Tuesday, September 20, 2011

nak buat entry best? Jom share

Assalammualaikum..

   Halu semua. Ok hari ini hari selasa yang memang sangat2 menduga kesabaran daku ye. Sebab ape ye?

  • bengang gile!
  • bas 2 trip sume penoh. Dari pukul 6 tunggu sampai 6.45
   Terime kasih upm wee.

    Ha ni daku nak cite pasal entry. Lately daku ade dapat feedback dari blogger lain yang ade tanye daku "fara,cane nak buat entry bes2?". 1st ly daku ucapkan thanks sangat2 sebab sudi bace & singgah ke blog usang daku ni. Alhamdulillah syukur. 

see kucing pon eksited nak bace

   Im not telling u that i am being a professional blogger but i do did what u all did. Agak2 ade tak yang kate "eleh blogger ni bajet pemes macam blog die bes sangat". Ah lantak kau lah kan. Persetankan mulut puaka itu kalau ade. Just sharing.

   Jom sini daku share dengan korang. Kalau korang pasan entry2 daku yang dulu siyes annoying gile sebab mostly 100% personal entry. Bosan kot bile bace kan. Tapi ape yang daku wat :
  • singgah kat blog2 yang bes
  • kaitkan dengan pengalaman & keadaan sekeliling
  • take time
   Ramai blogger yang daku tengok sangat selalu update kadang2 dalam 1 hari 5 kali update tapi komen kureng. Bagi pendapat daku lah kan mungkin isi entry kurang menarik kot thats why readers tak nak sangat datang komen. So macam mane?
  • pengalaman
Daku punye entry mostly based on pengalaman yang daku penah alami. Siyesly memang. Daku tak kan saje2 reka cite semate2 nak buat entry yang kebabom. Bes tau bile dapat share dengan readers pengalaman kite & bole buat pengajaran & share kan. So dari situlah.
  • surrounding
Ade mate tengok,ade telinge dengar. Kat sekeliling kite ade ramai sangat2 orang ade macam2 jenis perangai. Then dari situlah korang bole buat entry macam "minah2 yang agak kurang suke", " cantik ke pompuan kalau..". Tapi jangan pulak kau buat entry kontroversi macam " saiz tetek pompuan". Memang nak kene bomla.
  • singgah blog yang bes (entry)
Daku selalu buat. Tapi tak bermakne nak tiru. Kau bace kau tengok care & gaye penulisan die tu. So dari situ kite bole buat entry based on kite punye care sendiri.

   Tak semestinye nak dapatkan entry yang bes2 tu kene bertungkus lumus bagai nak gile macam wat thesis kan. Its all up to us. Dan tak semestinye kene update setiap sejam. berbulu jugak mate kan. So itulah die. Care2 yang macam kat atas daku gunekan.

   Bes ke tak bes ke entry blog daku sume tu korang yang nilai & tentukan. Kalau bes alhamdulillah & kalau tak maybe daku kene belaja banyak lagi benda. Tak pun senang2 pegi tanye Abg Ben. Direct terus tanye otai blogger kan. Tak pun blogger lain ke kan.

   Care daku buat entry :
  • kalau ade mase free tu pikir2 lah
  • save dalam henpon
  • kumpul idea banyak 
   Thats my way lah korang daku tak tau lah kan. Terpulanglah. Jadinye janganlah sedih kalau rase tak mampu nak hasilkan entry yang supeb tapi keep on learning. Kan. Alah entry tak bes pon tak pe tapi menarik. Ok lah babai.

x de motif

p/s : going 20 tomorrow :)

41 comments:

  1. like this entri.. tula kadang2 pendamba pun simpan dalam fon..hahaha...:P

    ReplyDelete
  2. hehe pendamba pun selalu simpan tajuk dalam fon

    kadang2 banyak entri pendamba sendiri dari pengalaman

    nice entri dear

    ReplyDelete
  3. hepi bufday ^^,
    wah, bufday sama dengan adek myera lah :)

    ReplyDelete
  4. suke bce entry kmu sbb banyak ilmu leh dpt :) thnks for sharing dear :)

    ReplyDelete
  5. yup.. tp memang btul lar.. n lagi satu.. nak wat entri best harus lar rajin.. kalau malas.. tak jd ape gak.. kan kan kan.. ^_^


    going 20? slamat hari jadi.. ^_^ dah 20 ea.. sme kte..

    ReplyDelete
  6. akan ku gunakan tips mu itu. hehehehe. nice one. yg penting, keep on learning. hehe

    ReplyDelete
  7. stuju2..

    org ni mcm2 caranya..

    brgntg pd diri msg2..

    wish awal..selamat hari lahir yg ke 20 =)

    ReplyDelete
  8. betul2.

    lately mcm aplikasikan bnda2 mcm tu

    rasa blog dah segar balik.

    dan apprecited much to kak fara, sbb dpt idea antranya dr sni jgak ;')

    ReplyDelete
  9. @Myera Nyera

    yeke..yey ade kembar..weeeii
    hihi
    tenkiu kamu :)

    ReplyDelete
  10. @Shaherah

    aah kene rajin..kalau malas mmg dapat 0 lah kan..
    hihi..tenkiu :)

    ReplyDelete
  11. tu dia aihhh..
    ehmm..setuju..
    cik pulau pun banyak lagi nak kena belajar ni.. heee~

    ReplyDelete
  12. hari2 post entry baru.. hebat laa.. lame gle x update... adoii~~

    ReplyDelete
  13. cmnt lari dr entry
    hehee

    hepi bfday akq ^^
    semoga pnjg umur murah rezeki n berjaya dunia akhrt :D

    ReplyDelete
  14. double triple like this entry :)

    hepi besday dear :)

    ReplyDelete
  15. semestinya best kebabom. hehe :D

    p/s: tua sudah dia. ekeke

    ReplyDelete
  16. kancil merayu datanglah ke blog Kancil...huhuu


    http://kancil8349.blogspot.com/2011/09/selamat-hari-jadi-cik-najihah.html

    ReplyDelete
  17. kite masih belajar lagi. harap entri makin best setiap hari. tp tengok sepesen jugak entri kite dari dulu sampai skg. hoho ;p


    besday fara hari ini ea? hepi besday. ;)

    ReplyDelete
  18. hehe, seronok blogging kalau tak gelojoh untuk naik atau kejar duit :)

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi