Sunday, October 2, 2011

Tanda2 gf @ bf nak mintak putus

Assalammualaikum..

   Sory semalam daku pegi cameron so memang tak sempat nak update. Nanti daku update okeh pasal tu. Siyes bes woo. Ni daku nak share dengan korang dari pengalaman daku tanda2 gf @ bf nak mintak putus dengan kite. Bukan ape, daku ade jugak pengalaman ditinggalkan & meninggalkan. Ape salahnye daku share dengan korang kan. Jom


   Cane nak tau eh?

  • selalu off henpon
Yang ni kalau korang tepon die tak dapat2. Memang kalau dah lame2 korang konpem dah dapat agak la weh.
  • mesej tak balas2
Mase daku dulu bagi mesej berjuta2 tak berbalas. Dem lah. Kalau daku rase daku dah tak nak teruskan perhubungan daku tak kan balas mesej die lagi. Lame2 tu akan paham orang tu.
  • bagi macam2 alasan
Nak ajak date pon payah. Macam2 bagi alasan kononye macam " sy sibuk lah hari ni", "sy banyak keje".
  • kurang ajar dengan kite
Bile hati dah tak nak sikap nak kurang ajar akan ade sedikit sebanyak. Tak pun nanti die akan cakap perkara  yang kasar macam " Kau ni tak paham bahase ke aku sebok", "wei bodoh ". See. Mule2 bercinte kemain B,Baby, Sayang pas tu jadi " BABY".
  • tukar no
Ni mostly kot bf @ gf buat. Asal putus je tukar no. Tah bape banyak tah no pakai. Bagi daku langsung tak professional kau. 
  • tayang gamba dengan awek & pakwe lain
Ni tahap yang paling panas. Ase nak bako je seko2. Daku dulu tau jamban tu tinggalkan daku sebab daku nampak gamba die tengah sedap2 stim dengan pompuan laen. Jahanam seh. Ha kalau lah korang jumpe gf  @ bf korang camni korang pegi tampar je. 

   So setakat ni ini jelah. Cume kan daku nak pesan dengan korang bende ni :
  • tolong jangan terlalu sayang kat seseorang tu even kau tau die memang sayangkan kite
  • jangan cepat percaya
  • buat pompuan, mahalkan sikit diri anda tu
  • buat laki, jage2 dengan pompuan yang nampak baik tapi hakikatnye tak gune
   Nak bercinte ni korang kene banyak berpikir. Kalau rase2 dah macam nak putus je atau si die macam nak mintak putus baik korang mintak putus dulu sebab diputuskan ni sakit kau tahu. Tak pe, hilang sorang akan ade yang lebih baik lagi nanti. 


ape yang kite buat pasti akan dibalas suatu hari nanti tak kire baik atau buruk.

p/s : otw nak pos hadiah winners GA. Harap korang saba ye. 

36 comments:

  1. semua tu betul...Kancil pun pernah mengalaminya...syukur alhamdulillah cukup sekali kancil terima...dan kini Kancil bahagia bersama orang yang amat menyayangi kancil...

    ReplyDelete
  2. wahh
    terbaiikk la akq
    yg tayng gmbr bf/gf bru tu memg layk dpt penyepak trus

    ReplyDelete
  3. yg off hanfon tu mcm x logik je...klu ada emergency call dri org lain camne...hehehe
    akan ku praktikkan bnda ni...tensen la kapel2 ni...hahaha

    ReplyDelete
  4. ooo... sume point kat ats nie betol laa... wahahaha!!

    ReplyDelete
  5. tak tau nak komen sebab tak da pengalaman lagi. Tapi break fb friend to ada la. Siap block. Ush.

    ReplyDelete
  6. tragisnya kalau nak mintak putus tapi dok tayang tayang gambar dengan gf baru.

    ReplyDelete
  7. hehe...ye la..bagus mintak putus dulu sebelum diputuskan oleh si dia..hihi

    ReplyDelete
  8. pernah mengalaminya...huhu

    ole-ole dr cameron mn? heee

    ReplyDelete
  9. reply kat dia kalau dia buat semua perkara di atas. reply cam ni, ko ingat ko hensem sangat? xnak kat aku dah la. boleh x? hehe

    ReplyDelete
  10. huuuuuu
    kalo dh nak clash tu terus trang je annn
    jgn tipu2...sakit je jiwa nnti
    aiyooo..

    ReplyDelete
  11. wahh yeh yeh
    tepat sekali

    sakitnya hati bila bace,rasa mcm kat tmpt pmpuan yg terkena. choii/


    memang damn lahhh!
    sobss*tbe2 je kan. haha.

    :(

    ReplyDelete
  12. part bagi alasan byk tu betul. sebab pernah kena. kdg2 kite nak kol sekejap pon, ada je alsan nya. hmm.

    ReplyDelete
  13. betul tu fara.. baek kte putus kan dri kte kne putus.. sakit tu mmg sakit.. tapi tahap sakit tu kurang bler kte yg putuskan dulu.. ^_^

    ReplyDelete
  14. tag :)
    http://i-am-ifnir.blogspot.com/2011/10/saya-nak-join-bloglist-makbeds-journal.html

    ReplyDelete
  15. nk break up, ckp jela nk break up..btul x?wt cmni, wt org sakit hati je..

    ReplyDelete
  16. @I wong (依之汉)

    o yeke..tu mmg kes melampau lah sampai nak blok bagai kan

    ReplyDelete
  17. @emy|farid

    x yah reply..sepak je terus hahah kejam nye

    ReplyDelete
  18. @aimie amalina

    tu la pasal..lagi makin nak buat orang sakit jiwe kan

    ReplyDelete
  19. @ayuyuuu :)

    mmg sangat sakit weh..
    adoi Allah je yang tau cane

    ReplyDelete
  20. @siti kektus

    tu la..baik kite yg sedar dulu dari die kan..at least x de lah rase sakit hati sangat

    ReplyDelete
  21. laki macam tu dayus. kalau nk putus cakap lah terang2 depan muka. haaa, baru macho.

    ReplyDelete
  22. satu lagi, asyik kata xde line padahal mesej delivered jer haha :P nice entry :)

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi