Thursday, September 29, 2011

Perlu ke balas komen??

Assalammualaikum..

   Selamat pagi semua. Ok lah tak mau panjang2 cite daku nak cite pasal masalah dalam blogging. Isu balas komen. Ok ade certain kate perlu ke? Ade jugak yang kate tak perlu. So yang mane 1? Its up to u ol lah guys. Suke hati korang lah nak balas ke tak.

    TAPI. Korang kene pikir readers ni ade macam2 ragam. Contoh :

  • tak balas kate sombong
  • balas tapi tak de yang tengok
    So kesimpulannye kat sini kan daku rase baik korang balas je komen readers tu. Bukan ape at least kalau dorang tak bace pon dorang tau yang kite ni jenis blogger yang rajin balas komen. Tak delah kene cop sombong ke hape ke. Yelah mulut puaka kat luar sane tu bersepah kan.


    Daku pon kadang2 balas kadang2 tak komen2 korang. Tapi mostly daku balas lah unless kalau daku bz sangat then tak sempat pon nak balas. Pertanyaan yang selalu je daku nampak dari seorang blogger tu kan :

"ala kalau balas pon bukan dorang datang balik tengok ape kite balas"
" tak de orang komen cane nak balas?"

    Bagi daku lah kan,tak kisahla orang tu datang ke tak tengok ape yang kite balas janji kite dah reply komen die tu. There's no matter with it. Dalam berblog ni kite tak boleh nak bersikap pentingkan diri sendiri je. Kalau tak silekan off dari dunie blog lah kan.

    So korang,tak payah la nak kedekut sangat mase reply. Even daku reply sekadar "thanks" pon rasenye dah cukup kot dari tak balas langsung. Tapi daku pon kadang2 tak reply jugak komen2 korang sebab tak sempat. Tapi tu sume terpulang pade korang ye.

   Up to u. 

p/s : hadiah GA daku pos lambat sikit ye. Kene siapkan asigment & repot yang tersadai tu. Tension! Tq for understand

38 comments:

  1. tu sbb akk tak balas jiha.mst mcm tak baca je.hehehe

    ReplyDelete
  2. maknanya kat sini balas komen kat entri sendiri ya?

    pendamba amalkan cara cam ni,
    setiap blogger yang komen entri pendamba, pendamba akan terus menuju ke blog diorang komen entri diorang balik.dengan cara ni nampak adil la. orang berbudi kat kita ,kita balas la budi diorang..:)

    dia komen entri kita, kita komen entri dia. sekurang2nya tanggapan diorang,

    'oh dia dapat komen dari aku'.
    dats my style

    ReplyDelete
  3. hehe..org ni mcm2 peel..

    ragam,tak terlyn semua..

    isu komen,its up to u.. nak bls,bls..taknak pon xpe..

    =)

    ReplyDelete
  4. entahlah Lia pun kadang balas, kadang tak balas..ngee

    ReplyDelete
  5. setuju dgn nuyui dear..kadang2 nad balas jerk kat blog nad..:)

    ReplyDelete
  6. betul tu fara.. terpulang pada kita lar kan.. tapi tak salah kalau nak reply kan.. shera lagi puas kalau reply mesej tu.. then shera akan balas kunjungan die tu.. kte komen la blk entri2 die.. win2 situation.. ^_^

    ReplyDelete
  7. haha bila dah sambung balik belajar ni, nak balas satu2 pun kadang tak sempat. dulu aku tak faham situasi tak sempat ni, sekarang baru faham. harhar

    ReplyDelete
  8. sy stuju dgn pedamba:) sy jenis yg bls komen dkt kotak komen sndiri dan dtg jenguk blog yang komen tu untuk bls komen :)

    ReplyDelete
  9. eka balas semua yg ada kalau sempat..sebab kan,ada je pembaca yg dtg balik tau lepas komen

    ReplyDelete
  10. setujuuuuuuuuuuuuuu :D
    hahaaa
    tp kalo tak bls,bersebb tak pe kot
    depend kat orang la
    kadg2 kalo die asa,orang xrep cmnt die,cam sombg cam akq ckp tula.sye pon jrang bls komen orang
    heheee ^^
    entry yg saye sukee,saye cmnt
    hhehee

    ReplyDelete
  11. kdg2 rasa cam serba salah klu x reply komen blogger2 sbb diaorg de inisiatif dtg ke blog kita tp kita x menghargainyer...kdg2 terlepas pndg sbb jarang update blog..

    ReplyDelete
  12. huuuuuuuu
    betoiiii
    dulu hajeennnn tapi sekrg cr membalas dgn pegi ke belog deme
    jwb kat belog deme
    heeeeee
    2 in 1 =]

    ReplyDelete
  13. yerrr ! saya sokongg...terima kasih sudi anta komen kat blog saya yer cik najihah ! bile ade orang komen, rasa dihargai la siket..penat2 taip entry..kan kan ? ;p

    so bila ade orang komen, kita pon kene la pegi kat blog die pulak and komen kt blog die..

    bak kata pendamba mawar, orang berbudi kite berbahasa (:

    ReplyDelete
  14. balas membalas kunjungan rakan...bila mereka dah baca entri kita ndak salah kalau kita baca entri mereka...yang penting kita ikhlas...

    ReplyDelete
  15. akan bls smla komen2 tu n singgah smla kt blog diowang :)

    ReplyDelete
  16. @Tentang Kita

    tu la kan..kadang2 terlepas pandang jugak..bukan snengaja

    ReplyDelete
  17. hehe..pas nie akak cube membalas...weeee

    ReplyDelete
  18. akak bls je.. lantak la depa nk tgk blik ke x.. hehe

    ReplyDelete
  19. em dulu namee reply semua komen. tp skang ni namee balas jejak smeua org yg tinggalkan comment. kadang2 tak meang tangan tp cuba juga lah :)

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi