Wednesday, June 29, 2011

kenapa perempuan tak suka lelaki merokok?

Assalammualaikum..

   Hai semua! Korang si perempuan suka tak laki2 yang merokok? Suke? Bagi yang suka tu daku tak boleh nak kate apelah kan.Terima aje & daku tabik sama korang yang suka dengan laki2 yang merokok ni. Sebab korang sanggup tahan hidung korang dengan asap rokok yang sangat wangi busuk itu. 

   Tapi bagi yang tak suka kita samelah.Daku sangat amat tak suka dengan laki2 yang suka merokok ni lah. Padehal kengkawan laki daku bersepah yang gilekan rokok tu ha ok aje. Kenapa ok? Sebab mereka hormat daku.Depa tau daku tak suka bau rokok tu depa sanggup pegi hisap dulu pastu baru datang jumpa & berborak dengan daku. See macam ni lah kawan tersayang ahaks. Jom nak share kenapa perempuan tak suka dengan laki2 merokok?

  • rimas dengan bau2 rokok yang melemaskan
Sedangkan pakcik daku yang hantu rokok tu pun daku dah tahan setengah nyawa ni kan laki2 kat luar sane tu ha. Tolong lah wei nak merokok silelah pegi zon yang memang untuk merokok jangan kau sesuka hati nak hembus2 asap rokok kau kat orang lain. 

  • memudaratkan
Tau tak yang menghidu asap rokok lagi berisiko dari yang menghisap? Bayangkan si suami masyuk je isap rokok depan bini die yang tengah mengandung tu. Ha lepas tu yang dapat effect lebih tu anak dalam perut.Baru padan muka.

  • menghabiskan duit
Kesian bagi gf2 yang nak kawen tu. Duet nak kawen membazir beli rokok. 

  • spoil mood nak dating
Kenape? Sebab habis baju bau asap rokok dah

   Tapi mungkin ada lelaki yang nak kondem daku. Terpulang. Majoriti lah nak cari laki yang tak hisap rokok tu memang payah lah. At least mesti ada yang pernah try sekali 2 kan. Ape macam sedap tak? Adik2 yang kecik2 lagi sekolah tu dah pandai nak merokok bagai. Amboi kau sekolah tak habes lagi nak merokok dah ye bile tegur ugut nak bunuh diri. Hah elok sangat lah!

    Pada pendapat daku lelaki merokok sebab :

  • tension
Asal nak hilangkan tension je terus berbatang2 hisap. Konon masyuk je katenye. Tak sedar life kau sikit2 dah nak habis sebab rokok tu

  • tak macho lah beb kalau tak merokok
Ni ha lagi 1 jawapan yang daku dapat bila daku tanya kawan2 daku. Wak lu. Tak de makne nak macho nye lah kalau tak merokok. Kalau dah heavy smoker sangat sampai lebam2 bibir macho mende. 

  • nikmat
Katenye bila dah dapat rokok berbatang2 nikmat tak terkata. Apekah??

  • ni baru jantan
Iyelah tu.Habes laki2 yang tak merokok tak jantanlah ye. 

    Macam2. Bagi korang yang ada sape2 yang terdekat bf ke ayah ke sedare ke yang merokok hati2 lah. Nak nasihatkan mereka yang sudah sebati dengan rokok tu memang susah wei. Daku suruh kawan daku benti merokok sampai demam2. Tak payah lah pakse kalau mereka tak nak berhenti. Agaknye dah nak mati baru rase nak hargai nyawe tu.

   Bagi korang yang merokok tu daku mintak maaf lah ye post pasal ni. Bukan nak kondem korang ke hape tapi saje nak share. Sayangilah nyawe korang tu sikit. Kesian kat paru2 korang tu. Kesian kat orang2 disekeliling korang yang menghidu asap rokok tu. Ye lelaki. 



p/s : perempuan sekarang pun ank jugak try nye.Adoii



21 comments:

  1. alamak..rese cam terase lak bace entri ni.naseb xde gf..so x spoil mood nak dating ^_^


    Entri terkini :Langkahku makin bergaya dengan templet baru!

    Watch my video song!!

    ReplyDelete
  2. x suke sbb nanti mulot jadi hitam
    x seksis..kekeke

    ReplyDelete
  3. ahakz!! yui pon xsuka laki merokok..

    tp kan,shapit tu AKAN merokok if tensen..

    xpn ag slama 3 tahun ni dia merokok dpn yui..lau brani,cepuk pale tu..

    ReplyDelete
  4. aqilah :

    hahah tau xpe..x lawa kan

    ReplyDelete
  5. nuyui:

    tu lah alasannye..
    nak hilang tensen kan adoii

    ReplyDelete
  6. haaa..
    kan kan kan..
    cane nk kawen kalo duit wat beli rokok je..
    cian kat saye.. lmbt gak kawen..
    eh tetibe..
    keh3

    ReplyDelete
  7. takpayah nak merokok la sebab nak nampak jantan. banyak lagi cara lain kan.

    ReplyDelete
  8. http://muhammadaliafandy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. emmm..tak suka juga..
    tapi skrg ssh nak elak dr dpt lelaki yang tak merokok ni..

    ReplyDelete
  10. ada ja awek bertudung jaga aurat tapi merokok..

    ReplyDelete
  11. cik ezy :

    tu la pasal..duet abes g beli rokok je huhu

    ReplyDelete
  12. tak kenal maka tak cinta :

    hee thanks :)

    ReplyDelete
  13. nabila :

    tau x pe..x cool langsung

    ReplyDelete
  14. akulah pak lan :

    no komen lah kalau yang tu

    ReplyDelete
  15. tapi girl still couple even tau bf dia tu merokok sedangkan dia tak suka orang merokok..dh tu suruh sy lak nasihatkan bf dia..haha..cmna tu?

    ReplyDelete
  16. ha tu dah sayang x bole nak wat pe da la..
    kalau nasihat nak dengar x pe

    ReplyDelete
  17. bg sy kan??? sy mmg allergic bau asap rokok.....mmg salu la..klw tersermpak dgn org hisap rokok..awal2 sy ttp hidung....x boleh!! pnh terjadi tyme g mkn dkt restoran , org blakang sy merokok..sy tgh mkn...huh disebabkn x thn....boleh palk sy lari g tepi longkang terus muntah...see..reaksi muka org tu terkejut habis..huhuhu..mmg tyme tu memalukan..tp apakn daya mmg x suke bau asap rokok..n klw boleh sy xmo bkal boyfriend sy adlh seorang perokok!

    ReplyDelete
  18. wah dasat nye kamu kan..fara just buat muke ketat je hihi..

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi