Wednesday, May 11, 2011

result oh result

Assalammualaikum..

   Hai semua! Korang tengah buat ape tu? Mengetuk2 papan keyboard ye ish2. Hai bertemu lagi kita dengan entry daku yang terbaru. Act daku tersangat2 penat + hati terguris dengan perbuatan seseorang tapi digagahkan juga menaip entry ni**ayat nak melankolik. Ok done.

   Semalam daku pegi cek result exam. Budak2 kosmate tengah dok kecoh2 kat page fb tu ha nak jumpa lecturer bagai kan. Mereka kate result dah kelua so daku beranikan diri nak tengok result tu even daku macam dah dapat agak dah. Btw UPM memang macam tu eh. Baru je lepas 1 minggu habis exam dah tau result aiyoyo memang pantas & efisyen lah upm ni kan. Tak tenteram student dibuatnye tapi lega wok bila dah tau.Nak dapat dekan memang harapan lah. 
    Dan apabila setelah dicek sudah ku jangkakan yang pointer daku turun gila2. Ommo! Tergamam jap bila tengok semua gred2 yang ada tapi tak pelah berkat usaha & doa daku,alhamdulillah. Daku bersyukur dengan apa yang daku dapat setimpal dengan usaha daku. Then sempat jugak nak muhasabah diri ni ha. Antara sebab pointer sem ni jatuh tergolek2 :

  • banyak sangat mainnye padan muka**dalam kelas bergosip je huhu
  • tak serius bila study
  • banyak sangat masalah peribadi yang jadi sem ni**demmit
  • carry mark teruk
    Bila difikirkan semula,daku rasa menyesal gila2 weh sebab terlalu memikirkan hal2 peribadi yang buang masa tu. Tapi benda dah jadi. Btw thanks mama coz always be my "tulang belakang". Sangat bersyukur sebab tak jatuh lagi pointer 3 tu. Ya Allah,berikan daku kekuatan.

    Pada semua adik2 yang kat luar sana yang nak masuk sambung belajar nanti daku nasihatkan jagalah prestasi pelajaran korang. Kalau carry mark rendah memang susahlah nak cover balik.Tapi kalau korang dah memang pandai tak kisahla kan.For those korang yang tak habis lagi final exam tu macam budak2 UUM selamat maju jaya okeh. All the best! Dan tak lupa juga for those yang tengah tunggu result tu harap bersabar ye. Daku dah bole tido lena dah sebab dah tau ki3. Gud luck!!Opss ok lah nak sambung blog walking jao sebelum tido. Tata!

p/s : apesal  lah upm ni letak dekan tinggi2 sangat. Aiyak!

10 comments:

  1. tak turun dari 3 pointer kan,ok la tue..
    leganye dah tau result...

    ReplyDelete
  2. result dah kuar ke?
    KIC tak tau pun..

    ReplyDelete
  3. diana :

    yup tu lah pasal upm terlebih eksited huhu

    ReplyDelete
  4. anis :

    aah syukur..tau x pe bole tido lena dah weh

    ReplyDelete
  5. KIC :

    cube try tengok kat esmp..maybe dah ade

    ReplyDelete
  6. tak ada pun cik najihah..br je tgk..
    tp mcm pelik..cptnye kuar..

    ReplyDelete
  7. xpa..kalau pointer jatuh leh buat kita bersemangat nak study...


    ohh UPM cepat eh kuar result...seminggu habis exam dah dapat result..pantas sungguh..hehe

    ReplyDelete
  8. KIC :

    sy cek semalam..hari ni kawan sy cek gred da x de..x tau la pulak sistem die. tapi yg sure ade certain2 subjek dah key in gred da..ikot kos kot

    ReplyDelete
  9. honey bunny:

    aah betul tu dear..yup..kitorang ada certain subjek dah key in da..pantas kan huhu

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi