Tuesday, May 31, 2011

rindu zaman PLKN

Assalammualaikum..

   Hai! Sebelum nak berehat ni nak post pasal kehidupan daku masa zaman PLKN dulu2 kale. Daku dulu dapat PLKN kat KLCC. Yaw KLCC mak oi. Opss bukan KLCC kat Kolumpo tu ni KLCC yang dalam ceruk hutan jugak lah kot. Kumpulan1 Siri 6. Kumpulan paling terbaik dalam siri tu lah bebeh. Teringat masa mula2 dapat tawaran PLKN tu mase tu kat sekolah. Sumpah rase gembira ade sedih pon ade ngaa.

   Balik2 umah tengok dengan tiket2 bas sekali dapat. Mase tu beselah macam2 spekulasi kot pasal PLKN ni. Dah tu naik plak bas kat Temerloh. Babai mama babai abah tak bolah lah naik bas. Sedih gaklah. Then sampai2 PLKN je terus kena amik fon & charger.Walaweh bapak tak bes nye. Siap amek tray selimut sume. Dah gaye banduan ok.

   Tetibe dapat plak dorm mate yang gempak2 yang bes gilos2 dol. Ha dari situlah daku kenal minah blogger ni anis adila ni. Mase tu daku tak suke die sebab nampak kerek macam daku gak haha. Tapi dah lame2 kitorang jadi rapat sesangat 6 beradik ni. Jangan tak tau kitorang kaki usha,kaki ngumpat,kaki gosip semua kaki lah. Ha jom usha Gamba.



mase kelas KN**muka daku yang macam nampak tak nampak je tu dol

   Semua modul bes tapi paling bosan wa cakap lu masa modul etnik kot. Gila la sumpit bosan gilos sampai tertido2 dengan adek. Naseb ade kawan weh. Mase tu kitowang tak nak berpisah kot sebab tak ngam ngan orang lain haha. Kelas CB memang macam tadika sejibik weh. Main buat2 peta minda bagai lah,buat itu buat ini lah. Siap ada name tag ag yaw.

adek beradek daku yang sangat sengal & gila 
zaman kegemilangan kompeni Delta yang menang kawad 
ok mase ni semua nampak gigi je hahahahahaha
   Bile tang modul fizikal paling2 bes sebab main aktiviti air bagai. Berkayak bersama lintah.Tapi kumpulan kitorang tak bes lar sebabnye tertangguh 1 minggu sebab banjir. Yaw kelas tangguh 1 minggu simpan lemak dalam resort siap dapat liputan tv lagi ngee. Paling macam harem duduk kat resort tu sampai kena gigit2 cikenit lahabau tu ceh!

sambutan maulidur rasul.Semua stok pinjam2 baju 
hero termacho sezaman yaw
lawa tak baju kilang kami. hari last kot

lepas menembak TERBAIK LAH
mamat cina yang oren tu kawan baik daku paling bes

   Pape pun bagi korang yang tak nak pegi tu daku nasihatkan pegilah. Best weh. Memang tak nyesal pun. Pegi untuk suka2. Haha.Penuhkah syarat je. Kang tak pasal2 kena penjara. Tapi peraturan tak payah cakap memang ketat gila penat gila. Bukan PLKN lah kalau tak macam askar kan. Ha yang paling penting muka hitam tu yaw. Mana mau cari der. Terbaik lah.

   Kenangan paling tak boleh lupa mase yang camping dalam hutan. Pusing hutan tak hengat tapi sudahnya camping sebelah kem je pon. Malam tu hengat komandan datang semangat yaw pakai tudung tapi yang datang sekumpulan binatang yang berekor pendek. B***. Datang dok menyondol naseb tak sondol kemah kami yang dah memang usang tu.

   Opss tibe2 rindu sangat2 kat kawan2 PLKN. Huwa..Reunion jom. Tak sampai 3 bulan duduk PLKN dah macam2 benda yang jadi kat daku. Jom daku share :


  • Sorang minah gelabah ayam serang2 daku kate daku nam merampas "abang angkat" beliau kononya. Siap sound2 bagai yaw. Terbaek itu perempuan. Nasib tak kena tampar je dengan daku kalau tak tangguh bai.
  • Kena jugak sound dengan penghuluwati a.k.a dormmate daku. Memang suka main sound2 kan
  • Kapten Hafiz yang hensem itu ajak dating pulak ai hahaha
  • Berehat dari latihan modul selama 1 minggu sebab banjir. Teruk gilos
  • Kena denda tukar baju yang leceh nak gilos pakainya dalam masa 5 minit & akibatnya bilik jadi sarang kambing
  • Cadar & selimut kena campak,kasut kena sepahkan sebab tak ikut cara yang betul susunannya. hangen gila
  • Hampir kantoi bawak 2 fon. Nyaris2 wok
  • Dipandang serong disebabkan mulut2 puaka yang busuk nak mampus itu


sayang korang bebeh
periuk kera 
nak jugak..timbalan penghulu
   Almaklumlah masa kat sane dulu laki2 nye banyak jenis. Ada yang macam itu ada yang macam ini. Tapi kan ada sorang JL tu kate kat kitorang " kumpulan 3 lagi senang nak handle dari kumpulan korang. Batch paling degil! " Yaw. Bes tu haha.

ni lah die set2 pekerja kilang yang suka buat gila
   Ok lah tu lebam bijik mate korang tengok gamba banyak2. Daku akhiri dengan gamba yang menimbulkan kontroversi 1 PLKN tu ha.

si penghulu 
p/s : tudung biru yang daku pakai tu dah jadi alas peti sejuk & kain buruk da ngee

6 comments:

  1. Plkn best! Haha kite xigt siri brape, tp tahun 2007/2008 punya la,

    duduk tepi pntai, myk syok! Yg plg sedih muka hitam teramat, haha

    ReplyDelete
  2. aah best gile..
    maybe siri sebelum sy kot hehe
    aah muka hitam gile

    ReplyDelete
  3. aku baru je brak pasal plkn dengan budak sama kerja dengan aku..weh. rindu gile kowt..

    ReplyDelete
  4. yeke..huhu..
    tau x pe..rindu sampai nak nanges haha

    ReplyDelete
  5. huhuhu...aku byk kali sound ko ek.sorry sgt2 dari ujung rambut sampai ujung kaki.maaf ye.ak pun xprasan waktu dan ketika ak sound ko.haha.nway,maaf tau.
    tp,siyes mmg rndu korg,ngn gelagat korg.wktu ngn korg je la ak leh buat gila2.hahha.
    n skali lg maaf tau sbb bnd2 ak sound tu smpai ko bleh igt....waaaaa~~~~

    ReplyDelete
  6. ala cite lae lah yam,,
    aku pon saje je tulis balik..
    x de hal pon

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi