Thursday, September 22, 2011

pompuan & tudung

Assalammualaikum..

   Daku sure mase daku tengah update ni korang tengah tido. Hari ni sangat2 penat & bz sangat. Hadiah bufday daku dapat ape eh? Redah hujan pastu tak mandi dari tengah hari tak balik kolej stay fak kelas sampai malam then bas pulak meang jahanam. Ok stop

   Ok daku nak cite pasal tudung. Of kos lah pompuan kan. Skang ni bersepah2 jenis tudung yang terjual tu kan. Ade yang sarung ade yang bling ropol2 ade yang macam kapet pon ade. Jom cuci mate sikit haha. Ok sile jangan muak tengok muke ni


  • tudung 4 segi @ bawal
terserlah budak nye daku
Skang dah mahal gilos tudung yang jenis ade berlian tu. Tak nak pakai dah
  • tudung sarung @ ekspress
muke cam lepat penyek
  • selendang @ shawl
still budak
  • tudung mak @ syria
rebina kid
   See banyak lagi kan jenis tudung. Tapi jangan lah sampai korang tersalah pilih style nak pakai tudung pulak kan. Yelah dah bersepah2 cara nak pakai tudung ni. Kalau yang shawl lilit sane sini. Kalau yang sarung bunge sane sini. So bialah berpadan.

   Jangan pulak kau bertudung tapi pakai skirt tak pon dalam erti kate lain berbogel. Ish banyak tambah dose tu.
  • dosa mengumpat
  • dosa nafsu lelaki
  • dosa kau tayang2
  • kesian mak ayah
ni buduh namenye

    Lagi 1,kalau nak pakai shawl tu kan agak2 lah wei jangan sampai terlalu sarat dengan hiasan2 kat kepala tu. Dah macam pokok krismas. Ade brroch besar,riben gedabak,tambah lagi bunge. Meriah yaw. Haha. Sikit2 sude kan. Over pulak nanti.

   So lastly aplikasikan tudung yang ade dengan sebaiknye. Tak kirelah tudung ape pon janji tutup ape yang sepatutnye kene tutup. Sekian.



selimot pon boleee
p/s : dah tak reti nak gune fb dah. Canggih sangat



42 comments:

  1. fesyen2 jugak tp jgn tak memenuhi kehendak agama dah la ye....

    http://nurulimankehidupan.blogspot.com/2011/06/adakah-aurat-tertutup-setelah-bertudung.html

    ReplyDelete
  2. hahahah.. tp tu lar.. makn pelik2 skrg tudung.. x dinafikan.. tudung 4 segi dh mahal glerr...

    amek mse 1 jam nk phm fb tu.. >.<"

    ReplyDelete
  3. yg pnting jgn pakai tudung saji atau tudung periuk..haha

    ReplyDelete
  4. Pic pmpuan tu dia pakai suar ke x...huhu..sengal tahap gabanla...

    ReplyDelete
  5. besh ngan revolusi tudung yang kebelakangan ni makin ganas,
    sampai yg tak bertudung pun nak bertudung pasal fesyen,
    harapnya melekat tudung tu n pas tu trus berubah tujuan tadi dari utk fesyen kepada tuntutan agama

    sila jadi contoh yer :D

    ReplyDelete
  6. haha
    sgt comel wktu akq pakai tdu bawal biasa
    hahaha :D
    ayuu gitu
    wink^^

    ReplyDelete
  7. masih gemar tudung bawal. tp cari yg murah2 je. hehehe ;p

    ReplyDelete
  8. suka tgk kamo pkai syria punye tuh. sweet je. hihihih.

    p/s: fb da tlebih canggih. hanya encik mark y ghm ap y dia wat.

    ReplyDelete
  9. kt sndiri yg kena pndai pilih cmne gaya nya..

    p/s: meluat ngan FB..

    ReplyDelete
  10. aishhhh..peliknya yang pic tuh..pakai la seluar yg proper sikit kalo ye pun..

    ReplyDelete
  11. hahaha,tension fb canggih sgt. bosan..

    ReplyDelete
  12. cik najihah kita ni kuat yek ^^,
    jangan sampai demam sude lah kan hahak pinjam jap ayat tu. anyway, mana dapat gambar awek tu? hahak tu bukan buduh dah tu tahap banggang ke ape dah -.- er, nak mintak tolong boleh? ajar cara nak buat entry melekat tu boleh? maceh. reply kat blog eh ^^,

    ReplyDelete
  13. pkai tdung tp pki legging yg nmpak sbijik bntuk kaki tu. ahhh x boleh trime tul kalau mcm tu.. huhu

    ReplyDelete
  14. gambar yang last tu sengaja ke tak sengaja ?

    ReplyDelete
  15. pmpuan dalam gamba yg kat swimming pool tu mmg buduh...huhuuhu

    ReplyDelete
  16. generation by generation :)

    macam jenis:)

    oh ya, gambar tu memang agak buduhh. haha. ape gilos pkai bgtu.


    p/s : ya, fb pun gilos/.

    ReplyDelete
  17. hahahahah...jangan tersalah gayakan tudung...kang diharamkan la hapa la..:)

    ReplyDelete
  18. @Shaherah

    tu la mahal gile skang kan..hah blank masuk fb

    ReplyDelete
  19. @Pocket

    tu la..yg bertdung dah nak terbukak..hadoi....pss contoh??

    ReplyDelete
  20. @nuyui a.k.a miss NUSHA

    yup..sume depends pade kite..
    haha tau xpe kan meluat

    ReplyDelete
  21. @♥ MRS ZACKS ♥

    hohoh...tu la kan..ase geli pon ade melekap je

    ReplyDelete
  22. kreatif la bdk neh..ciap pakai slimut ha..baguih2

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi