Friday, June 10, 2011

Lepaskan andai tak mampu menyayangi lagi

Assalammualaikum..

   Hai semua selamat hari Jumaat. Opss baru lepas tengok result yang official punya. Same je macam yang dulu daku tengok. Redha dengan apa yang dapat. Semoga sem depan akan lebih baik **gamaknya. Jadinya for those korang2 yang tengah tunggu result tu gud luck daku ucapkan ye. Alah kalau dapat sikit tu biselah hee.

   Hari ni daku nak cite pasal kisah cinta lah pulak. Hem. Korang mesti konpem penah menyayangi seseorang kan. Bohong kalau tak penah. Even sebagai secret admire je pun. Opss daku pun penah lah. Daku kat sini cuma ingin berkongsi pendapat je. Maaf jika ada yang terasa @ marah okeh.

   Kenapa bila berlakunya perpisahan perempuan yang lebih teruk kesannya daripada lelaki? Mungkin :


  • Sudah lumrah perempuan berhati lembut
  • Perempuan akan sangat susah untuk melupakan bekas kekasihnya nak2 yang 1st love
  • Perempuan sangat mudah menyayangi
   Mungkin ada diantara kat atas ni tak betul tapi terpulanglah. Tapi pada pandangan & pengalaman daku sendiri macam tu lah. Ingat lagi masa daku putus dengan 1st love daku dulu. 3 tahun yaw kapel tup2 mangkuk tu dengan orang lain TANPA pengetahuan daku. Memang agak macam haram jugak.
 
   Persoalannya. Mengapa still meneruskan perhubungan jika dah tak mampu menyayangi lagi? Kenapa tak nak lepaskan saje? Kenapa & kenapa. KOrang ade pernah terpikir tak? Mungkin bagi korang yang dapat bf/gf yang sangat menyayangi korang tu alhamdulillah. Korang untung sangat2 weh. Sebab ada yang ikhlas menyayangi korang. Tapi pengalaman mengajar daku berpikir tentang benda ni.

   Daku memang ramai kawan lelaki. Yes,daku jugak admit yang berkawan dengan lelaki ni act lagi enjoy dariada berkawan dengan perempuan. Sebab?


  • lelaki tak cerewet
  • lelaki sangat straight to the point
  • lelaki cool
  • perempuan kadang2 bermulut PUAKA
   Tu semua bagi pendapat daku. Korang nak marah ke ape suke hati. Bagi yang kapel tapi tak rela tu,lepaskanlah. Kalau dah tak mampu nak sayang lagi lebih baik lepaskan daripada terus menyeksa orang tu. Bayangkan lah kalau korang sayang bagai nak gila tapi si gf/bf tu act dah tak de hati dengan korang. Tapi tak nak cakap sebab nak jaga hati korang.

    Lepaskanlah jika :


  • Dia bukan lagi dihati
  • Kamu sudah ada yang lain 
  • Tiada lagi rasa sayang
  • Tak mampu lagi untuk menyayangi
    Itu saje yang daku rasa nak share. Tapi terpulang pada pendapat masing2. Mungkin ada yang betul mungkin tak. Tapi apa yang daku dapat tengok sekarang ni semua mengecewakan. Sekian

Usah sedih jika tiada yang ikhlas menyayangimu
Usah sedih jika kau disakiti
Kerana ada yang sentiasa menyayangi kamu iaitu ALLAh s.w.t 

6 comments:

  1. Memang ramai yang rasa ini..;)

    Biasalah kemaruk 1st love..
    Lama-lama baru sedar..cinta datang dan pergi.

    ReplyDelete
  2. tu la..kalau lelaki bila putus senang je melupakan..tgk2 dah jumpa org lain! grrrr geram! xpelah..ada sebab knpe tak lagi bersama..mungkin Allah akan temukan kita dengan org lbh baik..InsyaAllah...

    chill ya syg :)

    ReplyDelete
  3. semoga tu semua terjadi..hehe thanks dear :)

    ReplyDelete
  4. laki nie xde hati..bile putus kite bagai nak rak menonggeng nye..laki??wat derk saje..apah xrase..

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi