Friday, March 11, 2011

alkisah budak-budak...

Mase sekolah rendah dulu2...Teringat semua jenis kenakalan & permainan yang pemes2 mase zaman tu. 
**Tibe2 rase nak tergelak bila terpikir pasal zaman hingusan daku dulu kala..
Jom daku nak share dengan korang kenangan2 zaman lalu :

>> Dulu mesti ada salesman2 tukang bagi brochures untuk jual buku. Buku mase tu yang jenis kartun2 yang bersiri tu contohnya " Si Luncai & Labunya", " 3 Budak Hitam", Pak Pandir" & macam2 lagi.
Hari ni bagi list besok mintak duit**tetap beli even dah tau jalan cerita

>> Salesman jual susu yang dalam botol kecik tu ade macam2 warna & perisa. Ade jagung,coklat,strawbery dengan susu. Ingat lagi mase rehat & balik mesti beratur panjang je nak beli**sanggup tu

>> Pegi beli pemadam getah banyak2. Ha mase tu tengah pemes mainan dok lawan2 tindih pemadam laki ngan pompuan. Dalam beg ade stok banyak pemadam tu.

>> Lawan Zero point. Yang main lubang tikus tu. **lawak wok

>> Bace buku sebab program NILAM je. Punye semangat nak adiah nilam tu sampai sanggup keluar masuk library bawak buku nilam & pensel then bace sinopsis belakang buku citer tu je**padehal tak penah dapat pun.

>> Main tulis2 nama kat papan hijau. Yang ni paling tak boleh blah. Sape bising je tulis name kat depan besa2 hahaha.

>> Main tulis2 surat. Pewitt..Surat tu kalau boleh nak berperenggan panjang lebar siap bagi salam penuh lagi.Last sekali "Yang Benar,......."

>> Ejek2 name. Daku penah sampai menangis2 sebab kena ejek dengan budak2 paling nakal kat sekolah daku.Hu...sampai lebam mate

Tu lah sedikit sebanyak yang daku ingat..Banyak lagi tapi dah tak berapa nak ingat.
Kenangan tu semua dah berlalu tapi tetap diingati.
Kawan2 pun sekarang dah besar panjang cantik2 hensem2 semua.
Nak tengok daku mase zaman sekolah rendah dulu??
-
-
-
-
-
**selekeh kan daku dengan tudung muncungnye.
sebelah daku tu sakinah,sekarang cun gila!
Sayang..daku tak banyak simpan gambar2 zaman sekolah dulu hukhuk.





2 comments:

  1. rindu zaman hingusan dulu kalau nak cite sume mmg byk kan dear haha

    ReplyDelete
  2. aah rindu sgt2..memang banyak sangat pun kak

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi