Saturday, September 10, 2011

aku follow blog yang pemes je

Assalammualaikum..

   Sebelum daku tak update dah ni daku tinggalkan 1 entry panas buat korang ye. Skang ni dah banyak sangat2 blog yang wujud kan. Cume tinggal ping je kat mane2 tak pon datang bagi url. Blog yang pemes & will be pemes pon banyak sangat kan.

   Ni ha daku nak cite. ade certain blogger yang hanye follow belog yang pemes je. Alasan nye nanti bolela upkan blog die jugak jadi pemes kan. Wat the hal. Oh itu sangat tidak patut. Kesian weh kat blogger2 baru yang baru nak naik ni.Banyak jugak segmen yang dapat naikkan blog2 yang baru ni macam :

  • segmen follower bawah 100
  • segmen jom follow mereka
  • macam2 lagi 

   Skang ni blogger banyak gune jalan pintas nak fofuler kan. Tak de dah nak susah2 macam daku dulu. Daku? Eh kite dulu2 kan. Nak fofular sekelip mate je. Sape setuju?



   Jadi korang,jangan la nak kire follow blog yang pemes je. Follow jugak blog orang lain kalau ase nak orang follow blog kau tu. Jadilah fair. Orang lain pun boleh jadi pemes & lebih baik dari yang dah sedia ade. Tapi terpulang pade korang untuk memilih.

   Honestly,daku akan follow blog tu bila :

  • she/he did a very best effort to get up her/his blog as well
  • tak menyusahkan orang lain
  • menarik perhatian 
  • tuan blog yang A++++
  • bila daku rase blog tu bes sangat
  • sape2 yang follow daku

   Tapi kalau follow blog yang pemes,tapi macam tak dihargai tak gune jugak kan. Kau follow die tapi same macam kau terpinge2. Baik follow mereka2 yang baru nak naik ni sekurang2 nye die akan hargai korang even tak sehebat yang pemes tu. Pikir kan

p/s : babai..berangkat ke upm jap lagi

48 comments:

  1. eyfa tak kesah famous ke tak, janji entry best and pemandangan blog tu tak menyakitkan mata baru eyfa follow.

    ReplyDelete
  2. sokong!! follow blog x femes nie plak taw.. hahaha~~

    ReplyDelete
  3. betol tu femes ke xfemes ke bukan jurang kan yg penting pengisian blog itu sendiri ^^, jemput singgah tgk entri terbaru sy : aku redha cinta ini kerana Allah

    ReplyDelete
  4. akak sgt xmemilih untuk follow mana2 blog.. siyes!!

    ReplyDelete
  5. follow ikot blog...kalo blog ntah pape..mls nk follow...

    ReplyDelete
  6. Aku akan usha blog orang tu dulu..tak kisah femes ke tak..ade je blog femes aku tak follow..hahaha..
    Aku follow blog ko sbb aku rasa entry ko menarik..weeee:)

    ReplyDelete
  7. Setuju !! kalau kite follow blog yg x ramai follower lagi bgus sebab sekurang2nye mereka bertambah bersemangat nk mem-blog =) .. sebab tu biase kalau blog walking... pc akan follow blog yg x ramai follower nie.. blog yg dah femes tu jarang la nk follow kecuali blog dorang best.. dorag kn dah ramai pollower watpe nk pollow lagi.. haha =)

    http://pejuangcinta93.blogspot.com/2011/09/wanita-bukan-untuk-dipermainkan.html

    ReplyDelete
  8. sumpah suke entry yang ni sayang :)

    betul.
    selalunya, follower2 yg baru berjinak2 dgn dunia belog akan selalu menghargai blogger yg sederhana tengah nak up tu..

    yg femes2 nak usha2 blog kte sndri pun, jarang berlaku.

    fikir2kan :)

    p/s : selamat belajar!

    ReplyDelete
  9. betul tu.tak semestinyakita follow blog yang faymes, kita jadi faymes. huhu

    ReplyDelete
  10. blog ni pemes sbb tu I FOLLOW...hahahaa

    selamat pulang ke UPM...=D

    ReplyDelete
  11. em satu benda lah. jangan sombong. dah follower 30 ribu pun jangan sombong. layan pembaca bila ada kelapangan. even cik epal tu dah famous gila but still she came to other blogs. :) itu contoh yg patut kita ikut.

    ReplyDelete
  12. yer sokong juga! sama-sama kita bantu membantu sesama blogger...takde yg lama takdela yg baru.

    ReplyDelete
  13. kkdg blog tak pemes tu lar yg best bce woo.. ^_^

    ReplyDelete
  14. hahahaha. tuan blog yg A+++++. tak leh blah. hahaha

    ReplyDelete
  15. akk follow je..kal org toh kalau org toh follow or komen kat entry akk..

    btl toh..wat pe nak kejar yg pemes kalau kite sendiri terpinga pinga kat situ..terhegeh hegeh..

    ReplyDelete
  16. kadang kadang kan.
    bila singgah blog orang ni.
    and blog tu menarik,,terlupa nak follow.
    heheh.
    entah, rasa macam butang follow tu dah tak berguna dah since dashboard guwa yang tak menjadi ni..

    bila dah menarik.terus bookmark.lagi senang.

    ReplyDelete
  17. thanks cik najihah folo blog sya yg xseberapa nie..tpi kbykan blog femes ,kite folo dye, dye xde folo kite plak..myb dye dah femes sgt kot...xheran pon kalo kite folo dye..lalalalalala

    ReplyDelete
  18. yang tak famous tu yang sElalu terjah kita.yang femes biAsanya busy kot.HAHA

    baik hargai yg tak famous.hehe :D

    ReplyDelete
  19. Hmm. sokong dengan Eyfa..kene gak support blog2 x femes ni. =)

    ReplyDelete
  20. tapi yg baru tu nanti jadi popular gak..kojap aje..

    ReplyDelete
  21. @mizzkechique

    kite kaDANG2 mmcm akak jugak tapi kalau dah susah kan orang emm

    ReplyDelete
  22. @~ pEJuAnG CiNtA ~

    tu la pasal..yang x ramai follower ni lagi lebih menghargai kan..

    ReplyDelete
  23. @ayuyuuu :)

    thanks syg..
    tu la..nak kate sume yg pemes tu menghargai x de maknenye..
    em././malas nak cakap lah kan

    ReplyDelete
  24. @Namee Roslan

    cik epal mmg bagus..
    die x berkire pon nak singgah blog mane2

    ReplyDelete
  25. @anismelon

    tu la pasal kak.. x menyempat nak pemes je

    ReplyDelete
  26. @Syazwan Che Deraman

    aah bookmark..lagi bagoskan..
    dashbod kau kenape eh

    ReplyDelete
  27. @nik nurhidayah

    welkem dear..
    maybe lah kot..x pandang pon kan

    ReplyDelete
  28. @ahmad kamil

    tau x pe..
    kalau kite x support sape lagi kan

    ReplyDelete
  29. @Anis Adila Aris

    masing2..yang bawah akan jadu yg atas 1 hari

    ReplyDelete
  30. kite follow je blog tu selagi dia tak lah serabut mana.


    dan

    intenet tak lembab. hehe ;p

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi