Thursday, September 15, 2011

hebatnye penangan blog kepade blogger ni

Assalammualaikum..

   Selamat pagi korang. Peh pagi2 tadi lagi dah dikejutkan dengan virus dalam lappy ni. Dem lah. Pastu tah daku godek2 sume alhamdulillah kembali seperti normal. Motif : kau jangan donlod sesuke hati.

   Jom cite pasal blog. Skang ni fenomena blog semakin menjadi2 weh. Almaklumlah blog skang banyak sangat2 yang tumbuh. Cume sedar tak sedar je kan. Korang tau tak same ade sedar ke tak korang mesti akan alami bende ni :

  • rase gelabah gilos bile ade orang unfollow
  • sedih bile tak de orang datang komen
  • sedih bile follower sikit dari orang lain
  • rase eksited tahap gaban bile blogger pemes datang komen @ singgah kat blog
  • teruje nak gilos bile trafik mencanak2
  • rase nak canang 1 mesia follower dah beriban
  • cube sedaya upaya cantikkan blog bagi orang nak datang
  • join sume segmen yang ada
   Korang penah rase tak sume ni sepanjang korang bergelar blogger? Kan. Sape2 yang tak rase tu memang hati kering lah. Maybe mase korang newbie lagi korang rase sume ni tapi skang kan korang dah malatop so tak rase dah. Up to u.



   Itu lah die yang daku kate fenomena @ penangan blog. Hebat gilos penangan blog kat kite ni kan. Yelah kalau tak update sehari rase hilang anak kan. Haha. Ok tipu. Skang ni dari blog pon macam2 boleh jadi kan. Contohnye yang buruk :
  • kau hentam aku aku hentam kau pastu pemes
  • kau serang aku aku serang kau
  • blogger kene saman
  • hack
  • virus
   Those masalah yang menyusahkan boleh timbul kan. Hebat tak hebatnye penangan blog ni. Silap hari bulan boleh jadi tooo addicted. Bahaye ye disitu. Tapi blog ni ade jugak faedahnye kan :
  • bercinte sesame blogger
  • dapat duit
  • bole jadi artis
  • dapat kumpul member ramai2 macam daku. Syok weh
   Tapi sume ni terpulang kat korang cane nak buat blogging ni fun & enjoy. Kalau nak berblog untuk hentam orang je sampai bile nak maju. Kalau asyik nak update pasal emosi je memang tak lah nak orang singgah kan. Opss! Ade tu sampai tak tido malam pikir ape bende yang nak diupdate kan. Haha. So tanyelah diri sendiri. Have fun!

kalau lah lappy tu bole sambung dengan jamban camni...

p/s : tak sabo nak balik umah!

44 comments:

  1. begitulah kata orang...memula perasaan yang menganggu emosi dan pemikiran para blogger...betul juga tu...Kancil setuju dengan faedah yang telah dinyatakan...Kancil nak tambah satu...

    perkongsian maklumat dan pengalaman

    ReplyDelete
  2. hehe:)setuju!!!sula la baca entry kat sini~~

    ReplyDelete
  3. opss..harini entry pertama yui emosi la plak..hak hak.

    ReplyDelete
  4. akak nk cri jodoh di kalangan blogger la.. hahaha

    ReplyDelete
  5. dapat berdakwah dan dapat kwn..tu fokus akk..:)

    ReplyDelete
  6. ehe.terasa gak.ade dlm list2 tu. hihi.
    mcm trend skang ni. balik umah ke?

    ReplyDelete
  7. ha ah memang betul pun..masa memula dulu eksaited jugak dengan blog..tpi bila dah lama2 lebih cool..dan menulis untuk orang baca dan kepuasan bila menulis..

    eka takut jadi popular..biarlah begini..hehe

    ReplyDelete
  8. pernah juga merasa salah satu dari perasaan yg tersenarai dalam ni... terutama bila tengok widget follower ada follower ke-19...

    ReplyDelete
  9. hahaha betul2 smua di atas tu dah merasa dah :)

    sokong dik hehehe..

    ReplyDelete
  10. dulu masa baru lg ada la mcm tu..tp skang ni malas nak ambik kesah..

    ReplyDelete
  11. aikkk
    nak balik umahhh
    heheheh
    betoollll!
    yg pntg hey blogging kan..
    menulis la dgn riang hatiiii =]

    ReplyDelete
  12. betul betul..weeee..tapi akak skang dah tak berape nak aktiv dah..huu..penat..

    ReplyDelete
  13. najihah..ahaa, saya kalau tak update blog sehari saya rasa sayang nya. hehe, rugi traffic juga lah. tapi kadang2 tu saya perlu masa untuk tulis entry . sy jenis yg tak boleh tulis spontan. :/ tu kekurangan saya.

    ReplyDelete
  14. hurm kna tgk mcm mana niat asal blogger tu.. :)

    ReplyDelete
  15. tapi nadh rasa nadh agak addicted ng blog la. sebab dia ni best pren nadh.. weeee~~

    ReplyDelete
  16. dulu mula-mula buat belog sampai tak tidur malam wa cakap sama lu

    ReplyDelete
  17. betul2~ ape2 pun jgn gegado sesama blogger.berblog secara aman sudah. :)

    ReplyDelete
  18. baru newbie dalam berblog ni..tak rasa lagi..

    ReplyDelete
  19. @Cik Eka

    aah kak..kite pun same..mule2 mmg la kan..tapi lame2 dah dapat rentak..berblog utk org bace :)

    ReplyDelete
  20. @aimie amalina

    balikla dah cutii,,
    hihi..
    aah janji hati ni enjoy kan..

    ReplyDelete
  21. @anismelon

    kite pon makin lame makin malas kak ..huhu

    ReplyDelete
  22. @Namee Roslan

    tapi namee bile dah ade engtry malatop..
    x pe tu stail masing2 kan

    ReplyDelete
  23. hahahah..lawak weh , ade ke xdpt tido mlm pk nk hupdate ape? kui3 XD

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi