Tuesday, June 14, 2011

Tips happykan diri bila dapat result teruk

Assalammualaikum..

  Hai semua! Sory lah baru nak update blog. Sempena ramai antara korang2 yang dapat result macam daku ni ha, ada tak yang diantara korang dapat result yang agak teruk? Daku baru je tengok resultnye minggu lepas. Not too bad not too good. Tapi daku redha jelah huhu sebab dah memang layak dapat macam tu.Kat sini daku nak share dengan korang macam mane nak happykan korang bila dapat result teruk . Opss just sharing ye terpulang nak try ke tak hihi 

  • bersyukur
bersyukur saje dengan apa yang kita dapat. Mungkin itu setimpal dengan apa yang kita usahakan. Tapi kita kan boleh usaha lagi for the next exam.

  • senyum
Ha yang ni daku selalu buat tak kire dalam hal ape pun. Even kalau orang tengah maki hamun ke senyum je. Konpem orang tu bengang gila. Bila tau result teruk tu senyum je even dalam hati frust gila babeng kan. Senyum tu pengubat segala duka.

  • dun take it too hard
Awak2. Jangan terlalu stress pikirkannya. Nanti korang jugak yang tak senang duduk. Buat tak tau je lepas tengok tu. Sekali sekala nak pikir terpulang.

  • menjerit
Yang ni jangan menjerit sesuka hati je kang orang kate gila pulak. Bes wok menjerit ni puas!

  • berdoa
Tak de ape yang dapat dibuat lagi selain berdoa. Berdoa supaya kita semua dapat result yang lagi terbaik untuk masa yang akan datang.Teruskan usaha. Tapi jangan jadi macam daku suda. Malas!

   Itu jelah. Tapi terpulanglah pada masing2 punya cara  kan. Ni daku punya cara. Tapi nak cuba pun bole gak hihi. Ok selamat maju jaya :)

p/s : tengah bengang gila dengan mamat seorang ni huh!

 

 

 

8 comments:

  1. betul jugak tu Cik Najihah, what u give, you get back kan? T.T

    ReplyDelete
  2. daku pon... result jatuh..
    tips yg bergune.. cea~

    ReplyDelete
  3. klu dah usaha dengan sepenuh hati x usah lah rse sesal dgn result yg kuar tu..

    ReplyDelete
  4. az zahra :

    huhu thanks ya..x pe nnt usaha lagi

    ReplyDelete
  5. ummi :

    hihi..tau x pe ..
    tawakal..

    ReplyDelete
  6. kite akan makan banyak2 sampai kenyang. teruk kan? sobs~

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi