Friday, September 16, 2011

Erk! Mulut awak busuk lah weh

Assalammualaikum..

   Selamat tengah hari. Daku baru selamat sampai kat KB. Penat gile weh. Hari ni daku nak cite pasal mulut busuk ni. Tak kirelah laki ke pompuan ke same je. Tapi bukan daku nak kutuk,tapi daku cume agak alergik dengan orang yang bermulut busuk.

   Sebab mulut busuk ape ye?

  • terlupe nak gosok gigi
  • makan makanan yang berbau banyak sangat
  • merokok kuat ( paling tak suke )
   Pelik jugak tak cium dulu ke bau nafas tu. Bayang kan. 
   Ade sorang awek cun datang. Korang tegur cantik gile tapi kan sekali die kate "hai". Mak oi bau petai woo. Reject nak tackle kan. Same jugak cam laki. Muke nak macho je tapi mulut bau longkang. 


   Bagi daku lah kan,nafas mulut ni sangat2 kene jage. Yelah kite kan banyak bercakap dengan orang. Tak ke kau rase macam tak beradab bile bercakap dengan mulut yang berbau. At least kalau tak sempat gosok gigi pon pegilah kunyah Dentine ke chewing gum ke kasi sedap sikit mulut tu kan.

   Nafas bau mulut kite tu act cerminkan diri kite. Kalau busuk tak mustahil orang akan cop kite ni pengotor & pemalas. So jangan amik remeh hal ini okeh.Sile cium bau mulut anda sekarang. Wangi tak? Jangan sampai orang pengsan sude. 
   
mulut busuk aku rase nak pengsan weh
p/s : nak pegi shoping tata. Cari hadiah GA

45 comments:

  1. awhh
    entry ni memang sedarkan semua org


    haha.
    kdng2 kalau perut kosong pun bole baut mulut busuk rite?

    err. myb tindak balas asid.

    ReplyDelete
  2. hoho..nasib baik tak merokok..

    ReplyDelete
  3. betul tu.. shera pun tak suka bau mulut org busuk.. rase mcm nk maki pun ade.. >.<"

    ReplyDelete
  4. betul2.. silap hari bulan boleh pengsan woa kalau duduk tepi org mulut cam longkang.. hahhaha

    ReplyDelete
  5. betoiiiiii!
    aiyaaak
    tmbh2 kalo tgh semayang jemaah
    owg sebelah belahak
    adoiiiii
    terus tonggang langgat ayat Quran
    huhuhu

    kene pi kunyah suwing gum skrg! =]

    ReplyDelete
  6. haha~ sama! ilang mood nak bercakap ngn orang yg mulut dye berbau busuk ni -.-

    ReplyDelete
  7. sensitip pasal ni.. paling penting prlu dijaga

    ReplyDelete
  8. bau rokok tu yg plg tak tahan...sabar je lah demi menjaga hati kawan...hahaha

    buat pe kat KB?

    ReplyDelete
  9. setuju! hoho. perlu jaga juga penampilan. karang diri sendiri yang merana. haih

    ReplyDelete
  10. oke, GA kali ni aku nk join. sila jangan buat hadiah tu entirely untuk furl macam blogger lain buat, hahahahaha sebab aku nak join jugak!!!!

    ReplyDelete
  11. @ayuyuuu :)

    yup dear..mmg pun sebab nafas kite kering

    ReplyDelete
  12. @aimie amalina

    kalau cmtu tu terus pengsan woo
    hahah x tahan

    ReplyDelete
  13. @hira

    tau xpe..kang x de pulak oorang yang nak

    ReplyDelete
  14. bila perut kita kosong, mulut pun berbau juga. sbb gas dr perut naik. :) hehe. so kena hati2 lah. kdg2 kita tak bau..org bau.

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum .. lama sungguh Ajeyy tidak berblog .. update pun dah lama .. blogwalking blog sahabat2 pun dah lama x buat ..

    hehe, jom baca dan komen 2 entry latest dari Ajeyy :

    http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/09/diari-hari-raya-aidilfitri-2011.html


    http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/09/nikon-get-together-at-kota-bharu.html


    have a nice day gengs :))

    ReplyDelete
  16. Boleh hilang mood nak bersembang kalau mulut rakan bau busuk. Kalau ada gosip panas, terus jadi beku gosip tue. Hehe. :D

    Entri terbaru - Jom join Contest Raya Terbaikku! Tarikh Tutup : 17/9/2011 :)

    ReplyDelete
  17. arghhh..nasib baik mulut aku wangi...kahkah

    ReplyDelete
  18. kunyah dentim whahaaa hilang bau nafas cam iklan tuhhh

    ReplyDelete
  19. sikap seperti itu bisa diubah :) and most importantly, it must be controlled very well, everywhere and everytime!

    ReplyDelete
  20. hakhak..sangat tak suke org yg mulut berbau nie..sumtimes bukan je berbau sbb makan..sebab mulut kering or tak makan ape ape pon berbai gak kan..jenuh la tahan idung..adesss

    ReplyDelete
  21. hehhee. tang bau petai tu, kite kadang2 main bedal je pergi kedai tak nak gosok gigi dulu. saje nak kasi keharumannya kat orang ramai. pendengki betul kan? lalala



    tapi, kalau keluar jlm2 tak lah. itu kedai dekat dgn rumah je. hihi ;p

    ReplyDelete
  22. kadang2 kita x sedar mulut sendiri bau busuk, tu kena berhati2,

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi