

    ReplyDelete
  3. kalau dah denga lagu mula
    la berangan. muahaha

    ReplyDelete
  4. eh, same lah, paper kite pon lagi 2,
    tp semalam beria jenjalan, haha
    macam paper dah abes je, ;)

    ReplyDelete
  5. klu saye paper kire-kire tidak lah mahu mndgr music...klu x mmg tah kemane..hahah..betoi sgt..stdy tah kemane lirik bkn maen hafal..haha

    ReplyDelete
  6. kami & mereka :

    hahaha jenjalan pun jadi kan..tibai je

    ReplyDelete
  7. syikin :

    oh lain pulak kan..hihi

    ReplyDelete
  8. dolu anis sangat suke study dgr music..xkire la bace ke kire kire ke..sambil hafal selang ngan melalak..weee..:)

    ReplyDelete
  9. hihi hobi kite lebih kurang je

    ReplyDelete
  10. melalak release sikit tensen..weeee

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi