Sunday, February 27, 2011

PEPSI Kolej 16 Syoook gila!

Assalammualaikum...

   Hai! Selamat pagi ahad semua. Tengok tajuk entry tu mesti korang blur ape tu PEPSI kan? PEPSI tu name singkat untuk Program Pemantapan & Pembinaan Sahsiah**betol ke? Ha lebih kurang macam tu la. So semalam daku dengan beberapa orang group dari Kolej 16 pergi ke SK Beranang Selangor untuk kadi fasilitator untuk budak2 skolah darjah 5. So malam hari jumaat kitorang buat simulasi penuh untuk real punya kejadian hari semalam.

CAUTION! ENTRY NI MEMANG PANJANG & BANYAK GAMBAR YE

   So nak dipendekkan cerita pagi semalam kitorang sepatutnya bertolak dalam pukul 7 TAPI akibat ketidak sedaran sesetengah kaum adam tu terpakselah kami delay perjalanan kami sampai ke pukul 8.30**pakcik bas pun lewat jugak beselah janji melayu ahaks. So jalan lah kan.

   Act program ni berperingkat ada 3 modul kami pegi ni modul ke 2 yang buat eksperimen terbaek punye. Jom daku cerita sambil cuci mate.

 *******************************************************

   Sesudah sampai jek terus amek kumpulan memasing.Daku dapat partner dengan zimah kosmate daku**memang haru lah kan bile geng sekepala sekepilu dapat bersama tapi sampai jek tengok bebudak ni aagak hyperaktif***kami berpandangan seketika teetttt..


bebudak ni semangat dengar mursyid explain

ni lah bebudak group daku**abaikan muka daku yang tengah...........


EKSPERIMEN 1 : BALLON ROCKET

Kami mula dari cek point 1 kat padang mula dengan sesi kenal2 dulu lah daku dengan penuh sopan kenal kan diri sebagai "KAK JIHA".****nama fenuh feminin gila haha. Dah tu proceed dengan aktiviti 1st . Fenat daku nak terangkan kat bebudak ni kenape belon tu bergerak bila daku tanye semua buat muka blur***ah! Malangnye mase daku nak explain tu ade plak cikgu depa dok tercegat kat depan daku tunggu explanation daku yang macam hampeh tu**sains pon dapat B time upsr haha. Tapi sedikit berbangga sebab daku dengan zimah berjaya lakukan! Yeay!!


kak zimah yang semangat main belon dengan bebudak
Then bila habis eksperimen tu kami pegi next cek point pulak kat kantin

EKSPERIMEN 2 : BUILT A FIZZ INFLATOR

Ha yang ni pasal macam mane nak tiup belon tanpe meniupnye. Ala korang konpem mesti penah buat kan

**maap tak de gambar sebab tak sempat nak snap hihi

EKSPERIMEN 3 : LAVA LITE

Time eksperimen ni memang haru sebab tersalah masuk tempat so kami dengan banggenye hamek turn group lain mase tu**ikot andy punye pasai. Daku pun tengah semangat bagi explanation tetibe zimah:

" farah,act kite dah tersalah masuk tempat la"
"laaaaa yeke??" **blurr seketika
"alamak.."
"daku memohon maap pade tuan punye group yang kami amek turn tu hihi"

********************************

   Lepas tu kami rest sekejap untuk bagi laluan pada YB nak rasmikan pemberian majalah didik dengan tiang gol hoki untuk sekolah depa. Tapi sebelum nak tunggu ketibaan beliau tu kami main lah game jap leadernye abg akhir. Jom tengok gambar
budak group daku yang paling nakal kat sekolah tu**hyperrr aktif gila tapi kening cantek!

ahli2 fasi yang bertauliah

semangat nak hamek gambar depa ni
candid terbaik!


cik fyza bling2 dengan bebudak**waw!!
fasi2 cun melecun**hamek



Then lepas tu kami pegi melantak mi kari kat kantin**kenyang gila lah cecikgu bebaik blako.Tapi kan lepas pade ade pulak sesi autograf antara bebudak sekolah ni dengan fefasi chantek tu**gaye nak macam artis je kan.

kak nana.erni, faten dengan salah sorang peminat mereka ya hihi
zimah sedang sibuk melayan para peminat ye

daku pun ade feminat jugak la hoho
cik fyza punye feminat**eksited sampai nak tercabut tudung
******************************************************************

Bersambung.......

EKSPERIMEN 4 : MILKY RAINBOW

Eksperiment yang ni agak terkilan sebab tak berapa nak jadi la. Tapi bila tanye adik2 ni semua eager nak tau kenape & depa kate cantik. **walaupun tak jadi.

EKSPERIMEN 5 : MAGICA CLIP

Tang eksperimen ni daku agakla terkejut sebab daku sendiri pun tak berjaya nak bagi klip kertas tu terapung. Bile adik2 ni buat sekejap jek**sah tangan daku tak bedung haha

semangat dengar penerangan

suke dapat gegula
best sangat!
cop meh nak bergedikan kejap..
-
-
-
-
-
even daku teramat penat tapi tetap enjoy!

EKSPERIMEN 6 : VOLCANO

NI eksperimen last untuk depa. Yang ni lah eksperimen yang paling depa suka & teruja sangat. Dengan daku & zimah sekali teruja dengan depa ni. 

terujanya mereka sampai semua nak himpit daku
last capture for our group
Ok mereka sangat suka bergambar
***Daku ade skandel baru tau nanti daku tunjukkan sape hihi

   Ok then kitowang berkumpul kat dewan semula untuk menari tarian choki2**best gilak! Sambung lagi gambar...

awe & fateen
bufday boy *awe bersama anak2 beliau
korang tengok betape buroks nye muka daku itu ya***kepanasan
Lepas menari choki2 menari chicken dance pulak..

Then barulah selesai semua..Balik lah weh!

Cop! ni ha skandel baru daku yang bawah umur
-
-
-
-
-
-
tara....
comel kan budak ni**dahla bulu mate lebat gilaks
So abislah sudeh cerita daku yang agak panjang lebar ni ha..
Thanks jugak pada abg2 dengan akak2 exco sebab bagi kami peluang untuk join program ni siyes memang besh sangat2.
Thanks jugak pade semua fasi2 yang lain jugak**korang sempoilah even ade yang daku tak kenal.

Thanks!! Jumpa lagi nanti oke


geng2 fasi PEPSI
Great job lah guys!
semua dah jadik bebudak tak kire tue ke kurang tue ke siap main buaya biawak lagi ngesss
(^^,)v

4 comments:

  1. dulu-dulu jadi peserta..
    sekrang da jadi fasi..
    best la weh :)

    ReplyDelete
  2. aah...teringat zaman dedulu kale..
    hahaha lawk

    ReplyDelete
  3. adik cyg...bukan pembinaan shsiah lah....hahahaha tgk blik kat event fb nma progrm

    ReplyDelete
  4. eh2..hihi sory kak..
    nnt sy tengok balik..ni pun sebab x hafap name panjang die keh2

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi