Thursday, February 17, 2011

8 Cara Handle 'Secret Admire'

Assalammualaikum....

   Selamat pagi semua..Ok pagi2 buta ni daku dah geram dengan seorang makhluk tuhan yang amat mencabar kesabaran daku ni ha haish! Tapi tak pelah,tak boleh berdendam2 ni tak elok.**poyo. Ok hari ni daku nak bercerita & kongsikan sedikit cara untuk handle 'SECRET ADMIRE' korang tu.Korang ada secret admire tak agak2? Ha kalau ada yang pernah dapat surat cinta bagai ke dapat SMS misteri ke ape2 jelah yang duduk stalk korang tu kan meh sini daku sharekan cara nak handle situation ni. Moh!



1.  JANGAN TERPEDAYA

Jangan cepat sangat terpedaya dengan kebaikan dia,sikap ramah dia,dalam telefon. Yela kadang2 apa yang dikatakan tak sama dengan realitinya so jadilah pendengar yang setia je.

2.  JOM SIASAT DALAM DIAM

Nak siasat tu dengan cara yang bijaklah sikit.Jangan lah nampak obvious sangat sampai si secret admire tu perasan pulak kan.Korang boleh jugak gunakan kawan2 dia yang korang kenal untuk tahu tentang secret admire korang tu.

3. JANGAN TERLALU GHAIRAH

Sape yang tak suka bila ada secret admire haha.Kalau boleh nak canang 1 dunia ada secret adire.Control la korang punya keghairahan bila ada peminat tu kan bagi kasi tak nampak sangat yang korang ni teruja.

4. ELAKKAN DARI MEMBERITAHU SECARA UMUM

Ha ni lah yang daku kate kat atas ni. Kalau pun semangat sangat nak tahu sape gerangan secret adire korang tu simpanlah dulu jangan terus post kat wall fb kate "weh ade orang minat aku la,sape ye??" Itu memanglah namenye mencari publisiti huhu. Pastu jangan pulak dok membangga sangat & terlalu menunjuk yang korang ni ada secret admire nanti orang meluat pulak dah tengok korang kan**over!! Kalau buatnya 1 trick nak mainkan korang tak ke malu namenye.

5. TAK TERLALU FIKIRKAN

Just let it be. Jangan la sampai krem otak fikirkan pasal benda ni kan. Anggap benda ni sebagai sampingan je nak bagi suka2 kang habis semua kerja terganggu.

6. MINTA PENDAPAT DARI KAWAN2

Ape guna kawan kalau tak boleh nak membantu kan. Jadikan mereka sebagai tepat korang mintak pendapat pasal benda ni**tapi pandai2 lah pilih kawan ye. Maybe kawan korang ada idea yang lebih bernas nak tackle masalah stalker ni kan .Siapa tau.

Ha itu sajelah sedikit sebanyak yang daku kongsikan dengan korang semua.
Ada jugak secret admire yang betul2 serius & ada jugak yang macam nak kena bagi makan baldi kan..
So paham2 lah & selamat mencuba bagi yang sedang mengalami! tata.. 
  

No comments:

Post a Comment

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi