Monday, May 23, 2011

CERITA KREATIF AKU BERSAMA BEN ASHAARI



Kalau lah aku dapat jumpe kau balik nadh..mane lah kau hilang lebih 10 tahun ni

Alkisah di suatu hari di stesen ERL..


cik najihah sedang leka membaca novel "BICARA HATI" sambil menunggu tren datang tanpa mengendahkan keadaan sekeliling. 

Tut tut..sms

"fara,aku tunggu kat TS kat Chicken rice shop oke"

cik najihah hanya tersenyum selepas membaca mesej dari anis adila kawan sekentut nya itu. Opss tren dah sampai. 

Di TS..

Sambil menyanyi menuju ke chicken rice shop berjumpa anis adila yang katenya nak kenalkan daku dengan seseorang yang katenye kawan die jugak. Opss bila dah sampai kedai nasi ayam daku pun dengan tersipu2 malu duduk lah kan. "bole tahan jugak mamat ni".

"hai,fara"
"hai,nadh"
"farah najihah ahmad azmi??"
"ye sy kenapa?"
"ko tak kenal aku?"
" ??"

anis adila hanya terkebil2 ape kes korang ni. Ya Allah,rupa2 nya budak comot yang aku cari selama 10 tahun ada kat depan mata daku tadi! Itu nadh yang daku cari selama ni teman sepermainan ku kala dulu.

"kak cikin, saye dah jumpa nadh kawan yang saya cari selama ni"
"yeke najihah? Alhamdulillah"
"Tapi kan kak dia dah berpunya :("

Di petang yang indah kat tasik kafe UPM 

" fara,kenalkan gf aku izyan masri"
"oh,hai fara"
"eh macam kenal je najihah ni,tuan punye belog yang comel tu kan"
" hahahaha..ye saye tak sangka kita jumpa.Opss jadi awek nadh lagi tu hihi"

**********************************
" beb,camne ko bole cam aku?"
"fara,parut kat dahi ko tu aku kenal sangat dari kecik oke"
"oh ingat lagi kau ye.Ape macam life ko skang. Awek mane?"
"dia ada je"
"oh dah berpunya..."
hampa...

*************************************
Daku sendri keliru dengan apa yang sudah ditakdirkan. Kenapa lah dunia ni kecik sangat. Izyan Masri tu daku kenal lah jugak blogger cun. Oh nadh,kenape mesti aku jumpe ko mase ni alahai sadis! Sementara tu kak cikin sentiasa nasihatkan daku supaya kuatkan semangat & biarkan je takdir yang tentukan. Love u kak cikin. Macam biasa rutin harian naik tren aje. 

Dalam tren bersama taufiq :

" Ala kumbang bersepah haha"
"diamlah kau"
"fara,papepun keep on blogging"
"????"

Sepanjang daku dalam tren ni daku memikirkan hal ini. Daku bersyukur kerana Allah telah menemukan daku dengan sahabatku sewaktu kecik,nadh yang kini sedang bahagia dengan izyan masri. Namun,daku sangat bersyukur mempunyai seorang kakak bernama kak cikin & sahabat gila2,taufiq. Daku juga bahagia bersama mereka yang menyayangi daku. Terus termenung didalam tren sehingga sampai ke destinasi.

sekian...

p/s : perhatian,kisah kat atas ni rekaan je semata2. Daku main petik je nama blogger2 yang daku kenal hihi. Pape pun thanks sudi baca kisah yang sengal ni haha. 

20 comments:

  1. WAAH.DAH JADI GELFREN ORANG DAH YAN SEKARANG.HAHA.CERITA MENARIK.MEMANG KREATIF :D

    ReplyDelete
  2. haha main2 je yan..
    hihi thanks :)

    ReplyDelete
  3. suka cite nie!! love u 2 najihah! hah, lupa nak ckp, akak ada jumpa novel. tajuk die 'panggil aku najihah'. heeeee~ ^^

    ReplyDelete
  4. leh jd penulis ni..hehe :)

    ReplyDelete
  5. kak cikin :

    hihi..yeke..kite penah dengar tajuk novel tu..sengih sorang2 pulak heee...

    ReplyDelete
  6. eqa :

    belum ade lagi bakat tu hihi

    ReplyDelete
  7. amboi..kawan sekentut ye..haha

    tq sebab petik nama aku..huhu

    ReplyDelete
  8. wahahah..macam-macam punya story dah ..

    ReplyDelete
  9. ayat macam dalam novel..mesti pengaroh novel ni kan????Huhuh

    ReplyDelete
  10. ly_tulip :

    opss belum lagi sampai ke situ hihi

    ReplyDelete
  11. wahhhhhh. nadh ada gepren dah skg.. hehehe. :P

    ReplyDelete
  12. hee.. xpe2...yg penting setia :)

    ReplyDelete
  13. haha,tak tahu nak sedih ke gelak.

    kreatif2 XD

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi