Tuesday, May 24, 2011

Sambal Belacan Kaw Punye

Assalammualaikum..

   Hai! Ape kaba? Harap sihat lah hendaknya. Kat sini daku nak share dengan korang resepi sambal belacan yang memang kaw2 punye sedap hihi. Resepi ni daku belajar dari mak daku. Kalau makan tak de sambal belacan ni memang tak complete la. Jom


sory ler dah habis separuh baru nak amik gamba hihi
Bahan2 :

  • segenggam cili kecik @ cili padi ke kampung ke**bergantung pada tahap kepedasan yang korang nak
  • cili besar ( 1 je cukup )
  • secubit belacan
  • garam 
  • gula 
  • air asam jawa
Then korang tumbukkan semua bahan2 kat atas sampai lumat. Konpem sedap!

17 comments:

  1. wahhh..licin..
    msti sdp ni..huhu..
    kic sllu bt pkai mangga or pelam..
    tak pn belimbing muda yg kck2 tu je..mmg sdp..=)

    ReplyDelete
  2. hihi agak sedap la..tapi sy buat x sedap mane pun hihi..
    aah kalau ade mempelam lagi sedap

    ReplyDelete
  3. ok2...

    ila balik rumah ne ila buat k...

    ila memang suka sangat sambal belacan neh....

    ReplyDelete
  4. perghh..pekena lak ngan jantung pisang, terangkat!!

    ReplyDelete
  5. honey :

    hahah mesti buat lagi sedap

    ReplyDelete
  6. wahida :

    opss kalau ade ulam2 lagi sodap

    ReplyDelete
  7. aku tak nak buat..aku nak makan jak..hahaha

    ReplyDelete
  8. Meletup-letup laa perut dalam toilet lepas ni. Haha.

    ReplyDelete
  9. sambal belacan best, sambal jawa pun lagi sodappppp!

    ReplyDelete
  10. waa..dah nk abes licin baru nak bg resipe ye..hehehe

    salam perkenalan.=)

    ReplyDelete
  11. miss tira :

    hahaha..jangan la sampai mcm tu kan

    ReplyDelete
  12. miss tira :

    hahaha..jangan la sampai mcm tu kan

    ReplyDelete
  13. raihana :

    haha baru nak bg resepi hihi..
    salam kenal :)

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi