Sunday, February 20, 2011

nak hilangkan sakit akibat cagu a.k.a kuku bengkak / cengkam

Assalammualaikum...

Sebelum nak mulakan entry korang tau tak ape itu cagu tu? Bunyi macam tak senonoh kan atau bahasa sopannya ialah kuku bengkak.Konpem korang pernah kena kan & yaw!! Amat sakit macam harem..

sumber : google


Meh daku nak share macam mane cara yang paling senang nak hilangkan sakit akibat cagu ni..Cuma pakai limau nipis saje.


sumber : google

1. Amek limau nipis yang dah dibelah 2 tadi then cucuk kan kat garfu
2. Lepas tu letak kan atas api kat dapur gas tu*macam nak panggang la..
3. Bila dah agak2 panas tu korang amek belahan liamau nipis tadi then perah @ tenyeh slow2 kat tempat cagu tu oke..

InsyaAllah kesakitan akan berkurang & terus baik..
Selamat Mencuba!!




Kalau nak share silekan..Like juge

7 comments

February 21, 2011 at 8:39 AM  

tak sakit ke awak klu gune limau??
anyway, tnx for sharing...:)

February 21, 2011 at 9:57 AM  

erk rasa mcm pedih je >.<

February 21, 2011 at 2:50 PM  

dda : pedih sikit la..sebab limau kan..welkem.. :)

sayrah : aah mmg pedih pun tapi kene tahan la..

Anonymous
April 21, 2013 at 2:19 PM  

Thanks for your marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you could be a great author.
I will be sure to bookmark your blog and will come back from now on.
I want to encourage that you continue your great work, have
a nice day!

Here is my site: germany

Anonymous
June 9, 2013 at 7:11 AM  

Wow, this post is fastidious, my sister is analyzing these things, therefore I am going to convey her.


Here is my blog post :: vakantiehuizen

Anonymous
December 22, 2013 at 7:20 AM  

menjadi eak?

Anonymous
December 27, 2013 at 12:32 AM  

jadi dk ni???? msti pedih ni

Post a Comment

time kasih singgah komen kat sini..
datang lagi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi