Thursday, June 23, 2011

cara tingkatkan follower cara daku

Assalammualaikum..

   Hai semua! Sape geram bila tengok ending "cinta melody" petang tadi.Even pade hakikatnya dah ramai orang tau ending nya yang tak best langsung tu. Rasa nak je masuk dalam tv tu pastu suruh si Melody pegi kat Elang tu ha. Tapi kan act si raffi lagi kiut dari si elang tu. Dah la muka cina.

   Ok lah tak payah nak sembang lebat sangatlah. Daku pun malas nak taip pepanjang.Kang muak pulak korang bace. Daku nak share dengan korang macam mane daku tingkatkan follower daku dari hari ke hari.Setakat ni alhamdulillah da 500++**tak payah nak bajet sangatlah kau jihah. 

  •    rajinkan diri anda untuk blog walking 
Daku dalam sehari akan sebanyak mungkin pegi ke blog2 orang untuk cuci mate. Jadi bile dah singgah tu pandai2 lah tinggal jejak kat komen ke shout box ke ape. Kalau malas alamatnye simpan saje blog anda buat pekasam 

  • jangan sombong
Syukur alhamdulillah setakat ni tak de lagi komplen yang daku ni sombong. Weh tak baik tau sombong2 ni. Sape2 yang tak kenal daku konpem akan kate daku ni sombong.Memang konpem sebab muka daku muka kerek weh.Nak tengok? Ni ha

muke zaman hingusan dulu
  • jadilah blogger yang peramah
Ha peramah lah sikit kalau nak follower ramai. Janganlah sepatah tanye sepatah jawab. Tak bes

  • berblog secara sempoi
Kalau nak berblog semata2 nak mencari populariti tak de maknenye. Semua pun bermula dari bawah. Macam daku. Susah weh nak upkan blog ni. Siyes memrlukan kesabran & usaha yang tinggi. 

  • rajin join segmen,contest & GA
Yang ni yang selalu daku buat. Daku nak ucapkan ribuan terima kasih kat Ben Ashaari sebab beliaulah yang banyak membantu dalam berblog ni. Tak dinafikan dari segmen beliaulah daku dapat follower yang sampai 500 ni ha. Tenkiu abg ben!

  • join kelab2 blogger yang ada
Yang ni salah 1 cara yang daku buat jugak untuk ping blog. Biar lah even tak de orang nak singgah tapi konpem ade yang singgah at least 1 je pun.

   Cuma bagi daku lah kan. Tak payahlah nak mengejar follower sangat sebab yang follow tu belum tentu ikhlas. Mungkin ada yang follow sebab kau pakse die untuk follow. Yang dicari kualiti bukan populariti kan.

   Maaf daku bukanlah terer mane nak bagi tips2 macam ni tapi at least daku dapat tolong korang2 yang baru je berblog & nak follower kan. Sory yaw kalau ade yang tersilap ke ape. Atau mungkin ada yang kate "follower baru sikit macam tu dah nak buat tips bagai macam blogger pemes". Apa yang daku boleh kate ialah lantak lu lah nak kate ape :)

   Same2 lah kita support antara 1 same lain ye

p/s : rase nak tergelak bile bace entry2 daku zaman mule2 buat blog. Budak gila!

22 comments:

  1. terima kasih sudi kongsi tips..saya suka tips ni..

    jemput join segmen simple saya..

    SEGMEN SIMPLE : MY WISH ...

    ReplyDelete
  2. hmm..
    sombong jugak awk ni yang sebenarnya...
    saya tegur awak..
    awk tak tegur saya pon!
    apa2 pon lama saya tak singgah sini sebab awak sombong.

    ReplyDelete
  3. nasz :

    hee tenkiu invite...insyaAllah sy join ye :)

    ReplyDelete
  4. anon :

    kau sape..
    aah memang sombong pun..
    opsss x kesah pun kalau x singgah :)

    ReplyDelete
  5. tak kira berapa pun jumlah followers..ilmu utk dikongsi bersama ;)

    yg penting kena rajin kan dik..
    phewwwww~
    kadang2 malas datang juga hahaha..

    ReplyDelete
  6. aah kenalah rajinkan diri tu..tau xpe..kadang2 kalau dah malas 1 ke 2 blog pun jadilah

    ReplyDelete
  7. sy x sombong tapi malas nk BW. hehe. buat blog pn suka suki jer ;)pape pn, jiha mmg rajin blogging kan. nanti da pemes, jgn lupe kawan2 :D

    ReplyDelete
  8. sy x sombong tapi malas nk BW. hehe. buat blog pn suka suki jer ;)pape pn, jiha mmg rajin blogging kan. nanti da pemes, jgn lupe kawan2 :D

    ReplyDelete
  9. suka tips ni.. takpe.. yg penting kita ikhlas... hee~

    ReplyDelete
  10. hai...sy peramah nk jenguk2 org tak sombong...hehe

    ReplyDelete
  11. cara yang bagus..
    sama2 lah kita amalkan ye..huhuhu..

    ReplyDelete
  12. thanks for sharing!

    p/s : tlg aen leh?

    http://officialaenlicious.blogspot.com/2011/06/life-is-so-colorful-photo-contest.html

    ReplyDelete
  13. nia :

    hee x pe malas2 pun tetap on saje..insyaAllah..amin :)

    ReplyDelete
  14. izzat nazmi :

    thanks :)
    yup ape2 pun kenelah iklas kalau nak follow orang tu

    ReplyDelete
  15. sekarang ni dah xde masa nak BW. tp insyaAllah, akan cuba luangkan masa jugak utk BW.

    ReplyDelete
  16. blog daku ni mmg lawa ;)
    salam knal

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi