Monday, September 12, 2011

cara2 nak kenal junior

Assalammualaikum..

   Sempena tak pegi kelas ni kan mesh nak update pasal junior ni. Tadi dah naik bas sume rase kelakar bile ingat balik pengalaman zaman 1st sem dulu. Macam tu lah.  Jom tengok,sebijik cam kat matrik :

  • pompuan : berbaju kurung, laki : baju tie in & seluar slack + kasut kilat gilos
  • bertali merah
  • kad matrik cap kertas
  • pegang buku panduan
  • terpinga2
  • bawak beg penuh file
   Daku sangat2 malu dengan budak2 baru ni tadi sebab daku berlari2 nak kejar bas depan dorang budak engine. Terserlah kebudak - budakkan. Walamak lantak kau lah. See. Bukan nak gelak ke ape tapi sangat lucu tengok dorang camtu. Teringat daku dulu lagi teruk. Disaster!

   Tapi senior lain  :

  • seliper cap bata wane pink (itu daku)
  • heels @ wedges
  • maxi dress
  • bawak beg macam nak pegi shopping

   Tapi bes bile citekan pengalaman kat dorang. Tetibe rase malu nak jumpe dengan adik2 blogger ni haha. 


p/s : malam ni daku list kan korang2 yang join segmen daku. sedih tau sikit je join. Tapi tak pe sume dapat hadiah. Rugi korang yang tak join haha. 

31 comments:

  1. hehe..kad matrik tu sgt kelakar gilos.. akak dl siap sesat raban tnye senior.. ms tu kt DKAP, nk tau dewan kuliah utama.. senior punye explain naik bas mcm nk balik johor lak.. demm..


    dik, segmen yg pakai bju raya tu ker??

    ReplyDelete
  2. hehehe bila teringat kenangan lama..malu n kelakar giler..tak sangka dah senior yer.hehe

    ReplyDelete
  3. kalau akak dulu junior pakai skema skema..commerce dept pakai kasut..

    tapi senior pkai tu diaaa kasut tumit tinggi kalah lecturer ngehhh :)

    ReplyDelete
  4. @mizzkechique

    hahahah..tau xpe..gaye nak balik kampung kan..padehal senang je..
    hahaha
    aah yang tayang baju raye tu

    ReplyDelete
  5. @PinKy MoMMa

    aah kak..betul tu..
    hahah mmg lecturer pon kalahh

    ReplyDelete
  6. hahaha. terasa yang pakai selipar je tu.

    ReplyDelete
  7. dulu masa jadi junior mmg poyo gler lar.huhu,lawak bila ingt balik. :))

    hah?ada wat segmen kew?np tak taw nie.huhu=.= da terlepas :(

    ReplyDelete
  8. tu la sape suruh bgn lambat...kan dah kena berkejaran dengan bas...hahaha

    ReplyDelete
  9. haha sungguh betul!! tapi ada je senior yg masih macam junior!! ikut semua undang2. keh keh

    ReplyDelete
  10. sy bru sem 1 dh pakai selipar, bw beg mcmnk gie shopping==" hahahaha

    ReplyDelete
  11. @zareliqa afiqa

    aah lawak bile ingat balik..
    ade..seminggu yg lepas :)

    ReplyDelete
  12. orang cakap skema..tapi itulah disiplin sebenarnya...dari pakaian juga boleh menampakkan diri seseorang tersebut....hehehe

    ReplyDelete
  13. alamak.. lupe pulak pasal segmen tu.. >.<" ngah stress kan.. bnyk benda lupe..

    tp kan.. memang sng nk tahu mne junior.. dieorang mcm blur2 gler.. haha..

    ReplyDelete
  14. best jadi senior.rasa macam besar skit.haha

    ReplyDelete
  15. junior u aku ni, 24 jam kad matrix gantung leher. hahahaha. dah boleh identify sangat yg mana junior.

    ReplyDelete
  16. teringt mse belajo dulu
    dr 1st year
    smp 4th year
    x penah hilang dr istilah budak
    hahahahaa
    adoiii

    ReplyDelete
  17. time junior, skema nak mati...
    time senior, selekeh nak mampus..hahhaa

    ReplyDelete
  18. sesat dalam UKM..tu pengalaman akk..hahaha

    ReplyDelete
  19. dulu rajinlah pakai kad matrik gantung kat leher, sekarang simpan je lah dalam purse. hehehhe ;p

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi