Thursday, March 24, 2011

Kenapa Pelajar U Tak Lulus Exam @ Test

Assalammualaikum..

   Hai semua! Malam ni daku amat penat sangat sebab kena kesini kesana nak buat macam2. Tadi pun tengah sentap dengan sorang perempuan ni a.k.a kosmate daku jugak yang menyifatkan kami rakan 1 kosmate seorang yang bermuka2 & terlalu childish. Ehem nak kate tolong bersyukur. Em..Ok enough ni nak citer pasal tajuk entry kat atas tu ha.

   Agak2 korang sebab ape budak2 U ramai yang kantoi time exam & test? Ok kebetulan daku tengah frust gila dengan result test 2 daku yang sangat amat teruk tu. Rasa macam nak quit je dengan perangai makhluk alam yang macam tut nye ..Sabar jelah wahai hati. Nak tau ape die? Jom terus baca :


  • Hari minggu
52 hari dalam setahun. Anda pasti tahu bahawa hari minggu itu adalah hari istirehat. Baki tinggal 313 hari.

  • Hari cuti umum
Lebih kurang terdapat 30 hari cuti umum dalam setahun, misalnya tahun baru, hari raya, dsb… Baki tinggal 283 hari
  •  Cuti semester
Semua pelajar akan bercuti dan tidak akan ada kuliah. Biasanya lebih kurang 2 bulan lebih, lebih kurang dalam 60 hari

  • Beribadat
Paling tidak setengah jam sehari kita beribadah, kita anggarkan 8 hari dalam setahun. Baki tinggal 95 hari.

  • Bermain
Hal yang paling baik untuk kesegaran dan kesihatan adalah bermain. Paling tidak memerlukan 1 jam sehari. Digunakan lagi 15 hari. Baki hari tinggal 80.

  • Makan
Sekurang-kurangnya selama satu hari kita habiskan sejam untuk makan atau minum,hilang lagi 15 hari. Baki tinggal 65 hari. **belum kira lagi daku yang makan berjam2

  • Berborak
Jangan lupakan, bahawa manusia adalah makhluk sosial yang memerlukan berinteraksi dengan orang lain. Kita ambil 1 jam sehari untuk berbual. 15 hari terpakai lagi. Baki tinggal 50 hari.**kecuali daku yang banya cakap bila dah lepak dengan member ni ...??

  • Sakit
Manusia memang kadangkala sakit, tak kira teruk atau pun tak. Paling tidak 5 hari dalam setahun dikira. Baki tinggal 45 hari.

  • Exam
Exam itu sendiri biasanya dilakukan selama 2 minggu persemester. Maknenye, 24 hari sudah dikhaskan untuk exam.Baki tinggal 21 hari.

  • Refreshing
Untuk menyegarkan fikiran, refreshing itu perlu. Tgk wayang dan jalan-jalan paling tidak dihabiskan 5 hari dalam setahun. Baki tinggal 16 hari.

  • Internet/on9
Zaman sekarang ni mesti layan internet untuk mengetahui perkembangan isu semasa atau layan facebook atau paling tidak pun layan blog isu hangat . Kira paling sedikit masa pun purata sejam sehari, kita memerlukan 15 hari setahun. 
 

 Jadi bakinya...???
Haiyoooooooooooooooooooooooo....


 Credit to khairul hazman atas notes yang sangat menarik ni..share bersame kat sini :)


 



 

4 comments:

  1. aku sekarang ni jadi addicted gila dengan online fb n belog..
    exam nnti kena bawak semua benda ni balik rumah, kalu tak mati lah aku

    ReplyDelete
  2. hahah bahaye ko ni..
    bawak balik sume

    ReplyDelete
  3. 24 jam sehari kena digandakan 48 jam.,,!!

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi