Tuesday, June 28, 2011

alamak! ada secret admirelah..tips??

Assalamualaikum..

    Halo2 buat apa? Sedih gila kot kena tinggal kat umah sorang2. Opss. Ok korang penah ada secret admire? Bagi yang ada tu daku nak tanya macam mana korang tau? Macam mane korang handle semua tu? Best tak ade secret admire?

   Secret admire ni ade banyak jenis kot. Mungkin ada dikalangannnya yang berniat jahat atau pun mungkin ada jugak yang berniat tak baik. Opss!! Bagi korang yang tengah dalam dilema rimas dengan kekacauan si secret admire tu meh daku nak share dengan daku tips nak handle si secret admire tu. Mungkin ada certaon2 orang akan rasa best & bangga bila ada secret admire yelah hot lah katekan tapi perlu diingatkan bahawa tak semuanya bagus! Awas!

  • cakap dengan baik kat die yang kau tak suka diganggu
Tapi ingat jangan lah tetibe kau nak marah2 tak tentu hala kat orang tu.Kesian die. Yela dok admire masyuk je sekali kena sembur.Kita orang melayu beradablah bila berkata2 kan.

  • katekan yang kau sudah berpunya
Bagi yang memang sudah berpunya tu bolela tayang bf/gf korang. Tapi bagi yang tak berpunya ni rembat je sape2 untuk jadi bf/gf korang. Opss penyamaran yang relevan oke
  • delete no fon
Yang ni agak susah sikit lah kot sebab sape tak sayang no kan. Daku penah buat sekali weh.Haru nak dapatkan semua no fon member2 semua. Tapi sempat bertahan bape bulan je pon pastu kene kacau balik. Macam nak kene sumpah pun ade.Make sure no fon kau hanye kawan2 & family yang diiktiraf je yang tau.

  • berkawanlah secara baik
Mungkin ade secret admire bertujuan nak malukan kite.Mane kite tau kan. Jadinye sebagai langkah keselamatan nak berkawan bialah baik2. Jangan lah suka puh sane puh sini citekan keburukan kang naye

    Agaknya kalau dah susah sangat budak tu nak paham bahase senang je. Care yang paling2 mudah untuk korang singkirkan die. Tapi care ni agak kejamlah sikit kan.

  • pegi jual no fon beliau yang tak paham bahase nak kacau2 tu kat fb ke kat mane2 jelah. Ditambah dengan semburan pedas kate2 kau. Konpem terus tak kacau.
   Sekian :)

p/s : makenye jangan lah sesuka hati approve orang kat fb tu 

20 comments:

  1. saya dulu pernah jad secret admmire adalah..hehe

    tp sekarang, no secret da..^^

    ReplyDelete
  2. tak pernah ada tapi pernah jadi..kategori niat baik..=P

    ReplyDelete
  3. pernah ada secret admire dan pempuan tu pun luahkan. lepas je pempuan tu luahkan terus jadi macam kurang bertegur. takot nanti pempuan tu salah anggap dgn layanan saya ni. mungkin salah kot cara saya tu. huhu

    ReplyDelete
  4. shafmechy :

    hahah normal lah tu laki2 kan hee

    ReplyDelete
  5. muhamadsufian :

    x pelah..at least die dah tau yang kamu x suke..jangan bagi harapan .. :)

    ReplyDelete
  6. buat dek pun kalau dah x paham bahase geram jugak kan

    ReplyDelete
  7. Tulaaa .

    mmg kita kena hati2 sbb kadang2 org sekeliling boleh buat ape jeee. kadang2 tu dia boleh tau semua kisah hidup kita..

    so kena hati2 k

    ReplyDelete
  8. yup betul tu dear,..
    sekarang ni semua orang tak boleh caye sangat da

    ReplyDelete
  9. untong le lw ad secret admire..
    agaga
    btw thx follow blog :)

    ReplyDelete
  10. Hahaha. taufiq aritu ada gurl tetibe add. lpas beberapa minit approve tu, tetibe die request relationship kat fb. tanya die, knal ke? die kata kenal. masalahnya taufiq x knal. tapi taufiq x rasa org tu secret admire. rasa macam org nak khianat. trus remove je die tu. hahaha

    ReplyDelete
  11. kalo anis..hurm..anis cakap anis anggp dye kwn je..anis layan dye same cam kwn2 len..huuu..xfaham gak..anis geram..hurm..trimejela ape anis na ckp..huuu...

    tp kali anis admire kat org..huhu..diam diam je..

    ReplyDelete
  12. taufiq :

    wah ade yang berkenan lah tu..skang ni susah nak caye orang da...CN pun dah delete 30 orang kat fb tu ha

    ReplyDelete
  13. anis :

    macam tu lah orang yang x paham bahse..
    susah nak denga kate..
    samelah kalau fara admire orang mampu tengok je kot hahah

    ReplyDelete
  14. intan :
    kalau x de selamat lah hee

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi