Friday, October 21, 2011

blogger, watch ur words bebeh

Assalammualaikum..

   Hai selamat pagi jumaat semua. Semalam daku mengalami sakit gigi yang teraat sangat sampai nangis di pagi2 bute. Pastu pegi gosok gigi pukul 4 pagi sebab tak tahan. Walamak. Sakit woo. Em nak pegi klinik jugak :(

   Ok lah jomlah sambung. Sebelum tu daku nak mintak maaf kalau ade yang tersentap bile bace entry ni ye. Bukan untuk sape tapi kau bace jelah ye. Again, pasal blogger jugak. Tak bahis2 blogger menyampah kan dengar. Ingat dah elok tapi ade je yang tak kene. Opss.


   Ape yang daku nak tekankan kat sini wahai blogger semua, please watch ur words. Tak kire lah kat mane2 pun even dalam entry ke dalam grup blogger ke ape ke. Sebab ape ye daku cakap macam tu? Sebab :

  • it describe urself
  • kate2 kau boleh buat orang menyampah kat kau
   Ade 1 grup ni & sorang blogger suke komen bagi daku macam nak jatuhkan semangat blogger untuk berblog. Die expect kalau blog personal ngarut2 bagai mcam tak de point nak ping ke nak bace ke ape. Dan itu yang buat daku ase nak leave je group tu.

   Thats why sebelum nak kate ape2 pikirlah dulu orang lain. Jangan nak selfish sangat anggap sume orang intellingent cam kau. Dan tibe2 daku rase macam nak maki opss. Tak pelah malas nak sebok2 kan diam aje suda. Tak de point pun nak berdebat. Buang mase.

   Cume bagi daku blogger bukan name blogger kalau tak mule dari bawah dari kesilapan bro. Jangan kau nak pilih bulu sangat lah kan. Kalau rase tak nak bace tak payan tekan link orang tu kan. Senang. Kau tak sebok aku tak semak. 

   Blogger & blogger. Berdebat semata2 nak defend diri tu betul Lantak kau lah. So korang kat sini nak cakap tu bia bertapis sikit ye sayang nanti terguris tau. Ok babai

p/s : sumpah aku tawar hati dengan grup tu

36 comments:

  1. ifnir memahami apa yg cik najihah rse.. keep it up dear...

    ReplyDelete
  2. shera lak x de mood sejak kebelakangan ni sebab gigi sakit.. same lar kte fara.. gigi bukan sakit ape.. gigi yg blakang skali nk tumbuh..

    sebab tu shera tak pernah ping mana2 grup.. shera malas.. kkdg mmg rmai yg annoying sgt2 prangai nyerr..

    ReplyDelete
  3. nm pun personal blog kann..sukati la.. kang but psl gossip, kata sebar fitnah n buat dosa lak.. buat psl agama, kang kata bajet alim pulak... citer psl motivasi kang kt bajet bagus lak.. bt tutorial kang kt lak bajet pandai.. bunguk la org tu, len kali nk kt apa2 tu fkr dl..

    ReplyDelete
  4. nak berblogging kena lah cara yg sehat..ye dop

    ReplyDelete
  5. blog kita, kita nak ckp apa tpulang. abaikan je ckp diorg tu

    ReplyDelete
  6. yup. kalau tak nak, tak payah nak tekan link tu senang citer kan.


    psst.fara guna tuto yg mana ek utk bloglist 'di blog mereka'?
    kite try cari tp tak jumpa pulak.

    ReplyDelete
  7. susah la yang jenis nak mengata sana sini neh...

    buat xtau sudah..hehe...

    ReplyDelete
  8. waaahhhh
    grup apakah ini
    emmm
    hayooo
    semoga selesai la semuanyeee...

    ReplyDelete
  9. sebab tu kena ingat sikit macamana mula2 berblog dulu .. mula dari ZERO jugak kan .. hmmm

    Tia Tak Tunang, Kahwin Terus

    ReplyDelete
  10. betul2.. Kau tak sebok aku tak semak.

    ReplyDelete
  11. grp mana ni weh? apehal nak ping entri personal pun tak bleh? bangang.

    ReplyDelete
  12. group mana tu.. aku tak nak join ar.. nnti smgt aku jatuh tuk brblog..

    ReplyDelete
  13. grup apa tu ek? nak tau jugak...hahahah

    ReplyDelete
  14. semua blog ada isi yang tersendiri~

    ReplyDelete
  15. em, padahal yg banyak berjaya pun mmg blog peribadi. so diorgnk argue apa lg. mmg dah terbukti blog peribadi boleh pergi jauh asal pandai susun kata dan nk bg point pd pembaca. pemilik blogperibadi pun kne pandai lah tackle. kalau hari2 nk tulis pasal beli lipstick 75 kali..mmg la org taknak baca kot. macam hanis zalikha tu,peribadi yet variety. cik epal pun.

    ReplyDelete
  16. erm, biasalah mulut org, kte takleh nk tutup kan. sabar je la

    ReplyDelete
  17. Sabar jela k dearr.. Biasa lah tu kadang kadang bila dah naik sikit mulalah nak tunjuk belang =..="

    ReplyDelete
  18. @Shaherah

    tu la pasal..ase nak lempang orang je..haha
    tu la ase dah tawar hati

    ReplyDelete
  19. @mizzkechique

    tu la kak..em..kadang2 ase malas dah nak berblog

    ReplyDelete
  20. @siti kektus

    yup..kite gune yg biase je kak..tapi tick kat name je

    ReplyDelete
  21. @ABU

    haha jangan rosau ko x kan terlibat dengan grup tu

    ReplyDelete
  22. @Namee Roslan

    tu lah namee..lain orang lain pemikiran..ase bengong pon ade tapi tah la biakan je

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi