Friday, September 9, 2011

Ape besnye UPM tu???

Assalammualaikum..

   Kenape tetibe pulak nak update pasal U ni? Nak buat discrimination ke? Oho tidak oke. Act ni entry saje2 je. Tak de idea nak buat entry lain. Kepale tengah dok pusing.

   Ape yang UPM ade U lain tak de ye? Banyak kot. Opss tapi daku nak ingat kan kat sini ini bukan entry nak beza2 kan U mane2 pon ok. Nak hentam2 tak maen lah der.So ape yang ade kat UPM tapi rasenye macam tak de kat U lain?

  • ladang lembu 

taken by me last sem



naik basikal dari kolej.Mampu?
Dah cuci mate meh nak cite. Kat ladang lembu ni ape yang daku teruje sangat sebab besa sangat. PAstu lembu2 die cantik sangat. Yang tompok2 versi lembu New Zealand tu hehe. Btw kat ladang ni banyak orang shooting. Macam Lagenda Budak Setan,Siti buat covel album kat pondok situ, Semerah Cinta Stiletto. Orang berkawen photoshoot kat situ pon ramai

  • 1 bilik 4 katil
U lain tak sure la ade ke tak. Tapi cume kolej serumpun je yang 1 bilik 4 orang ni. Kau tahu tak sempit gile2

tempat tunggu bas kat kolej serumpun. Macam stesen bas kan
Even sempit pun tetap bes sebab rapat sangat dengan roomate

  • bukit ekspo
Tempat ni paling daku suke sangat lepak dengan member2 sebab dekat dengan kolej. Tempat photo shoot daku haha. Kat sini kalau petang2 ramai yang berjogging,berbasikal,dating,jalan. Yelah budak UPM kan rajin haha. Tempat mancing jugak ade. 

terase macam dok lau obersea haha
  • bas yang sangat banyak
Kat UPM ni nak buat alasan tak pegi kelas sebab tertinggal bas tak de maknenye. Bas bersepah. Setiap jam ade. Tapi kalau time dah tak de ase nak jerit je. Orang yang berebut tak yah cakap bersepah2. Laki ke pompuan same2  naik main rebut. Hilang macho. **bas kolej serumpun bes. Bas cantik haha

  • kawasan kampus yang sangat luas
4 taun dok sini pon belum tentu dapat explore 1 UPM ni ha. Luas sangat. Sampai sesat nak pegi kelas mule2 datang. Memang disaster kau tau. 
  • kumpulan band kolej yang sangat bes
Lagi2 band kolej 16 haha. Malatop nyah. Kolej lain pon hebat jugak. Lagi malatop. Nak tau sape orang kuat band kolej daku? Ni ha :

mamat ni ade band sendiri. Power main gitas & rugbi UPM. Sebab tu die tough haha
  • stadium yang malatop
Kat sini bersepah budak2 MSN datang training. Budak2 kolej pon ramai jugak. Nak2 time Kejohanan Olahraga Interkolej. Lagilah bersepah. 

tempat daku dikalahkan oleh budak MSN dalam 200m
  • padang sawah @ padang rugbi yang besar
Kenape daku panggil padang sawah? Sebab luas sangat. Boleh buat umah kat situ. Kat situ event rugbi selalu buat.

  • kolam renang
Dah lame nak pegi tak pegi2 lagi kolem renang ni. 

  • tempat artis shooting filem
Banyak dah rasenye cite2 melayu shoot kat area UPM. Antaranye :

# semerah cinta stiletto
yang farid kamil & cat pegi cari minachi 
#siti buat cover album


# lagenda budak setan




# Andartu Terlampau

# Kuliah Cinta

  • penangan pilihanraya
Ni memang tergempar. Siap masuk paper bagai. Sampai pecah2 pintu bangunan pentadbiran student ni buat.Memang dasat sampai pak gad berdarah2.Walamak

   Ha tu jelah. Tapi ape pun sume U ade je keistimewaan die. Lain2 U kan. Tapi ape pun kite mestilah bangge jadi warge U tu sendiri. Betul tak.

   So berbangge lah dengan U sendiri even korang tak suke ngee. Bukan nak belagak tapi saje je. Maap panjang gile entry ni. Tenkiu Google

p/s : nak masuk upm sebab tengok cite kuliah cinte hahah








24 comments:

  1. ok.tetibe rindu kat UPM..hahahaha...jumpa di sna ye!:)

    ReplyDelete
  2. dik, akak ex-upm n ex-K16.. nak tau x, dulu bas kt situ hanyalah bas sekolah.. driver bas lak sgt annoying dan gatal.. bas ckit.. pernah akak n de geng sanggup nek teksi g exam sbb xde bas.. masuk sem 4, baru la ada bas cantek tu, bas suasana edaran klu xsilap.. masa tu bas xsmpi 10bijik.. lama2 makin banyak.. kiranya akak la perasmi bas tu.. hehe.. then psl bilik smpit tu, sgt syiok sbb happening.. tp floor akak xhappening sbb duk 1floor dgn ofis kolej.. ada 4bilik je.. kejam..
    apa pun, akak merindui UPM!!! dik, lepak bilik awk boleh?? hahaha

    ReplyDelete
  3. @mizzkechique

    ala kak..skang driver bas pon same je gatal..sy floow 2 wing A..,bes kan..
    hihi..meh la kak...jom2

    ReplyDelete
  4. pergh.. situ mmg gelemer sgguh..view sngt chntek..belum smpai situ lagi..ok..sy jeles.. huhuhu..nnti nk pi mlwat sane la..cik najihah boleh jadik kite pnye tourist guide?? heeee

    ReplyDelete
  5. cik najihah...sis now upm student...waaaaaa....huhu..walaupon sedih terpaksa berpisah ngan uitm d hatiku...sis tabahkan hati menimba ilmu d tempat yg baru...

    p/s: bas memang kerap ada ke dari ktm ke upm? sis, maybe akan naik bas sekali sekala dari s.alm kalau hubby tak sempat nak hantar....

    ReplyDelete
  6. @SoLy SoLicious

    bole2/.silekan..
    hihi..
    btw mmg sangat cantik view kat situ..tenang je

    ReplyDelete
  7. waaaaaa
    selalu tgk ka lua jek
    x penh tgk kat dlm lagi...heeee
    bile la nk msuk UPM
    heeee

    ReplyDelete
  8. penah masuk ladang2 kat UPM sebab ade fotoshoot abang kawan kawen..hahha..

    ReplyDelete
  9. auwwh. sumpah saya jeles. HAHA. tapi kat uitm sama jugak. 1 bilik, empat orang. bilik pule sangat sempit :) sama lahhh. haha.


    cuma yg unik upm ade ladang lembu :)
    menarik kankann.

    papepun, beruntung dan patut bersyukur dpt upm yg susah nak teroka habis. untung gak bg lain2 yg dapat peluang belajar dekat ipt :)

    alhmdulillah.

    ReplyDelete
  10. 1 bilik 4 org??? nmpk la kesempitan di situ...hahaha

    ReplyDelete
  11. selalu sangat g UPM..kalau ada program je,mesti gi UPM..macam wajib g PM tiap2 tahun..best..tapi bilik tu je yang sempit sikit..

    ReplyDelete
  12. hak3! mne lahh kau dpt gmbar moshy tu?

    ReplyDelete
  13. hahahaa...
    untung laa sape masok upm.. macam2 ader.. kah3x!!

    ReplyDelete
  14. hu2...dh kna p upm...
    jihah blok mna ek??sy pon srmpun gk..he2..

    ReplyDelete
  15. upm best lah! haha saya suka. besar dan banyak cabang. yg ada kandang lembu yg best tu!

    ReplyDelete
  16. mmg sempit bilik tu haha. kite bukan warga upm. masa masum hari tu dapat kolej 4 katil sebilik. naseb baik seminggu je kat sana. hihi ;p

    ReplyDelete
  17. woah. ada kolam renang tu yg bestnya. hahaha. uitm aku ni tak ada pun. upm ko ni mesti besa gile..

    ReplyDelete
  18. boleh x org luar cam sy nih menepek kt pokok dalm cte lagenda budak stan tuh berlakon?

    ReplyDelete
  19. salam,.

    akak ex-UPM!,.rinduuuu beb!,.huwarghh,.UPM memang best,.hihi,.paling seronok, kami slalu picnic kat bukit ekspo,bawak bekal siap!<.waa,.xpernah kot kt tmpt lain nak buat camtu,.hihi

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi