Monday, September 5, 2011

Betape annoying nye blog ini dulu

Assalammualaikum..

   Banyaknye perang blogger skang kan. Hanye mampu tengok & bace entry je. Rase nak tergelak pon ade. Kau hentam aku,aku hentam kau. Bagus. Ni nak cite awal2 pagi ni. Dulu blog daku ni superb annoying gilos weh. Nak tau kenape?

  • welcome pop up window
" welcome to my diary". Tu lah die ayat daku. 
  • lagu autoplay 
Tiap2 kali mesti nak tuka lagu weh. Peh. Nak pikir daku je yang bes dangar kan. Tak tau readers yang bace blog tension nak gile
  • moving word kat cursor
"CIK GEBOB" tu ha. Walamak. annoying gilos. Bagi daku comel je benda alah tu ikut2 kan.
  • layout 3 column
Gedik gilos selalu tuka template. Nak yang lawa2 je weh. Sedap mate memandang.
  • background blog yang DISASTER
Dulu bute nak cari layout blog kan. Sekali pegi amik yang untuk MS punye tu. Hitam cantik je ade makhluk kat bawah tu haha.
  • disable right klik
"opss! nak buat ape tu". Bajet orang nak sangat copy entry kite kan. Tu lah die
  • widget yang sangat menyemak
Dulu daku suke sangat nak semakkan blog dengan benda2 macam :
  1. jam
  2. makhluk tepi belah kanan kat bawah yang ade tulis "welcome to my blog"
  3. flash bergerak2 kat atas
  4. gambar bersepah
  • salji2 bagai
Walamak daku ade dulu penah letak salji2 yang turun bagai tu weh. Daun2. Sume penah cube


   See. Annoying gile2 kan. Sebab tu daku amat paham mereka2 yang buat semua ni. Ikut sedap kite je. Kene pikir jugak reader. Jadi,jangan tanyelah kenape blog kau tak de orang yang follow. Bukan niat nak kondem sape2 oke.

   So kat sini daku nak kate starting blogging tu memang agak disaster jugak weh. Newbie lah katekan. Mase daku buat blog ni dulu ingat nak suke2 je. Jadinye tereksited nak letak sume bende. So rasenye kalau some1 tu still newbie lagi tak payahlah marah die buat bende alah macam kat atas ni.

   Unless kalau die dah 4 5 bulan berblog dah tau orang tak suke bende2 macam tu. Ok sile banned blog die haha. Kejam. So bile dah tengok blog yang dah lame,daku buang segale bende2 tu. Contoh terbaik kalau korang nak tengok cane blog daku dulu tengok blog special ayeem ayam. SEBIJIK.

belajar dari kesilapan.

p/s : rase nak tergelak bile ingat balik blog dulu haha 

39 comments:

  1. bese la tuuu...banyak widget yang menarik n lawa...jadi perassan nak tu comfirm ade....

    ReplyDelete
  2. hahah,stuju!!

    p/s: dulu suka letak ayat kaler mcm2..

    bajet comei..nak jd pelangi..hekhek..

    ReplyDelete
  3. camana kita suka dtg blog org yg ringan giler..camtula org nak kita buat..hehe

    ReplyDelete
  4. suka gila entry ni. hehe. selalu tgk salji2 bagai kat blog pmpn. haha

    ReplyDelete
  5. hahha biasa lah tu zaman msih muda dalam blog hahaha...

    saya pon camtu gak dulu aaahha.. tapi skrg sudah xmo lagi huhu.. sebab berat giler blog haha

    ReplyDelete
  6. selalunya blogger baru yg buat mcm ni...bila dah 4 @ 5 bulan baru la diorg sedar...aku pon mcm tu jugak...welcome pop-up window sampai kena klik OK 100+ kali...ada kawan igtkan laptop dia kena virus...hahaha

    ReplyDelete
  7. rajinnya buat blog khas untuk memberi tahu kepada donia blog,
    jangan contohi blog ini...

    dia patut diberi kredit :D

    kamu lupa font susah nak baca dan mix capital letter ngan 'hurup kecik' :D

    ReplyDelete
  8. @cik Beskod

    tau xpe..
    berat gile..hahah mase dulu x tau

    ReplyDelete
  9. @Farhan Hanif

    tu la mcm aku jugak..ahha ingat natang ape kan

    ReplyDelete
  10. hahaha tengok words yang ikut cursor tu sgt mengasyikkan lah

    ReplyDelete
  11. hahahah. same lar.. dulu blog mmg annoying sgt2.. dh lame2 try tok baiki kan.. dulu mmg excited benda tu.. skrg blog berat ckit pun dh pk mcm mne nk ringan kan lg..

    ReplyDelete
  12. takpe, belajar dr kesilapan :) hehe, tp ada je newbie yg rasa blog dia hebat dah sbb ada widget n taknak tuakr. depends la.

    ReplyDelete
  13. haha.
    tahu tak pe !

    *pstt, saya letak salji kat blog bagi sejuk. haha

    ReplyDelete
  14. tak suke gile pop up window tu.. menyemak.. haha..

    ReplyDelete
  15. hahhaa..bse la..sy pun mcm tu jugak di awal berblogging

    ReplyDelete
  16. sama la akak. lebih kurang macam saya je. hahaha. tapi moving word dengan layout 3 column tu tak. hehe

    ReplyDelete
  17. erk??blog fara sekrg pon ada salji2 trun??semak je ek
    heee :D
    nnt nak buang la

    ReplyDelete
  18. @farah hanim

    agak mengganggu jugak lah ..hee
    lagipun beratkan blog

    ReplyDelete
  19. Salji. :P kelakar gila..oh and right click tu. Paling annoying kut...

    ReplyDelete
  20. hahahahaahah kelakor jugok..sye pon ade mcm tu kot...

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi