Tuesday, February 22, 2011

Muka Baru Belog Ku

Assalammualaikum..

   Hai..Perasan tak template blog daku dah bertukar? Comey tak?? Daku amat bosan tadi so google lah cari template yang kiut2 & tak memberatkan blog..Daku suka tengok template blog miss zue cancer sebab template beliau simple & kemas dan yang paling bes ruang entry beliau besar**boleh celoteh panjang sikit hihi..

   Dah tak tau nak amik yang mana last2 amik lah template telor ni ha. Tapi tak secomel blog laen hihi.Ok lah selamat menjamu mata..


***Opss! Banyak sangat yang daku nak tahu pasal blog ni hope korang dapat berikan daku tunjuk ajar lah ye,,thanks!!

6 comments:

  1. http://www.thecutestblogontheblock.com/

    ini template tau. ader byk cantik2. temasuk yg cute love kat tepi tu. cari la. sy bg awak. :)

    ReplyDelete
  2. awak.ruang entry yang besar bukan amik dari template. tapi pg dekat. design. edit kat situ...awak boleh besarkan side bar awak..okeh?nak tuka warne pon boleh

    ReplyDelete
  3. hehhe takpe....barang baik mohla kite share2...

    1.mule2 awak pg kat design ader kat atas belas kiri

    2.then awak akan nampak template designer juga atas blah kiri.klik kat situ

    3.then kat situ awak akan nampak
    template
    background
    adjust width
    layout
    advanced

    ha ni la sume fungsi utama untuk melebarkan bahagian entry awak.

    clik kat ADJUST WIDTH then done...awak resize la ikot mane awak nak.

    background plak tok adjust wane ngan font

    selamat try..takpaham..ley tye cik zue lg wokeh sis?

    ReplyDelete
  4. ci zue : opss x boleh la..die kate x applicable dgn template ni..huhu x pelah..thanks sgt ye atas tunjuk ajar... ;)

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi