Sunday, September 18, 2011

gemuk @ kurus - syarat jadi pasangan. Perlu ke?

Assalammualaikum..

   Selamat pagi korang. Alhamdulillah 1GA daku mendapat sambutan. Dan alhamdulillah hadiah GA daku sediakan sebanyak lebih 10 hadiah. Tapi mintak maaf ye simple2 je. Upcoming GA insyaAllah kalau ade rezeki hadiah best2 ye hihi.

   Sekarang baru sempat nak update.Daku nak cite pasal bentuk fizikal badan yang skang ni jadi trend pulak bile nak berkapel kan. Cop,daku nak tanyelah kat korang yang tengah berkapel tu kan. " korang kalau pasangan korang tetibe jadi gemuk @ kurus gila korang malu tak?".




   Bukan apelah skang ni banyak dah macam diskriminasi yang daku tengok. Contohnye :

"ko tengok awek tu. Cantik kan "
" euuw gemuk lah. Malu aku nak date dengan awek gemuk camtu. Jatuh saham aku"

*********
" beb,ko tengok awek tu,cantik siot. Tackle lah"
" aku tengok macam papan bergerak je. Keding sangat. Tak de selere aku nak tengok."

    See? Paham kan maksud daku kat sini. Dan 1 persoalan buat lelaki & pompuan. "korang ni kalau nak kapel memang nak yang sedap2 je eh?'. Terlalu kurus sangat pun memang tak lawa weh tapi jangan lah sampai menghina kan.

    Bagi daku lah kan kalau dah kate sayang tu tak kire lah genuk ke kurus ke pasangan tu terime je seadenye. Hello physical doesnt matter lah wei. Typical words saying that :
  • aku nak pakwe yang badan ketul2 sedap nak peluk
  • kalau awek aku mantap sedap sikit aku nak tayang
  • awek gemuk buat malu aku je. 
  • tak nak lah yang kurus sangat. Macam tengkorak
    Sedar tak yang kite act dah persoalkan kejadian Allah s.w.t. Kesian mereka2 yang berkeadaan sedemikian. Daku tengok ramai je artis2 yang berbadan macam tu sedap je tayang body. Macam fina,dina,melda.

    Kalau lah kite ni terlalu memilih bentuk badan pasangan kite daku rase ade pulak kes yang mati sebab cinte. Naye pulak kang.



   Elok je kan. So why not korang punye gf @ bf? Alah kalau nak kire sangat bentuk fizikal tu alik2 pas kawen berubah jugak kan. Macam yang daku katelah kalau dah sayang tak kesah pun itu sume. Janji hati baik & iklas betul tak. Buat ape kalau lawa2 hensem2 ohsem2 gojes2 tapi perangai macam landak. Opss!

   Macam yang khabarnye Khairul Fahmi Che Mat putus dengan Elia Runcing sebab dah jumpe awek yang lagi hot dari beliau yang katenye lagi mantap. Opss!! Tak relevan okeh. Ape yang daku tengok skang kak elia makin berseri2 & sangat cantik. Ok out of topic here. Stop it

   Jadinye kalau korang ni jenis yang memilih sangat pasangan ni daku rase tak perlulah kot sebab same je. gemuk ke kurus ke orang jugak manusia jugak & daku agak alergik dengan laki2 yang berkate " tak de nafsu & selere kat pompuan yang berbadan gemuk & kurus". Kau tahu kenape? Sebab it looks like nafsu kau bermaha raja lela ok. Erk!

   Tak perlu lah ade syarat2 dalam berpasangan ni. Contoh
  • i nak yang berisi sikit tak terlalu kurus & gemuk
  • i nak u maintain body u ok
  • aku nak cari yang setaraf dengan aku. Bangge nak tayang
   It all rubbish to say & im sory to say that. Bukan ape rase macam fizikal lagi penting dari sayang. Kan. Tapi suke hati kau orang lah dah hidup kauorang kan. Cari yang perfect sangat pon last2 kene tinggal tak gune jugak kan. kadang2 mereka2 yang special ni lah yang berhati baik. 

motif : saje tayang

   For those yang berbadan kurus sangat & agak berisi tu tak payah nak sedih sangat kalau tak de yang nak buat jadi awek ke pakwe ke sebab langsung tak rugi. Kite manusia yang telah diciptakan sebaik-baiknye oleh Allah. kalau ade yang kutuk korang cakap " get lost".  Sekian.

hati yang tulus lebih penting daripada luaran yang langsung tak menjamin kebahagiaan.

p/s : i was in that situation who was get dumped because of i am kurus. Pesanan : bole jalan doe.


42 comments:

  1. bergantung kepada individu itu tersebut...ada yang mahu kurus dan ada yang mahu gemuk...tetapi kalau yang terlalu berkira...susah juga...ndak aman rumah tangga...sebab awal kahwin kurus bila dah 5 tahun berlalu..gemuk...

    ReplyDelete
  2. dats sooooooooooo true........
    most of us nak gf/bf yg hot2 stuff gitu..
    tunang my bro agk plump ckit org nye..
    then i ask him nape le minat org cmni.then he sincerely answers, ak bkn tgk dri luar...yg pntg ati dye baek..n ak tgk dye tenang je ati ni..
    n i terdiam...n salute him! :)

    ReplyDelete
  3. benda ni, kalau dah nama cinta, apa benda jadi pun tak kira ah jadi gemok ke, kurus ke hilang mata ke, hilang hidung ke. setia tu tetap ada. kalau tak setia maknanya cinta tu tak cukup kuat la tu.

    ReplyDelete
  4. kite bukan jenis yg tengok rupa luaran semata. kalau muka hensem tapi hati kotor jenis nak kikis duit awek buat ape, jenis nak main 3,4 awek ape kes kan.


    cari yang sederhana dan sedap diri sendiri memandang cukuplah. yang penting hati ikhlas terima seadanya. ;)

    ReplyDelete
  5. @Kancil 8349

    Yup memang la..
    TAPI jangan lah terlalu memilih sangat sampai ade yg berkate disisihkan ..

    ReplyDelete
  6. @ajla

    waw..sy pun salute dengan abg awak..
    x semua laki macam tu..tau menghargai hati :)

    ReplyDelete
  7. depends on that person. ad yg suka gemuk. ad yg suka kurus:)

    ReplyDelete
  8. tehee .. my bf pun pernah suruh yayan kurus b4 this .. tp yayan ni jenis keras kepala , xdengar cakap .. later on , yayan tny "apesal nk suruh i kurus ? tyme mnx kapel dulu xpk pun gemok ke kurus .." and he was like , "kurus kan cantek" .. lepastu teros cakap ke dia , "pergi lah kapel ngan pmpuan kurus keding , boleh terbang kna tiup angin .." and he answered , "mane boleh , dh syg kan , xkesah pn kurus ke gemok .." lepastu , isu ni xtimbul lagi .. hehe

    ReplyDelete
  9. alaaahhhhh.. abaikan je itu orang. bikin gua sakit hati saje maaa.. nak yang lain, silakan. nak maki-maki, sila berambusssssss! haha. tapi lelaki yang betul-betul jujur, caring, setia dan ada hati yang tulus-mulus tu susah dah nak jumpa. selalu jumpa dekat orang yang kurus sangat dan yang gemuk macam tu. bersyukurlah :)

    ReplyDelete
  10. alasan paling bodoh penah tiyah dengar...hahahahahah kurus ka gemok ka sama ja..laki jugak..perempuan jugak..nak cari pasangan cari yg betul betul..jangan menyesal nanti sudah...BTW nice entry fara..:)

    ReplyDelete
  11. memilih pun kdg2 ada sebab, faktor kesihatan mungkin. Tapi seeloknya terima seadanya, sebab kita tak tahu apa akan jadi in the future :)

    ReplyDelete
  12. hahahaha.. mmg diskriminasi kat ctu.. tpi kebanyakkan org yg mcm uh mmg nk tayang awek.. bangga gler bler org cakap awek die cntik or what.. kira mcam taste die tak teruk..

    shera pun nk ckp kat org yg ckp gtu get lost gak lar.. haha..

    ReplyDelete
  13. siyes i like this entry..

    dl my fiancee kurus je..tapi skrg da gemok ckit..sbb i sllu ajak dia makan sedap2 hahaa

    ReplyDelete
  14. prnah dlm situasi ni dulu, tpi skg alhamdulillah, kesayangan terima seadanya..... hehe

    ReplyDelete
  15. rasenye skg, org dh kurng kot pndang bntuk tbuh.. lgipun sy lihat sndiri ade psangan sorang kurus, sorg chubby.. ..

    itukan semua ciptaan Allah ..

    ReplyDelete
  16. hati yang tulus lebih penting daripada luaran yang langsung tak menjamin kebahagiaan.

    sokong :)

    saya kurus, dia besar. haha.

    ReplyDelete
  17. jodoh ni kita taktau. kakak saya big size tp suami dia kurus. tp skang dah bahagia sgt, bf dia pun gemuk sekali mc dia. haha :D rupa paras tak penting. tp salunya laki lah yg pentingkan sgt bnda remeh ni.

    ReplyDelete
  18. betul sngt tu Cik Najihah.ade jek yg tak kena.lepas ni sape ckp ai kurus,ai nak cakap "get lost"! muahahaha..
    nice entry^^

    ada luahan kat cnie=.=
    http://zareliqaafiqa.blogspot.com/2011/09/salah-ke-kalau-kurus.html

    ReplyDelete
  19. waaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    suke la entri ni
    huuuu
    sebab sy montel lagi cocktail
    heeeee
    betol!
    huhuhu..
    semua nye samekan..udah name manusia
    tak ade beza.ayoooo...
    entri ni buat saya tak jadi nak sedihhh
    hehehe
    maceh jihaaa!

    ReplyDelete
  20. @Yayan

    hahaha so sweet la both of u..
    hihi..ase nak sepak je kan..tapi naseb baik syg

    ReplyDelete
  21. @hira

    tu ..bersyukur masih ade lagi yg sayang

    ReplyDelete
  22. @nurathirahkaman

    tu la kan.. x patut pon nak pilih sangat..grr
    welkem :)

    ReplyDelete
  23. @Shaherah

    tu la..
    tah pape je kan..nyampah pon ade..oh ye..bangge kan

    ReplyDelete
  24. @nick dot anis

    haha thanks..tu la kalau dah sayang bia je kan

    ReplyDelete
  25. jodoh ditangan Allah. Tiada siapa yang dapat menduga, bukan? Nak jadi, jadi gak isteri / suami nanti. Huhuhu.

    ReplyDelete
  26. bab gemuk tu memang terasa. ehehe

    ReplyDelete
  27. kene dumped sebb kurus?

    meh lempang ngan kaki..ehhehe

    ReplyDelete
  28. semua bergantung pada seseorang tuh:)tapi x payah la nak yang perfect sgt..hati yang tulus ikhlas lagi penting kan:)hehe

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi