Thursday, June 23, 2011

lambakan sinetron Indonesia yang membosankan

Assalammualaikum..

   Hai! Buat ape korang2 ek? Walamak rase nak demam lah pulok. Btw rase hilang geram lepas beromen berkomen2 dengan sis aisah hanafi kat fb tadi. Rupanya beliau ini sangat2 peramah orangnya. Tenkiu akak. Btw macam biase sape minat kat sinetron indonesia? Daku dulu2 gilelah nak tengok sinetron2 indon ni tapi sekarang dah agak malas sebab jalan cerita yang sama & ceritanya sangat panjang ok!

   Jomlah usha kenapa sinetron2 indon ni membosankan :

  • plot cerita yang sama. 
  • jalan cerita panjang nak gilos
  • ending tak best
  • tak de motif @ mesej yang disampaikan
    Yang pasal jalan cerita yang same tu kan. Alik2 pasal kisah anak kene tukar. Yang patut jadi kaye jadi miskin & sebaliknya. Pastu laki yang kaye konpem akan jatuh cinte dengan perempuan miskin kan. Jarang gila2 lah nak tengok cite yang laki tu miskin. 

   Pastu drama aor mate tak sudah2. Alik2 nangis je. Kite yang dok tengok pon menyampah kan. Lagi 1 korang perasan tak cite indon ni kalau dah kaye kaye sangat2 rumah nak besar je weh. Kalau yang miskin miskin gila. Kan2.Jom tengok antara sinetron yang tengah dok tayang bersepah2 kat tv tu ha.

yang ni bapak lame jalan cite die. Bes memang bes tapi lame sangat dah naik bosan nak tengok.Lepas 1 1 masalah.

Jenis2 yang lucu2 sengal2 macam cite ni lagi bes. Ok cite ni lawak gilos tapi dah berzaman cite ni dari 2006 lagi

sape yang tak tengok cite ni. Dah nak habis dah pon citenye. Pasan tak cite ni ade sikit same dengan cite "Cinta Kirana" tapi cume yang ni si Elang tu tak hilang ingatan & kejamnya sepupu die je. Kan2.

Yang ni daku tak penah tengok pun. tayang kat tv9







Ha hemek kau daku letak semua sinetron2 indon yang episode die lame gilos & ade yang daku tengok jugak
dan yang paling2 bes lah yang daku tengok ialah cite 
-
-
-
-
-
-
-
Cite yang diadaptasikan dari drama korea "Princess Hour".
Cite ni sengal2 gila yang bes tu.
nanti tengok cite "Kawin Masal" yang ganti cinta melody tu. Bes ke tak


tq google untuk sumber gambar 

p/s : suka baim wong ngee :)

8 comments:

  1. suka jugak benci bilang cinta! :DD

    ReplyDelete
  2. yup. bosan ngn semua. ni jalan cite ok la at the first, lame2 dah melarut. pnjang pulak episod ni. penat nak khatamkan satu cite tu. last. ape pun x layan :)

    ReplyDelete
  3. aimi :

    aah..penat nak tunggu lepas 1 1 cerita nak habes kan

    ReplyDelete
  4. memang tak pernah minat cerita indonesia nii..

    ReplyDelete
  5. safa dan marwah toh..agak keterlaluan lame nye..adeh..1st dulu anis suke sangt..cite dye nampk real..ketuhanan..tp lame lame jg ngarot..

    benci bilang cinta anis suke..hehehe..

    ReplyDelete
  6. kak farah :

    huhu sekali sekale pun x

    ReplyDelete
  7. anismelon :

    aah dah sampai 200 lebih da episod die panjang sangat

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi