Monday, May 23, 2011

Kekasih lama datang kembali..ape perlu buat?

Assalammualaikum..

   Hai semua! Haiyo bosan lah petang2 ni update entry lah pulak. Ok tak nak cite panjang2 jom terus proceed.Korang tengah pening kekasih lama datang semula? Sama ada sebagai kekasih orang lain @ single lagi menagih kasih lama. Jom sini daku share tips sikit.

  • Jangan terus terima
Jangan lah terus terima direct macam tu je. Kalau in case kekasih korang tu yang dump korang pikirlah banyak kali sebab kang takut sakit hati kali ke 2. Mau gilo jadinye. So take time untuk pikir ok.

  • Berkawanlah dulu
Ini lebih baik kan.Buat macam mula2 kenal dulu. Jangan terus menerima sebagai kekasih.

  • Minta petunjuk dari Allah s.w.t
Kalau dah tak tahu sangat nak buat ape tu ini jalan yang terbaik. Berdoa & mintak petunjuk dari Allah s.w.t supaya memudahkan urusan kita dalam memilih. Kalau ada jodoh tak kemana. Kalau bercinta bagai nak rak tapi kalau bukan jodoh kenalah terima jugak.

  • Tanya pada hati
Opss! Kadang2 kata hati adalah betul. Tanya lah hati. Kalau bekas kekasih kamu itu adalah yang terbaik kamu rasakan just go on je tapi jangan sampai pisang berbuah 2 kali sudah.

  • Buat tak tau je
Oh! Ni cara kejam sikitlah. Cara daku. Tapi terpulanglah. Kalau dulu si bekas kekasih pernah sakitkan hati kamu buat tak tahu jek even si sia merayu2 nak kan kamu semula. Tak mustahil si dia akan melakukan hal yang sama lagi kan. Tapi tak semua macam tu.

  • Beri peluang ke 2
Yang ni cara yang agak baik lah. Beri dia peluang ke 2 untuk baiki diri sendiri. Opss tapi jangan silap buat keputusan ye. Kalau si dia buat hal lagi baling je kasut kat muka tu huhu.

    Ok lah itulah sedikit sebanyak tips yang dapat daku share. Berdasarkan pengalaman &hasil bacaan sikit2. Harap2 dapatlah membantu for those yang tengah konpius tu sebab pakwe @ makwe lame datang kembali. Apa pun buat keputusan yang betul untuk diri anda sendiri.

 

 

 

14 comments:

  1. kalau dia bersungguh..cuba beri peluang kedua tapi jgn letak harapan yg tinggi...memerhatikan sblum di kecewakan lagi..

    beringat tu penting hehe ;)

    ReplyDelete
  2. heee bese nye orag tak pandang blekang dah kan.. anyway.. bese klu die pulang kat kite balik. makne nye kite gak la yang the best utk die.. heee

    ReplyDelete
  3. kak pinky :

    yup betul tu kak kadang2 sekali dah kena baru nak beringat kan

    ReplyDelete
  4. ticnube :

    bergantung pada org tu hihi..
    betul jugak

    ReplyDelete
  5. agak2 tak tau juga jawapan

    tanya la sama pokok.

    huhuhu... yang penting perlu tau dulu berpisah kerana apa?

    kalau kerana dia kaki sekodeng... tinggalkan je la

    ReplyDelete
  6. irene :

    yup tngk jugak knp die tinggalkan kite

    ReplyDelete
  7. hmm...tak bleh bg pandangan la pulak...sy single.. buat tips ngorat lak =P

    ReplyDelete
  8. shafmechy:

    x pe bagi je pandangan hihi

    ReplyDelete
  9. <-- nelly tengok kesalahan lama dia .kalau boleh dimaafkan , oke la ~

    ReplyDelete
  10. semua depends pade kesalahan yang die buat kan

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi