Tuesday, March 15, 2011

tips cover malu bila TERjatuh

Assalammualaikum..

   Hai semua! Ok sebelum daku nak stop blogging ni sebab esok ada 2 test yang memang killer punye subjek,daku nak kongsi dengan korang macam mana nak cover malu cara yang paling terhormat lah bagi pendapat & pengalaman daku. So for those yang pernah atau pun bakal alami rasa malu tu boleh la praktikkan tips daku yang sengal ni hihi..


  • Senyum & Jangan bangun secara mengejut
Korang pernah tak bile tengah syok2 jalan tu sekali terjelepok jatuh depan public. Oh!! Tentunya rasa macam nak sorok je muka dalam longkang kan. Ha lepas ni kalau terjatuh jangah terus bangun secara mengejut sebab napak sangat  yang korang nak cover malu tu. So cara yang terbaiknye ialah senyum jek tanpa kata ape2 walhal dalam hati rasa macam...........


  •  Slow & steady
Yang ni bila korang agak2 sipi2 jek nak terjatuh ke ape ke. Korang slow2 kan lah jalan korang tu jangan la jalan laju sangat. Bak kate orang "slow & steady bebeh" haha. Daku penah weh jalan2 sekali terpijak lubang feh!! 


  • Buat2 tengok ada benda yang korang terpijak kat kaki
Yang ni daku selalu sangat buat sebab mujarab. Yela elok2 korang nak terjatuh sebelum malu tu korang buat2 lah tengok kasut korang. Kononnya korang ada terpijak something ke pastu terus jalan. Siyes memang lawak sebab hanye mata yang betul2 teliti jek tau perkara sebenar hikhik


  • Duduk je diam2
Yang ni cara paling last korang nak buat lah. Kalau korang jatuh depan kosmate2 tak pun kawan2 korang jek tak pe. Korang just stay jek duduk kat bawah tu diam2. Gelaklah senyap2 sambil mengutuk dalam hati

Ok..Tu sedikit sebanyak tips yang daku kongsi dengan korang untuk cover sikit malu bila jatuh. 
Tak de lah sampai orang dok ketawa macam nak kena bagi makan penyapu kan.
So,selamat mencuba! hihi 


 

6 comments:

  1. mesti dah selalu jatuh nie..huwaaa...

    ReplyDelete
  2. hihihi minggu pembunuhan yee..gud luck dik! :)

    meh ke rumah..
    ~like mother like son~
    keep in touch ye..♥♥♥

    ReplyDelete
  3. hai sis dda ..
    aah minggu pembunuhan punye huhu...
    thanks sis...

    ReplyDelete
  4. aah..
    tryla konpem x malu sangat hihi

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi