Sunday, June 26, 2011

cikedis @ jajan pemes waktu dulu2

Assalammualaikum..

   Hai semua! Ape kaba anda2 semua? Fuh hari ni baru berkesempatan nak update sebab semalam penat gilos merayap kat kuantan. Penat weh. Ape ade kat kuantan? Silelah pegi. Jangan lupe singgah umah akak daku sekali ye :)

   Ok lah entry yang ni daku nak share dengan korang antara jajan @ cikedis yang daku minat gilos mase zaman kanak2 dulu. Tapi sekarang kebanyakkan nye dah jarang jual da kot. Kalau ade daku lah orang yang akan berlari kebudak - budakkan untuk pegi beli jajan tu haha. Jom tengok

  • smarties bentuk 8
Act daku tak tau name yang betul jajan ni ape daku selalu panggil smarties bentuk 8. Mase kecik2 bawak pegi sekolah.Sekali beli 1 plastik 

  • keropok jagung

Jajan ni peberet daku sampai sekarang weh. Sedap tau. Kalau daku makan mesti daku patah2 kan dulu bagi banyak2 pastu baru makan. Zaman dulu 20 sen 1 .

  • gula2 udang


Sape selalu makan. Sedap kan. Dulu2 daku belajar kat kelas sambil makan gule2 ni. Beli banyak2 pastu pas2 kat kawan 1 kelas. 

  • jajan belacan


Name tu tah betul tah tidak. Daku main taram saje haha. Sampai sekarang makan jajan ni weh

  • gula2 rabbit

Yang ni lagi 1 gula2 yang jadi peberet daku. Yang bes ade plastik yang bole makan tu. Mase tu jakun gilos haha

  • tora

Daku tak suka makan coklat bulat2 tu. Suka amik mainan die je hihi

  • ding dang
 Yang ni pun same je

  • magic pop

Sedap2.Dulu daku suka beli macam2 perisa.Pastu letup2 dalam mulut haha. Tapi sekarang dah jarang dah jumpe jajan ni kan.

   Ade banyak lagi act tapi lupe lah name die. Teringin pulak nak makan lagi jajan2 ni semua. Banyak sangat makan kang ting tong pulak hee. 

p/s : rase nak demam :(

18 comments:

  1. semua nie masih ada tempat aku.. hahha sebab ada kedai pencinta jajan2 lama...

    ada banyak lagi tak masuk nih.. kopok garfield, coki-coki, gula-gula pelangi yang color full plastik oren tuh hahah

    nice N3, berminat plak nak komen panjang2.. hahha

    ReplyDelete
  2. semunya sy layan..
    time zaman kecik2 ni..

    ReplyDelete
  3. sang pencinta :
    aah lah..coki2..hahah..sume sedap2 kan..x pe komen je panjang2 hee
    tq :)

    ReplyDelete
  4. kita suka mkn keropok jgg. sudah le na dpt skrg nie ;(

    ReplyDelete
  5. wahhhhhhh... jajan yg klasik...aku suka gula2 rabbit/susu.. skung susah nak jumpa..kalau ada pun harga dia mahal banding yg gula2 biasa..

    jajan belacan dgn gula2 udang pun aku like..:D

    ReplyDelete
  6. teringat zaman kecik kecik.."ayah na dopulo sen.."hehehe..

    ReplyDelete
  7. azalia :

    aah same..skang nak cari kat kedai pun da susah

    ReplyDelete
  8. abu :

    tau xpe...zaman sekarang makan da x feel dah

    ReplyDelete
  9. hehe...tora dtg lagi...bkesan btl iklan dier...hehehe...dlu plg peberet smarties tuh ngan choki2...pehhhhhh.....

    ReplyDelete
  10. aah mmg berkesan sampaikan adik pun dah gila dengan tora tu hihi

    ReplyDelete
  11. seriously ayie bkn pemint jajan..haha kenapa enth memang ayie larang adik ayie makan jajan nie..sebb ad bhn kimia yg tidak bgus..tpy diorng sental juga..hohoho

    ReplyDelete
  12. memng tak bagus pun..
    tapi sekali sekale tak pe kot hehe

    ReplyDelete
  13. a'ah laa. paling layan dlu, jajan belacan tuu. kte panggil gula gula duit. ahkz! :D

    ReplyDelete
  14. hahah aah la same ,..
    da lupe da name

    ReplyDelete
  15. Kalau dapat magic pop tu, pergh! Memang best la! Hee :D

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi