Monday, March 28, 2011

I looove copycat

Assalammualaikum..

   Hai! Gian nak update blog lagi lah. Hihi even otak dah krem gila ni. Ok nak bercerita pasal copycat ni. Tak kirelah copycat dari segi penulisan ke style ke hape ke. Daku nak share sikit pandangan daku tentang copycat ni. Sebelum tu daku mintak maap lah andai ade yang sentap kan.

   Bagi daku annoying gila orang2 yang suka copy mengopy ni. Yang ni pun daku nak share dari pengalaman daku sendiri. Bukan nak kate ape lah kan & bukan nak kate tak boleh langsung copy ke hape tapi ade sorang minah ni suka copycat cara daku i mean macam style daku berdressing. Tak kate daku ni cantik sangat sampai tak kasi orang copycat cara daku tapi beragaklah kalau nak copy pun kan. Ni sebijik sebuntat tiru terang-terangan. Yaw..

"Fara, kalau aku nak tiru kau bole tak? Cantik lah kasut ni..nak beli jugak.."
"Kat mane ko beli.."
" Aah ko memang suke tiru aku kan"
" Err..."

   Hem skang daku memang tak rajin pakai tudung bawal 4 segi tu sebab lebih sebati dengan shawl pulak even ade yang mengutuk kate tak lawa lah tak tutup aurat lah itu lah ini lah. Mulut orang bialah tak boleh nak tutup kalau penat diam sendiri. As long as daku pandai lagi jaga aurat daku..tak berbogel bagai ok la. Agak2 ade tak orang nak sound daku kat komen nanti mane tau cik anon ke. 

  Then pasal copycat gaya penulisan. Tak dinafikan perkara macam ni banyak berlaku kat otai2 blogger ataupun blogger lain. Opss ni bukan pengalaman daku. Tapi mostly bile daku berblog walking selalu jumpa entry yang seakan2 sama dengan blogger si lagi 1 tu. Oh adil kah macam tu? Tak patutlah sebab penat si A karang ayat dok pikir idea nak buat entry si B senang2 copy paste je**ase nak bagi makan lappy pon ade kan.

   So kesimpulannye kat sini kepada si peng copycat2 sekalian, kalau ye pun nak copy tu berpadalah jangan sampai meniru hasil orang lain. Kan tak manis tu eceh! Kan bagus kalau jadi diri sendiri,ada identiti sendiri tanpa mengopy hasil & gaya seseorang tu. Kang tak pasal2 kena cop minah @ mamat copy cat pulak.Cube try ko duduk kat tempat orang yang di copy cat tu ape rase..sentap..?

   Ok lah sekian saje. Maap lah kalau entry daku ni macam buat orang annoying. Daku berkate2 berdasarkan penglaman & pandangan daku sendiri rasenye tak salah kan nak bagi pendapat. Kalau rasa tak pueh hati silekan komen,daku tak marah :)

sumber : google


4 comments:

  1. Assalam...cayalah, ok laa tuu ade org tiru gaya cik najihah...maknanya semakin terkenal dah tuu...iye dak?...

    ReplyDelete
  2. NS suke cpocat nasihat, tapi kne inform dulu la kan.. nk karang ayat sendiri especially nasihat, memang tak reti ;)

    ReplyDelete
  3. adam:
    w'salam...
    hohoh x de nye terkenal...tapi x sukelah main tiru2 gaye org kan..huhu

    ReplyDelete
  4. nadira :
    o kalau yg macam tu x pe lah...ini kalau hasil tangan sendiri tu kenelah infom kan..hihi

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi