Monday, June 20, 2011

penyakit berjangkit fb kala ini

Assalammualaikum..

   Hai helo semua! Petang yang amat membosankan ini mendorong daku lagi nak post banyak entry & bw sajo. Tapi simpan lah dulu niat. Malas pun ade jugak. Ok lah nak bercerita pasal fb. Ape ade dengan fb sampai dah ketagih tahap cipan lah kat fb tu. tak yah tengok jauh tengok adik daku sendiri. On9 berejam2 sampai naik lebam mate tu ha. Banyak kali kena sound wat buduh saje. 

   Daku tau wujudnya fb ni mase habes form 5 dulu mase tu member2 daku sekor  sorang pun buta fb lagi masa tu. Lepas pada tu baru lah dasat gilos orang add2 bagai. Belagak yaw. Paling tak boleh blah siap bermacam2 kaum & tak kurang nak berLESBO pon ade.Geli gilos.

   Jomlah daku share antara penyakit2 berjangkit kat fb ni. Pada pandangan daku lah kan :

  • banyak fb2 yang melambangkan unsur lucah
ini daku sengaja taip je bukan melucah ye
   Ada juga spesis yang macam ni.Yang pernah request jadi fren.Nak pitam daku geli gilos. 

  • kelab yang pelbagai ditubuhkan
Kalau dulu group2 ni tak pemes mane pun. Tapi sekarang ni cuba korang search kelab blogger tu. Bersepah2. Tapi tak mengapalah sebab bolehlah up lagi trafik korang kan he.Kelab kami cantik lah macam2 kot. Kelab yang berguna tak pe lah. 

  • jualan on9 melalui fb
Ha yang ni memang sangat2 banyak. Daku banyak kali beli barang dalam fb je. Alhamdulillah so far barang2 yang daku beli semuanya elok2. Cuma hati2 lah kalau nak beli tengok dulu harga,postage kualiti semua okeh.

  • kelab anti artis @ orang

Rasanya bersepah2 kot kelab anti artis itulah inilah tak pun anti orang2 lain. Macam2.

  • status fb yang mengarut2
Berbulu kot mate bila baca status mereka2 yang mengarut2 tu. Sampaikan tengah makan pun nak post jugak nasib tengah berak tak post. Ditambah pulak dengan bahasa2 yang berbelit2 lidah ni nak baca. Geli jugak kadang2 tapi bace jelah dah kelua kat home kan.

  • uplod gambar2 yang berjuta2 
Memang lumrahlah kot nak uplod gambar banyak2.Yelah muka cantik @ hensem mestilah nak bagi orang komen kan. Tapi yang tak tahan tempat sama tapi pose nye je yang lain2. Berriban2 gambar. Opss berbulu jugak mata. Daku dulu pun suka gilos uplod gambar2 tapi sekarang semua daku delete sebab dah insap.Haha tak boleh blah.Tak delah rasa macam tak selesa nak uplod banyak2. Semak.

  • jemputan event
Wah sekarang ni nak jemput kawen tak payah susah2 nak bagi kad kawen terus boleh invite pakai fb je. Tapi tak bes lah. Banyak sangat2 event dalam fb ni ha.Daku suka buat tak tau jek pasal event2 ni hee.

  • nama yang pelbagai
Paling daku tak suka. Kang kalau tak approve kate sombong. Lantak lah kau. Letak nama pelik2 unik2 sangat sape suruh kan. Nama kalau boleh nak kreatif lebih. 

   Itulah die sedikit sebanyak penyakit2 fb yang daku tengok agak berleluasa sekarang. Terpulang pada semua. Sekian

p/s : semakin bosan dengan fb sebab benda yang same je

14 comments:

  1. setuju ! facebook kini maken lesu and lebat dngan " artis " segera . huh !

    ReplyDelete
  2. kalau saya, saya lebih prefer twitter skang.. fb macam haremmm,... =p geram bila ada yang up status nak berperang sesama sendiri.. peningggg.... huhu

    ReplyDelete
  3. opss x reti la nk pakai twitter hihi..
    aah tau x pe..meluat kn

    ReplyDelete
  4. setuju sangat..yg status and event toh..paling stuju..yg lucah lucah toh..agak terhindar..sbb anis jarng on chat toh..

    tp siyus da bosan dgn fb..

    ReplyDelete
  5. aku menyampah gila spam yang mngarut tu

    ReplyDelete
  6. anis melon :

    aah..mcm2 dalam fb tu..geli jugak..tapi makin lame makin bosan kan

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi