Sunday, March 20, 2011

BEN ASHAARI : TERIMA KASIH IBU !











  • Ni kisah daku bersama mak daku yang paling pahit bagi daku. Mulanya dari daku yang amat sangat memberontak. Memang lumrah daku yang keras kepala. Ada 1 hari ni daku nak something tapi daku tak ingat ape die then mak daku tak bagi daku pegi or bagi permission macam tu la. So daku pun ape lagi mengamuk bagai sampai lah tak sedar buatkan mak daku terasa hati. Then lebih kurang dalam 2 hari macam tu mak daku tak bertegur sapa dengan daku. Daku sangat2 menyesal & menyesal sebab buat mak daku macam tu. Daku pikirkan kalau daku mati mase tu tanpa dapat keampunan dari mak daku memang tak cium bau syurga lah daku***insaf. Jadi pengajaran buat daku. So korang even kuat mane pun korang memberontak mengalahlah sebab IBU & BAPA lagi penting.Daku banyak belajar dari kesilapan yang daku buat tu & alhamdulillah sekarang mak daku saaangat lebihkan daku ngeeee

  • 2 2 daku lebihkan tapi lagi rapat dengan mak bab2 luahan hati & perasaan. ABAH bab2 nak borong barang  hekhek

  • TIDAK SAMA SEKALI. Dan semoga daku tidak akan menjadi anak yang sebegitu membuang ibu bapa Amin...

  • Pada pendapat daku, mereka yang sanggup bercakaran untuk merebut harta mak ayah depa tu macam orang yang lansong tak de akal. Sebab...? Sebab dengan adik beradik sedarah sedaging pun sanggup sampai nak bertikam bagai nak dapatkan harta. Harta duniawi tak kan kekal dibawa sampai ke mati berbanding perhubungan harmoni antara sesama saudara kandung. Ingatlah hati & perasaan mak ayah sebelum buat macam tu
Gile panjang......huhu

34 comments:

  1. Yana juga kerasa kepala dulu.. tapi sekarang.. Yana da jadi baik.. ^-^
    InsyaAllah..

    ReplyDelete
  2. salam singgah
    hargailah ibu anda selagi dia masih ada!

    ReplyDelete
  3. ayah tmpt mintak duet beli barang~^^sama mcm sy (:

    jom singgah (:
    http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html

    ReplyDelete
  4. nasib baik sempat mintak maap ;D

    ReplyDelete
  5. sedih kan bila teringat salah sendiri sampai mak tanak tegur kita ? saya pun pernah jugak macam ni .

    ReplyDelete
  6. belajar dari kesilapan..semoga kita semua jadi anak2 yang baik..hormatkan kedua orang tua kita..=)

    ReplyDelete
  7. hehehe, amek pengajaran ye,, berdosa besar kan kalau kita melukai mak kita :') visit me too yaa :

    kasih ibu membawa ke syurga =)

    ReplyDelete
  8. singgah c ney..:)

    http://cekedismanis.blogspot.com/2011/03/segmen-segera-terima-kasih-ibu.html

    ReplyDelete
  9. betul dik..
    jgn kite lawan..kdg2 mereka marah ada sebab cuma masa tu kite x nampak lg apa sebabnye kan.. =)

    ReplyDelete
  10. ape yang mak larang..adalah terbaik bg kita..

    ReplyDelete
  11. jagalah ibu anda selagi mereka masih ada

    ReplyDelete
  12. bersama-sama berusaha menjadi anak yg s0leh dan s0lehah...

    saya sayang Mak Munah saya !!!~

    ReplyDelete
  13. solo :
    yup..same2 lah kite berbakti kepada mereka

    ReplyDelete
  14. rozuan :
    yup..jage sementara masih ada hargai sementara adanyanyawa mereka

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. darxniq:
    aah..ape yang dilarang tu lah yang kite buat akan jadi kat kite.. hati2 :)

    ReplyDelete
  17. pinky momma :
    yup akak..sy nyesal gile..huwaa

    ReplyDelete
  18. izzaty :
    hai dear..thanks snggah sini. :)

    ReplyDelete
  19. azza :
    yup..remaja...macam tu la baru nk membesar..tapi sekarang x dah

    ReplyDelete
  20. nadhirah :
    yup2..same2lah kite jadikan nye pengajaran..

    ReplyDelete
  21. lulu :
    ha tu lah..buatnye nyawa kene cabut tang tu jugak x tau la

    ReplyDelete
  22. hazrina erin :
    aah ayah lagi mesra bab macam tu ngee

    ReplyDelete
  23. mas saari :
    thanks akk for da advice :)

    ReplyDelete
  24. mas saari :
    thanks akk for da advice :)

    ReplyDelete
  25. saya yana :
    hehe same lah kite...jadikan pengajaran

    ReplyDelete
  26. Semoga ibu bapa kita dilindungi...
    Tanpa mereka siapalah kita...huhu

    ReplyDelete
  27. salam..jengok2 dan baca entri segmen incik ben..=)

    ReplyDelete
  28. sob3...knangn adalah bnda yg susah nak dilupakan sama ada pahit atau buruk..

    prince doakan kite same2 menjadi anak yang soleh n solehah...:)

    ReplyDelete
  29. nadiem :
    hai...thanks dtg jenguk :)

    ReplyDelete
  30. prince :
    huhu...berharap begitu :)

    ReplyDelete
  31. kak qaseh :
    tu la pasal..huhu tapi skang da baik sikit kut hehe

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi