Monday, September 5, 2011

cara pakai pashmina labuh ( versi tutup dada )

Assalammualaikum..

  Hai semua! Disebabkan banyak sangat request tanye cane nak pakai pashina yang labuh + tutup dada sekali so daku pon buat lah tuto yang tak semenggah ni ha. Tak bajet artis ye haha. Silelah jamu mate

Bahan2 :

  • 2 jarum peniti
  • 2 brooch
  • pashmina
Cara2 :


  1. sengetkan pashmina sebelah panjang sebelah pendek & pin kan kat atas macam gambar 1 tu.
  2. amik bahagian yang panjang lilitkan
  3. lilit lagi sekali bahagian yang panjang
  4. tarik bahagian depan bagi labuh
  5. pinkan 
  6. letak brooch kat belah tepi
  7. siap!
Yang bahagian depan tu korang boleh ejas sendiri nak labuh mane. Macam daku daku selesa bagi labuh sikit. Pastu yang belakang tu korang ejas bagi kemas ok.

bahagian depan & belakang


***maaplah. muke macam nak mintak kaki sebab tengah sakit gigi. Baru lepas balik open house.


p/s : ade yang tanye asal tak buat video. Sory tak mahir lagi nak tayang muke cakap sorang2 huhu

33 comments:

  1. perfect!
    hehehehe
    weee..kenapalah aku ni malas nak cube pesyen ni kan..hee
    arap pas ni bole cube

    ReplyDelete
  2. PERFECT TWO! eh? haha. cantik. sakit gigi? -.- meh jumpe doktor hehehehe

    ReplyDelete
  3. waahh...menarik... raya baru2 ni, kite pun pakai pashmina jugak..tp jd sgkat skit...teeheee

    ReplyDelete
  4. wah wah boleh belajar.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. ehem ehem. tutorial pashmina pun ada. saya jarang guna benda-benda ni. bawal tetap di hati. hahaha :D

    ReplyDelete
  6. wah....boleh jadi modeling artis nie...tahniah2x...hehehe...

    ReplyDelete
  7. suka..suka..tutorial ni..nnti boleh cube..hihi>3

    ReplyDelete
  8. nice one la beb.

    nanti dah mahir bervideo, bolehlah tunjuk. hehe ;p

    ReplyDelete
  9. senang je ek.. nnti nk try la.. hehe.. thx ye..

    ReplyDelete
  10. wah kemain..akak.men hentam je pakai..hahaha..ala ala main letak kain atas kepale je..heee

    ReplyDelete
  11. teringin nak pakai pashmina ni..tp sius xreti..ade x tuto video nye? nak yg jenis tutp labuuh bahagian dada cmni?

    ReplyDelete
  12. @fana

    x de video la..x reti wat video huhu

    ReplyDelete
  13. nmpk cm senang je org len pkai..tp nk pkai sendiri x reti2 lg..hehe

    ReplyDelete
  14. apa nama yang hitam tu?nak beli

    ReplyDelete
  15. nampak senang tapi nak buat mesti tak jadik....:) leh sisi tlg akak????

    ReplyDelete
  16. Kenapa saya tak boleh view picture tu ya . alhh sedihnya

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi