Monday, May 16, 2011

make up vs tak make up = mana cantik??

Assalammualaikum..

   Hai! Ape kabo semua nye?? Harap2 sihat lah yek. Kang kalau tak sihat tak dapat nak on9 berblog kan. Wush hari ni nak bercerita pasal perempuan yang make up vs tak make up. Of koslah perempuan kan tak kan lah lelaki pulak kecuali yang nyah tu aww. Ok jom sembang.

   Sebelum tu daku nak tanye koranglah : 
   Untuk kaum adam : cantik tak perempuan yang bermake up? Suka tak??
   Untuk kaum hawa : ape perasaan korang tengok bebudak perempuan make up? Over?

   Ok kat sini daku nak memnerikan sedikit sebanyak pandangan daku mengenai make up ni. Harap2 jangan lah ade salah paham ye. Ok act tak salah pun nak make up bagai ni tapi beragak lah der. Ini tak kalau boleh habes semua warna eye shadow nak sapu kat mata tu ha sampai dah macam warna ais krim paddle pop dah pun ish2. Buruk nyah. Even daku pun make up jugak tapi tak de lah macam badut jadinya.

   Ada lah 1 hari ni daku dok dalam kete kat Temerloh tetibe ternampak geng2 budak sekolah ni dengan berpakaian baju batik asrama. Sekali tengok tak perasan 2 kali tengok mak ai. Gilo tebal bedak die tepek kat muke tu ha. Alamak spoil. Dah comel dah tapi tebal sangat tepek bedak compact nye. Daku yang tengok ni pun jadi ngeri. Hem budak tu teringin nak try2 kot. 

    Kalau jenis make up yang ringan2 tak pe cantik je ni jangan lah sampai terOVER make up. Jadi buruk gila dah elok2 muka tu cantik je comel terus jadi kureng sebab terlampau over sangat make up. Tapi tak dinafikan ada jugak jenis muka yang bila dah make over siyes cantik gilos2 lah wei.Jom usha gamba jap

JLO

KAJOL
    Pendek kata sebelum make up tak berapa nak cantik lah. Lepas make up fulamak gojes gilos u! Habes ex2 boypren datang melutut balik. Tapi ada jugak yang natural beauty. Tak payah nak make up beriye @ tak
make up langsung pun tetap cantek. Menawan gila. Jom usha lagi gamba :

CT

LISA SURIHANI

HELIZA 

dan beberapa blogger yang daku adore dengan kecantikan semula jadi mereka




p/s : akak2 cantik gojes,pinjam gambar ye :) tq

    Ha begitulah ceritanya. Daku rasa make tebal2 pun siyes buruk kan memang tak cantik langsung.Kaum adam pun daku rasa tambahkan lagi stok mengumpat kan. Opss kalau tangan tu pandai nak conteng2 muka tak pe tapi kalau tak pandai make up ringan2 saje je. Jangan lah jadi macam gamba kat bawah ni

kalah opera cina kot seram!

    Jadinya nak make up tu biarlah berpada2. Orang kata terlalu make up sangat nanti muka cepat nampak tua betul ke? Tersalah apply make up pun kadang2 boleh menyebabkan jerawat. Ok lah sampai sini jelah ye. Tata! Sebelum tu nak jugak kasi tengok gamba budak ni :


daku simple2 je..
pakai cap avon je huhu..

bersyukur dengan kejadian kurniaan Allah s.w.t. Usahlah mengubah ciptaanNya sesungguhnya ciptaanNya adalah sebabik-baik kejadian.Wallahualam

sumber gambar kat atas : google & blog

18 comments:

  1. kalau mmg cantik pkai make up or tak tetap cantik kan..
    org cakap cantik neutral..huhu

    ReplyDelete
  2. hehehe...natural beauty is better... ;)

    ReplyDelete
  3. nour akmal :

    yup betul tu tak payah nak make up sangat kan

    ReplyDelete
  4. make up boleh. tapi jgn selalu, nanti ilank seri kecantikan asli tue.. ^^

    tapi much better kalau tak pakai make up.

    ReplyDelete
  5. ila pun suka make up biasa2 saja...

    sebab xreti nak make up..heheh

    ReplyDelete
  6. ain nadzirah :

    aah setuju..kalau tak nnt jadi tak bermaya

    ReplyDelete
  7. honeybunny :

    make up sikit2 pun dah oke dah...cntik je hihi

    ReplyDelete
  8. setuju!berpada-padalah mekap...lebih2 sangat pon tak cantik.
    visit my nes entry
    http://myezatulakmar.blogspot.com/2011/05/quilling-yang-comel.html

    ReplyDelete
  9. dulu suke makeup, tapi lame2 dah jatuh cinta dgn natural beauty.. kalau makeup pun, setakat earth colour, eyeline sikit..

    ReplyDelete
  10. make up ni harus kena pada tempatnye.. ;D

    ReplyDelete
  11. hah!! najihah curi gambar akak! hik2. najihah, suka entry awk. pasal makeup2 ni, kite makeup kalo kuar jejalan. but kalo gi class or gi ofis ke, elakkan pkai bedak. sbb bakteria sentiasa berkumpul kat muka kalo slalu btempek bedak. nanti muka lagi teruk. jerawat pun tumbuh. tul x?

    p/s: jerawat akak pun dah naik pula ni! meh mkn vco meh! hik2. (promote sikit2)
    ^_^v

    ReplyDelete
  12. myezatul aqma :

    hihi betul tu .. i wll :)

    ReplyDelete
  13. nadira shahid :

    ringan2 tu x pe lah kan..jangan over2 huhu

    ReplyDelete
  14. kak cikin :

    hihi sory akk..
    opss yeke? thanks for da tips :) tu la ni pun jerawat da banyak

    ReplyDelete
  15. suka yang x mekap..
    kalau mekap pun sket2 dah le..
    takut tgk orang mekap over. xde mekap trus x kenal muka

    ReplyDelete
  16. x yah mekap pun x pe kan..
    lagi cntik hihi

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi