Tuesday, September 6, 2011

Blogger,tolong jangan buat ini

Assalammualaikum..

   Selamat pagi. Dalam dunie blog ni muke boleh nampak tapi hati orang kite tak tau kan. Kadang2 nampak cam baik je tapi sebenarnye hantu jugak. So,kite yang bergelar blogger jugak ni please take note :

  • sombong

Kalau dah pemes tu tak usahla sombong sangat. Still ingat " kau tak kan berjaya ade kat atas kalau tak de orang kat bawah tolong". Mesra la sikit. Baru lah namenye blogger terbaik kan.

  • bangga diri
"ranking blog aku top 100 mesia doe". Opss! Even terdetik kau nak bangge tu bangge sikit sudahlah. Orang tu follower beriban2 ranking malatop2 tak de nak show off sangat pun.

  • menyusahkan
Nak jadi blogger tak senang. Kene consider banyak bende. Kalau rase nak banyak readers datang janganlah menyusahkan readers ye. Contohnye macam kat entry menyampah ni. Paham2 lah ye

  • berlagak
Ni lagi 1 fenomena. Belagak gilos. Tak tuding jari kat sape2 tapi ade blogger yang macam ni. Belagak hebat sangat. Mentang2 dah up kan langsung tak nak tolong blogger2 lain or simply said newbies. Banyak dah aduan kan.

  • bajet
Cane bajet tu? Bajet bes. Paham? Bajet pemes,bajet hot segala bajet lah. Opss!!

  • terlalu show off
Segala bende nak show off. Dari bf kau,adik kau kasut kau sumelah nak show off. Pastu kene kutuk salahkan orang lain. Punce? Jangan tau,tak baik show off sangat. Bahaye

   Daku bukan nak kate apelah kan,skang ni blogger berlumbe2 nak pemes. Nak tengok traffik sape paling mencanak2. Pastu ape yang dapat? Gaduh..gaduh..perang. Bes ke macam tu? Cool lah beb. Siyesly daku agak bosan bile masuk je blog tu entry die penuh entry yang nak hentam & geram dengan blogger lain. Tak bes lah.

   Kalau dah 2 blogger perang,tambah lagi 4 blogger lain masuk campur so total? Habis semak dunie blog ni dengan perang. Dasat woo. Bole masuk paper tu " blogger berperang". Muke depan METRO. Sejarah kau.


   Kalau rase nak diri tu dihormati kite sendiri kenelah hormati orang lain jugak. Kan. So rasenye sifat2 kat atas ni tak patut ade kan kat blogger. Kalau nak ade pun sikit2 jadilah. Janganla kite jadi blogger yang macam tu ye. Tak bes kan.Peace. Sekian

p/s : baru gedik2 nak buat twitter. Jom follow najihah fara

   


40 comments:

  1. betul betul betul , dengan itu, semua orang hidup bahagia ^^,

    ReplyDelete
  2. wahh
    entry menarik
    nak amik iktibar dr entry nie
    just peringtn tkt terlupe diri tuk org baru
    heee :D

    ReplyDelete
  3. show off nuffnang pon ada gak la...termasuk diri ini...hahaha

    ReplyDelete
  4. Kalau jenis sombong, baik tak payah ada blog. Rasanya semua blogger mesra alam kan? :D
    Kalau jenis bangga, brlagak, bajet tu, adehh. Nta pape. Tak kemana pun. Fikir famous sangat lettew. Haha xD
    Watlek suda ;)

    ReplyDelete
  5. wah...cam marah je cik najihah kita ni. soba...

    ReplyDelete
  6. ai nk show off my bf buley?? hahaha

    ReplyDelete
  7. xsuka la nak baca2 hal perang2 n kutuk blogger...berblog tuk share something n berkawan...betulkan niat pasti xkan ada gaduh2

    ReplyDelete
  8. setuju..hehe..ku suke perasan..camne plak?kehkehkeh

    ReplyDelete
  9. tsgt stuju!!

    kt kena mesra alam..xgut?? heheh..

    ReplyDelete
  10. kalo bajet comel ok x?
    hehekk..

    bgos entry ni..
    beri kesedaran kat diri sndiri jgkk

    ReplyDelete
  11. awhh suke ini!

    betul3 :)

    blogging dgn cara profesional :)

    ReplyDelete
  12. salam damai untuk blogger2 malaysia..kena baik2 semua..tak elok gaduh2..p

    ReplyDelete
  13. kdg2 mmg nak elak semua ni..
    tp ade je yg tak phm..
    yg pntg kite enjoy..jgn sombong kan CN...=)

    ReplyDelete
  14. btol tu jgn sombong ada setengh blogger sombong ada jugak yang baik..selamat hari raya dear ;)

    ReplyDelete
  15. jgn gaduh2..support antara satu sama lain :)

    ReplyDelete
  16. betul najiha. saya benci gila blogger yg macam ni. ada je, saya dah mula mual dah. berlagak.

    ReplyDelete
  17. salam,
    hehe...show off biar bertempat.
    yg paling abg eq tak suka blogger yg dapat income ribu riban tapi x nak share dgn followers yg naikkan diorg...buat la giveaway ke...bagi balik pada yang hak...tak semestinya duit tapi brg2 kecik pun ok...tak gi tu najihah? hehe

    ReplyDelete
  18. betul2. tak payah nak sombong sangat. ;p

    ReplyDelete
  19. @Namee Roslan

    bukan namee je rase sy pun..kan..menyampah [un ade tapi diam jelah

    ReplyDelete
  20. @eqbalzack

    yup betul tu abg eq..sebab tu sy adore care abg eq..selalu menghargai followers..sy nak bg pon duit nuffy x cukuop haha

    ReplyDelete
  21. takpe najihah, kita sama2 doakan dunia blogging ni jgn kacau bilau..hehe

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi