Thursday, June 23, 2011

jangan cepat melatah bila kena kutuk

Assalammualaikum..

   Hai semua! Apa kaba semua! Dah makan ke belom. Btw thanks pada korang yang singgah blog daku ni ye. Daku akan usaha untuk balas jejak korang tu ok sayang. Ok lah daku nak proceed dengan entry hari ni. Opss jangan salah paham dengan word "melatah" tu ye. Melatah yang ni maksudnya lain. Tak pe nanti sape2 yang tak paham lepas baca entry ni paham lah.

   Zaman sekarang ni kalau korang tengok artis2 kite terlalu cepat sangat nak melatah bila dilanda sesuatu masalah & kontroversi kan. Tu lah sape suruh nak jadi artis sangat dah kene macam tu. Bukan artis saje kite manusia ni pun buat perkara yang same jugak. Macam certain2 blogger. Maap kalau ada yang tak setuju. Tapi tak payah la nak terasa kalau bukan kamju yang buat ye :)

   Tak dinafikan semua orang pun pernah berada dalam situasi macam ni kan. Daku jugak. Ala budak2 biaselah nak cepat2 marah melenting bagai semua. Contoh lah kalau tetibe 1 hari korang kene kutuk macam2. Dah tu bila dah tau siap nak serang2 bagai. Awok,relaks la dulu. Chill bebeh.

   "celaka la ko jual cite pasal aku"
"demlah"
"kenapa aku yang jadi mangsa?"

   Yang kat atas tu certain status fb yang daku jumpa bila depa2 ni kena kutuk & dilanda masalah.Punya sembang lebat dalam fb tu meletop2 sampai beratus2 komen. Cube korang pikirkan ape yang korang dapat bila korang buat macam tu? Act ape yang korang dapat adelah kutukan balik. Sebab?

  • tak semua orang suka kita
  • diri sendiri yang lagi nak keruhkan keadaan
  • lagi nak tambah dosa
    Itulah die. Tak de ape pun yang korang dapat selain lagi makin sakit hati. Bila dilanda masalah seperti kene maki ke ape ke just be relax. Cube korang pikir apa yang dikutuk oleh orang tu. Selalulah motivate kan diri. Daku bukan ape cuma agak berbulu mate ni dengan orang2 yang selalu buat status fb yang mendatangkan kemarahan. Asal tak puas hati sikit dah mula nak mengamuk. Adoi. Annoying!

   Daku kat sini bukan nak belagak yang daku ni baik sangat. Macam yang daku kate tak semua orang suka kita kan. Lagi2 dialam serba canggih ni.Daku pun tau mesti ada jugak orang2 yang tak suka daku tapi ade aku kesah?? Even kene kutuk dengan bff sendiri pun kite tak tau kan. Jadinya janganlah cepat sangat nak melatah bila dilanda sesuatu masalah tu. Chill sude. 

   Tapi kalau fitnah yang melampau & agak keterlaluan tu silelah sembur habis habisan ye. Sebab pasal fitnah memang lah sape tak marah kan tapi agak2 lah. Sekian

p/s :
 bila diri kene kutuk marah..tapi kau yang membiarkan diri kau dikutuk..jadinye jangan marah bila dikutuk   sebab..adakalanya apa yang dikutuk itu betul ..

7 comments:

  1. melatah bila kn sergah jer..hehehe..

    klu kena kutuk tu, think +ve je.. kritikan membina..tp klu melampau sgt, just bls pedas..

    ReplyDelete
  2. haha ^^ update status fb nak marah2. heee. tak reti nak kawal emosi kot (: upsss

    ReplyDelete
  3. MK :

    hahah itu dah bese kan..aah think =ve saje..agak2 la kalau nak kutuk kan hee

    ReplyDelete
  4. hoyeh..tul tu..
    pe kes melatah2...

    lex suda..
    trik nafas dalam2 hehe

    ReplyDelete
  5. jadikan kutukan tu semangat untuk berubah. orang tak kutuk kalau kita tak buat sesuatu yang salah kan? ;) blajar jadi contoh. :)

    ReplyDelete
  6. kak mai :

    hee tau x pe..x elok kan melatah2 ni hee

    ReplyDelete
  7. nadh :

    aah betul tu..kadang2 yang dikutuk tu lah yang betul

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi