Saturday, October 1, 2011

Cinta Jarak Jauh - Kenapa Perlu Setia?

Assalammualaikum..

    Hari ni berjiwang sikit lah. Nak cakap pasal long distance love. Perlu tak setia? Agak2 bertahan lame tak cinte jarak jauh ni? Jom share.


    Semua ni depends pade pasangan masing2. Kalau sayangkan perhubungan tu stay,kalau tak biakan je putus. Selalu je laki @ pompuan bagi alasan nak clash sebab jauhlah,susah nak contact lah. Ape gune ade kecanggihan it skang ni kan. Contoh?

  • fb
  • skype
  • viber
  • ym
  • banyak lagi
    So dah tak de alasan nak kate susah nak contact kan. 1 of my fren. Bf die further study kat Aussie,bole je bertahan sampai sekarang even jauh pun. Kan. Act terletak pade diri kite sendiri same ade nak pertahankan hubungan tu atau putus kan je.

    Daku act tak suke bile ade laki yang bagi alasan nak dump pompuan tu sebab jauh. Susah nak jumpe bagai. Padehal bole je text & kol tiap mase kan. So sekarang ni sape yang salah ye? Same2 lah kite menilai diri sendiri.

   Kalau rase nak kan hubungan kite bertahan lama jangan lah bersikap pentingkan diri sendiri. Jauh ke dekat ke same je. No matter to say "good bye " to him or her. Tapi semua tu terpulanglah pade diri masing2. Lain orang lain ragam. Jangan pulak tukar pasangan macam tukar baju. 


    Ade jugak dulu mase kat matrik ke sekolah ke kapel bagai nak rak last2 bile masing2 dah futher study hidup kat U sume dah berubah. Kau dengan bf lain aku dengan gf lain. Korang tak rase tu macam sampah ke? Jadinye tak payah la nak percaya sangat hubungan yang kalau setakat tak menjamin ape2.

orang kalau betul sayangkan kita tak kisah jauh mane,halangan ape pun tetap akan berusaha dapatkan kite & pertahankan hubungan kite. 


p/s : siyes menyampah gile dengan orang KAYA yang selfish! U can get lost bebeh 

44 comments:

  1. wahha tak tido lagikah?

    hee. betul!

    hubungan jarak jauh,bukan ukuran utk gagal bercinta o whtever.

    depends by our ownself:)

    confident dgn pasangan. insyaALLAH.

    ReplyDelete
  2. weeeeeeeeeeee
    i like laa!
    coz i'm in this condition now
    hehe
    insyaAllah sume baek2 aje
    due2 kene paham
    dn ada rase percaye kan
    weeee~ kalo dh syg tu
    x kirela jauh cm mane pon kan

    ReplyDelete
  3. @ayuyuuu :)

    belum lah dear..
    hihi nak update dulu baru tido..
    amin

    ReplyDelete
  4. ske ayat nie..

    "Jangan pulak tukar pasangan macam tukar baju. "

    terbaeek!!!

    ReplyDelete
  5. uihh..mula2 couple mcm azab je duk jauh2 nie...hari2 gaduh...majuk cni majuk cna...lepas setaun da myampah da gaduh...haha...so skrg cool lah, kurangkan gaduh 1bulan skali(slalu time bulan mgambang la..hehe)imagine 2 tahun skali jmpa...bila jmpa rinduuuuuuuuuuuuuuu rsa nak lempang2 je si die tuh..=p

    ReplyDelete
  6. semuanya ikut diri sndiri:)
    si dia jauh jgk bljr di Filipina:')
    sabar jela.

    ReplyDelete
  7. cinta jarak jauh neh terpulang pada psgn tu la...

    kejujurn n kesetiaan mmg amat d perlukan..heheh

    ReplyDelete
  8. akak salah sorg penggemar cinta jarak jauh..ngeee..xsuke yg dekat dekat..nanti hati sakit..weeee..:p

    jujur and setia sngt penting..

    ReplyDelete
  9. aku ni dah lama duk menjauh... adoi...
    rindu la pulak..

    ReplyDelete
  10. @anismelon

    hahah lain pulak akk..
    kalau dekat2 jemu jugak

    ReplyDelete
  11. shera suka entri ni.. jd mcm blurr shera nk komen.. hehehe..

    ReplyDelete
  12. btol 2, jgn pentingkan diri..qienah cinta jarak jauh gak.dh 7thn.alhmdulillah bertahan, insylh thn dpn kitorang kwen..:)

    ReplyDelete
  13. Percintaan Kancil dengan isteri Kancil jarak jauh sejauh 550 km. Kami berhubung guna surat. Harga handphone masa tu...beribu. Suratlah yang paling murah. Apa yang penting keyakinan, kepercayaan serta doa daripada pasangan masing2...

    ReplyDelete
  14. lelaki tu bukan aku la yer yang selalu dump sebab jauh

    ReplyDelete
  15. Banyak betul info menarik dan berguna dekat sini. Thanks. Nasihangit dah linkkan blog ni. Kalau tak percaya, boleh check dekat sini.

    http://nasihangit.blogspot.com/

    Nanti share lagi yer info yg menarik. Hehehe :D

    ReplyDelete
  16. kdg² yg dkt pun ssh nk setia..haha

    ReplyDelete
  17. kwn kite yg sama kos dgn kita. boy dia belajar kat rusia. sampai sekarang elok je. jumpa cuma setaun sekali je.


    tak de reason utk cakap tak sebenarnya. kan?

    ReplyDelete
  18. tula, zaman skrg ni dh canggih. macam2 teknologi ada kalau nk berhubung. bukan takat suara, buat video call pun boleh. so alasan2 nk clash sbb jarak jauh ni alasan je semata2. supaya tak terikat & boleh carik lain. betul kn? hehe.

    ReplyDelete
  19. najihah,kak eka long distance...skang ni dekat sikit lah...hehe...

    cuma ape yg penting,bila berjauhan ni,kena ade sikap percaya mempercayai lah..

    jujur.setia tu mmg pnting sangat2..

    masa apple akak belajar dulu,jauh jugak..kat PD sana...

    sebulan skali baru jumpa..skang dah nak masuk 4 tahun..alhamdulilah semua okey...

    skang masing2 dah keje...cuma dah tak jauh dah jaraknyer....

    kepada yg berjauhan..jgn jadikan itu alasan utk curang...

    buat ape bercinta kalau takde kepercayaan....buang masa je nanti...

    hehehe :)

    ReplyDelete
  20. sangat betul la cik najihah. tiada alasan untuk curang pun. cinta jarak jauh lah yg membuktikan cinta kita masing2 kan :) cewah.

    ReplyDelete
  21. atas diri sendiri. setuju ng Cik Najihah

    ReplyDelete
  22. ya...tiada alasan:)hehe

    kami pun jauh..

    ReplyDelete
  23. ye btol2
    kalo da syg sesorang
    kalau jauh mane pon
    even terpish ke utara selatn
    kalau nak hgbn tu kekal
    bole je
    :D

    ReplyDelete
  24. kita tunang jarak jauh, cmna nie? huhu

    ReplyDelete
  25. bergantung pada jenis org dan tahap kesabaran... long distance love is very challenging....

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi